VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:21

Anema mne to trosku moc podobny prijde...k Helence bych dala neco jinyho asi. Ale jinak mi obe jmena prijdou hezky!

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:27
Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:30
Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:31

Potrefenáhusa Rodiče asi mají rádi šibeniční humor.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:37

Anema No Ivetu ti mužu jen doporučit! Ale je fakt, že asi moc mezinárodní to není;-(. To je pech, to je hned další velké zohlednění navíc! 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:39

Anema já bych teda maďarskou Ilonu k české Heleně nedávala. Přijde mi to jako mít doma Jana a Johna. To bys taky nedala. 

U nás má jedno dítě českou verzi jména a druhé slovenskou a není stín problém. Obě mají formu i v opačném jazyce, akorát ta Margaréta není zas tak častá. 

Ta druhá si svoji čárku místo kroužku si hlídá už od druhé třídy a je na ní patřičně hrdá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:41

Anema mě by liliana nevadila, ale k Heleně to nejde, dle mého. Mezinárodnost je další komplikace tedaMě by se k Heleně líbila Marie nebo Anna

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:41
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:43

vanilka Tohle už je na mě moc, ale na druhou stranu ty domácké varianty jsou rozdílné. Můj kamarád má právě toho Eliáše a Tobiáše, a to se mi taky moc nelíbí. Naši kluci končí oba na R, ale došlo mi to asi až po roce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:45

Anema a co to vzít opačně a zalovit v jazyce muže? Třeba objevíte nějaké pěkné jméno, co bude dobře znít i v češtině.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:46

Uz nebudu psat, ktera jmena se mi nelibi a proc, uz to tady jednou vyvolalo mirne znechuceni:) ale se svym jmenem jsem spokojena, osobne se mi libi, a myslim, ze v zadne dobe nebylo uplne proflakle (byt úplne nebezne taky ne:))

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:47

dorota ja to nebrala jako utok na jmeno, kazdy ma nejake, ktere se mu nelibi. Ja tady zase psala, jak nesnasim H ve jmene Theodor, ale beru to, ze to je muj osobni problem. Plus mame s muzem mame takove vzpominky na jendu nasi spolubydlici ze studentskeho bytu, ze jeji jmeno, ac hezke, nikdy nepouzijeme pro nase dite. Jak se rika, az kdyz vybiras jmeno pro dite, zjistis, kolik lisi nesnasis me jen zaujalo, ze Karolina je na Slovensku jmeno babicek, tady ho maji spis mladsi rocniky.

A co se tyce tech modnich jmen, tak ja strasne fandim vsem, co maji tu Janicku a Petricka (zdravim @dzizisketa)a ne treba Miu nebo Emmu. My jsme s muzem vybirali nejake obycejne, cesky psane jmeno. Vetsina paru okolo nas ma "bezne" pojmenovane deti, ale stejne se mi ta pestrost ruznych jmen libi.

Mimochodem moje mamka, narozena 1967, byla pojmenovana Denisa. Jeji babicka byla Slovenka, tak vybrali "slovenske" jmeno. Ale matrika jim to jmeno tehdy nechtela povolit, museli tam donest slovensky kalendar a argumentovat, ze kdyz jsme jedna zeme, tak snad smi v Cechach dite pojmenovat ze slovenskeho kalendare. Az do vysoke nikdy zadnou jmenovkyni nepotkala, spis se vsichni podivovali, jak se to jmenuje a jak se to pise. Dneska uz to je nemyslitelne a Denisek je jako maku. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:48

Prečo vnímate ako podobné mená ako Eliáš, Tobiáš, či Rozália, Amália a pod.? Však ten základ mena je úplne iný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:49

Zuzuli Miu vždycky hrozně chtěla moje ségra, mluvila o tom už v pubertě. Jsem zvědavá, jestli jí nakonec použije. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:50

dorota zní to trochu jako básnička Eliáš, Tobiáš

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:53

Anema dneska musí svoje jméno hláskovat každé druhé dítě, viz třeba ten Teodor/Theodor, takže nad y/i bych se povznesla, abys měla vůbec nějaký výběr.

Offline Anema
1281 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 20:57
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 21:14

Anema pojmenovat dítě je boj, ještě s takovým omezením. Ale jak říká můj táta, nakonec si zvykneš na každé jméno

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 21:19

Anema

CCo Vanda? S w to navíc vypadá dost hustě. Nebo Marianna?