JankaM Já jsem si dlouhé roky myslela že ančovička je něco jako oliva, taková asi kapara:-D. Prozřela jsem možná až tady? Asi jo, že to někdo dával do nějakého receptu. Mně i ve všech těch poznámkách o jídle nebo třeba na pizze (bože pizza s rybičkami?!) seděly vždycky víc ty moje kapary:-D
Přiznání
Karja pizza s rybička je skvělá!
JankaM Já jsem si dlouhé roky myslela že ančovička je něco jako oliva, taková asi kapara:-D. Prozřela jsem možná až tady? Asi jo, že to někdo dával do nějakého receptu. Mně i ve všech těch poznámkách o jídle nebo třeba na pizze (bože pizza s rybičkami?!) seděly vždycky víc ty moje kapary:-D
Sis to spletla s Artyčokem ne?
Já byla minulý týden v šoku, protože jsem si někde na fb přečetla dotaz dospělého člověka, kde že se kupuje zip na bundu. No musela jsem si toho muže rozkliknout, takovej mimoň se nevidí každý den.
Kan :-D:-D Galanterii znám, ale možná někteří chlapi to nevědí? Když to třeba v tom místě, kde bydlí není....
Karja Tak mužskej 40+ předpokládám, že nechodí celej život s klapkama na očích po světě. Já taky nevím nic o hmoždinkách, ale vím kam je jít koupit.
Kan Tak někdo asi s klapkama na očích či mozku chodí:-D
Karja já jsem se v sobotu pidila, kde koupit pohlcovač pachů do lednice.
Můj muž by zip asi nevěděl, resp. tuši, že existuje obchod, ale kde takový obchod sídlí, nemá zc la jistě ponětí.
Kan kde koupit hmoždinky vím, ale jak je vybrat netuším. Jsem ráda, že najdu správnou žárovku. Kupovala jsem jich o víkendu asi 30 šesti různých patic a rozměrů, stáli jsme u regálu hodinu během které muž poskytoval poradenství kolemjdoucím (věděli jste, že do digestore se dává speciální?) a stejně se všechny nepovedly - jedna se do lampy nevešla, dvě mají hnusnou barvu a 14 mělo být stejných, akorát se v regálu pomíchaly zajistili jsme to až u kasy.
Takže podobně se, myslím, musí cítit chlap v galanterii.
Kan o hmoždinkách vím asi tolik, že existujou a mají různé rozměry, kupují se v obchodech typu Obi, Hornbach apod. U žárovek si nejsem schopná zapamatovat, které vydávají chladné a které teplé světlo a čemu ve starých jednotkách odpovídají ty nové. Na nákup a použití obojího mám muže. O zipech on ví, že existují, jsou různých barev a délek a kupují se zřejmě v obchodech s potřebami na šití. Na jejich nákup a přišití má mě. Ne všichni musí vědět všechno.
Karja
ančovička = kapar/a(?)=artyčok, prostě něco divného co na maloměstě v 90 nebylo
.
Já končím u oliv, ale jedině černý ![]()
Kan tak zas je dobry, ze se ptal, jak jinak by se to mel dozvedet :)
Karja Já si zas dlouho myslela, že kapara jsou ryby, obdoba ančoviček, proto jsem je celý roky s díky odmítala, že jsem vegetarián :D.
Kokoska Pffff, zrovna mě čeká koupit dvě žárovky. Ale to proběhne snadno: vyndám ty doslouživší, donesu je do DatArtu a řeknu: dejte mi tohleto samý ![]()
JankaM No jak nebylo? Konzerva rybích oček tu byla už za komárů. A je v tom všechno, ančovička i kapara.
Aranel no když musím, dělám to taky tak, jenže už se stalo, že mi dali právě tu bíle svítící a to nemám ráda. Teď už bych věděla, že na to musím dát pozor, ale proč, nemusím být u všeho.
Zina
představa, jak vegetarián odmítá kapary mně rozesmála
Karja Já si zas dlouho myslela, že kapara jsou ryby, obdoba ančoviček
no to ja taky! (jeste tak vloni na jare, ehm)
Kan Me by spis zajimalo, co s tim zipem bude delat. Ale treba prekvapi. Nebo instrukce znela, kdyz ho koupis, tak ti ho vymenim![]()
Rozkrajovala jsem synovi upečené masové koule na poloviny a mezitím vařila polévku, která začala dost bublat, tak jsem chtěla snížit stupeň a místo toho jsem tu jednu rozkrojenou kouli hodila do té polévky. ![]()
Vzhledem k tomu, že sní čtyři koule, přišel o čtvrtinu jídla.
Pinot Noir vyndat z polévky nelze?
Dadoo bylo to oslizlý - cuketovej krém. To by nepozřel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.