Karoleena no že jo...Já jedinou "starou" Karolinu znám tu Světlou, a to byla stejně vlastně Johana ![]()
VIP zjevy
Garfie Mojemamka říká Karolínám Karol nebo Karolko.
brrr Karol říká moje kamarádka moji dceri a taky se mi to líbí. Ona je navíc taková světová, tak to sedí. Já to ale neříkám, aby si tady na vsi nemysleli, že chceme být nějaký speciální!
Karoleena U nás v dedine mali babičky práve mená ako Karolína, Jozefína, Štefánia, Mária (najmä Mária bolo veľmi časté). V generácii mojich rodičov či mojej generácii (30+) na Slovensku meno Karolína nie je až také časté, čo nevylučuje, že sa používalo, len ja som sa ním nestretla. Ani meno Ružena nie je veľmi časté.
Bratranec má dcéru Karolínu. Keď sa teta dozvedela, že bratranec plánuje dať dcére meno Karolína, teta reagovala ako vaša babička, že je to meno pre starú babku. Teta si už zvykla, volajú ju Kaja, Kajka.
My jsme dali oběma dětem málo frekventovaná jména a zatím jsme nepotkali žádného jmenovce, jenom nám sem tam někdo hlásí, že jmenovce zná. Mně se taky líbí, jak je to pestré. A děti to nijak neřeší, prostě se každý nějak jmenuje. V našem okolí je hrozně moc Antonínů a Emiček. Vlastně známe i Tonču.
Malenge To by mě zajímalo, co ses dozvěděla! ![]()
Sweet Potato Musím s tebou souhlasit, Diana se mi k tobě vůbec nehodí. Ale zase, třeba by tě to nějak nasměrovalo, nikdy nevíš!
Sweet Potato Musím s tebou souhlasit, Diana se mi k tobě vůbec nehodí. Ale zase, třeba by tě to nějak nasměrovalo, nikdy nevíš!
Co tě nezabije, to tě posílí?
dzizisketa Petříky už jsem potkala, ale Janičku ne, Honzu jednou, myslím mezi vrstevníky mých dětí.
dorota Mě Karolína taky nezní jak pro babičku, neznám nikoho toho jména nad třicet, Marie ano, ale ta je taková nadčasová
Anema mě to docela stejné přijde, ale záleží, jak se jim bude říkat. Helenka a Ilonka mi zní dost podobně. Teď máš Helenku?
dynda já jsem ráda, že už pominula móda těch -iášů, samy o sobě jsou ta jména hezká, ale když byl každý druhý Tobiáš nebo Matyáš, už toho bylo moc.
Anema Mám ráda, když jsou si jména nějak podobná, ale ne Zora a Dora. Tyhle dvě mi přijdou tak akorát.
Za mě dobrý, připadá mi to zvukově vyrovnaný.
Anema za mě taky dobrý, znala jsem Anetku a Žanetku a to už mi přišlo trošku moc...
Taky znám od obou několik a líbí se mi. Já mám s Tobiáši ten problém, že se mi to jméno plete s Tadeášem, kterého jednoho znám taky. Ještě jsem to nikdy nepopletla, to by byl trapas.
dynda tady jednu dobu bylo Tobiášů, Tadeášů a Matyášů fakt moc. My z toho důvodu Matyáše zavrhli, i když se nám celkem líbil, když se přičte ještě Matouš, tak jich bylo moc. Teď už ta vlna opadla.
Anema já ty podobny jména vůbec rada nemám (a zatímco Helenka se mi líbí moc, tak ilonka vůbec), ale kamaradi mají Julii, Marii a Lucii a to mi přijde dobrý
dorota Já myslím, že je to v Čechách jiné. Tady to jméno má hrozně moc mladých holek. Vlastně neznám také žádnou Karolínu nad 30, kromě jedné místní parfumacky. To je zajímavé, nikdy by mě nenapadlo, že je to jméno starší generace.
Anema Stejne mi to přijde, ale asi jim budete v jiných variantách a ty už budou od sebe odlisne. Nebo co Ivona? To mají sousedi a líbí se mi to.
Potrefenáhusa u nás zase sestry Viktorie, Terezie, Amálie, Rozálie ![]()
vanilka Tak z toho by mi svihlo a to jak se jmenujou by mi bylo upřímně jedno! Na straně rodičů teda:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.