A v čem je pozitivum řadovky pokud nejsem exibicionista co si užije že mu sousedi z obou stran čumí na zahradu?
Přiznání
já bych založila národní park, vyhrát pět miliard
nebo botanickou zahradu. nechala bych uklidit bordel v lesích. založila bych lesní hlídky. zachránila bych nějakého hraboše. nechala bych vysázet aleje. založila bych rybníky. bože, chci být prachatá.
zní to výborně, ale skoro si myslím, že po zjištění všech podmínek pro realizaci těchhle věcí by ses na to vykašlala... (ale já su ten pesimista;-)
a s blízkou rodinou bych se samozřejmě rozdělila, a vůbec by mě nenapadlo že by to někdo odmítnul, proč? stejně jako já nikdy neodmítla a neodmítla bych pomoc od svých blízkých, to mi připadá úplně úchylný...
Tak ještě kočku, psy už máte.
Fakt, řadovku závidím, hodila by se mi jedna v Praze. ![]()
Co je úchylnýho na tom nepřijmout peníze nebo honosný dar? To není pomoc, pomoc je půjčka na byt sestře bezdomovkyni, tady je to rozdávání.
na Solidaritě? Tu chci já, ale víc vzadu.
Nebo bych prosila nějakou nemovitost v ulici Na Kocourkách, stačila by nějaká menší, díky.
minimálně ten rybník by byl docela jednoduchý - vyzkoušeno v malém
vlastně celý život chodím a říkám si tohle a tohle bych udělala takhle a takhle, kdybych na to měla peníze. plánů mám dost, už si jen vsadit!
prostě vyhrát takový prachy, hrozně bych je chtěla použít na něco dlouhodobého a užitečného a smysluplného, k čemu se okolí nebo stát nemá. samozřejmě nikoli výhradně, určitě bych si nějaké pěkné auto koupila
a nutně bych musela zakoupit domek bráchovi a podobně.
spíš i něco pro ostatní, ne?
to se myslím zeptej dzizisketa ta by ji chtěla:-) my co v ní bydlíme můžem popsat leda negativa;-) ale ne, tak někdo má určitě rád k lidem blízko;P já bych když už bych si mohla vybrat chtěla bydlet tak jak bydlím, tj ve městě, řadovka to být úplně nemusí, ale na samotu/na dědinu a to ani příměstskou bych prostě nechtěla, to se mi opravdu neosvědčilo
Proč řadovku? Já myslela, že se bavíme o miliardách :-) Ve vlákně o designu a architektuře aaacháme nad loftovými byty ve skandinávském stylu a pak řadovka? ![]()
Já mám jasno :) menší byt v centru Prahy u řeky a hoooodně cestování, takže žádnou větší nemovitost bych prostě neužila. Možná, ale fakt jen možná, menší statek v na Třeboňsku jako výjezdní místo pro rodinu a nejbližší přátele.
Ale co bych opravdu chtěla, tak zachránit tu vilu u obory Hvězda... Vykoupit, pečlivě rekonstruovat a udělat z ní umělecké centrum. Dílny, kurzy, workshopy, výstavy, zvát tam galeristy a umělce na debaty. Menší koncerty, promítání divnofilmů, ochutnávky vín... Ale asi by mi stačilo to prostě zachránit a nemuset se dívat jak to padá.
já asi nemám úplně vztah k půdě, spíš když už tak bych chtěla továrnu:-P něco vyrábět, něco hmatatelnýho, prostě místo koupě auta bych raděj automobilku;-)
Haha, já nedávno vyhrála :)
Po zjištění, že Tycho de Brahe měl za domacího mazlíčka losa, jsem si dělala legraci, že si ho (ve jménu vědy) taky pořídím. Tak přišel kamarád, že mi zatím koupil jenom losa stíracího.
No, výhra teda nebyla závratná, ale na pěknej večírek pro pár přátel to vystačilo :)
tak ja vobec netvrdim, ze byvat v radovke je top (pre vsetkych), prave to mi prislo vtipne, ked to zmienila dzizisketa. ale mne sa v radovke byva super: susedia vyborni (az na jednu vynimku na celej ulici), zahrada velka, prostredie ciste; funguje sa tu tak "komunitne", takze to pre niekoho moze byt otravne, ak s Vami niekto bartruje svoju zeleninu za vase ovocie a kolace alebo ked sa spolocne v zime odhrna sneh z ulice a navari sa k tomu varene vino; ked si sused zlomi nohu, tak mu druhy sused pokosi zahradu a tak - nieco ako "dedinska romantika", haha. jasne, vsetky tieto veci a sluzby si dnes mozete kupit, pre mna su to vsak velmi prijemne ludske momenty, ktorych sa nemusim, ale mozem zucastnovat (a to som asocial), ak mam na to cas a chut, lebo je to cele dobrovolne.
na Solidaritě? Tu chci já, ale víc vzadu.
Nebo bych prosila nějakou nemovitost v ulici Na Kocourkách, stačila by nějaká menší, díky.
Ano, Na Kocourkách by šlo :-)
Na Kocourkách jsem objevila nedávno, je to úplně boží... chodili jsme tam jak ve snu a taky trochu snili o milionech :-)
Protože já mám právě ráda lidi a řadovka je dům s akorátně velkou zahradou, na terasu s posezením a jahodový záhon. A můžu si ji klidně zeskandinávštit, nebo si pořídit chalupu ve fjordech ![]()
Mně řadovka přijde pro mé potřeby naprosto vyhovující, nepočítám, že by se měli po hypotetické výhře v loterii zásadně změnit.
to zní jako ideál a z mojí zkušenosti teda tyhle společný věci právě dost často drhnou a ten komunitní život dost otravujou. Ale když to klapne, musí to bejt ideál!
To všechno se dá ale úplně stejně praktikovat mazi sousedy se kterými nesdílím stěny, s výhodou, že se můžu na zahradě opalovat hore bez ;-)
jo, Kocourky jsou pro to snění o milionech fakt dost inspirativní :-D
já teda pak ještě ráda vily na pomezí Vinohrad a Vršovic, to si vždycky říkám, proč chce někdo radši barák v Průhonicích nebo v Řitce...
a tak třeba některý řadovky nejsou tak úplně blbý, ne, kolonie Malvazinky třeba, já bych se fakt ráda obětovala...
starej spořilov se taky dá, nebo ty střešovice...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí