Tyjo, to bych nevěřila, co všechno se dozvím o jméně svém i mladšího syna ![]()
VIP zjevy
Bledule Dekuji. Ja jsem vubec netusila na co mam reagovat.
K te delce jmen: jedna znama ma malickeho Mikulaska a jeho babicka lamentovala proc mu vybrali tak dlouhe jmeno. No ted mu babicka stejne rika slunicko moje nejkrasnejsi
.
Černá kočka zrovna Mikuláš je Miky, to je dobré jméno
Malenge To by mě zajímalo, co ses dozvěděla! ![]()
Sweet Potato Musím s tebou souhlasit, Diana se mi k tobě vůbec nehodí. Ale zase, třeba by tě to nějak nasměrovalo, nikdy nevíš!
Garfie Moje nejlepsi kamaradka ze zakladky, takze stejny rocnik, se ted jmenuje taky stejne jmenem i prijmenim jako ja. To stejne prijmeni jsme obe vyvdaly, pribuzne jsme se tim ale nestaly.
Kokoska stejné vyvdané příjmení je dobrá náhoda, jestli teda nejseš Jana Nováková![]()
Kokoska A je to zvláštní, že jo! U nás ještě bylo vtipné, že nás seznámila moje kolegyně a její dobrá kamarádka v jedné osobě, potkaly jsem se náhodně někde v hospodě a ona se úplně třásla takovou dětinskou radostí: "Dovolte, aby vás seznámila-Garfie Parfumová-Garfie Parfumová!"
Evaeva ne, mam nemecke prijmeni. I jako svobodna jsem mela, dokonce rodina moji mamy mela taky nemecke (vzdy jine, samozrejme). Takze cely zivot hlaskuju jak se to pise.
Evaeva Moja teta sa vydala za muža, ktorý má rovnaké priezvisko ako ona, takže za slobodna i za vydata má to isté priezvisko.
Garfie kdyz jsem byla poprve vdana, mela jsem teda prijmeni ceske, bylo to vlastne oznaceni vlastnosti (ale stejne se porad ptali, jak se to pise). A jednou nas s nejakou klientkou predstavovali inzenyrka Mala, doktorka Velka .
dorota tak zrovna Karolina je v Cechach hodne caste jmeno, se mnou v rocniku na zakladce byly tri, dve z toho primo v me tride. Ale ja se priznavam, ze jsem jmena vybirala z zebricku oblibenych jmen do ctyricatych let. Moc se mi libi, jsou takova dustojna, maji hezke zdrobneliny. Sedi na miminko i seniora. A co se tyce tech dalsich jmen, tak nasim detem to vubec neprijde exoticke. Na hristi se potkavame s Theodorem, Gretou, Salome, Wilfredem, Mikulasem, Sebastianem, Lili, Amelii, Stellou, Ester, Tarou, Brunen, Amosem... Doba Janicek a Petriku minula.
K te delce jmen: jedna znama ma malickeho Mikulaska a jeho babicka lamentovala proc mu vybrali tak dlouhe jmeno. No ted mu babicka stejne rika slunicko moje nejkrasnejsi
.
to je milý
dorota tak zrovna Karolina je v Cechach hodne caste jmeno, se mnou v rocniku na zakladce byly tri, dve z toho primo v me tride. Ale ja se priznavam, ze jsem jmena vybirala z zebricku oblibenych jmen do ctyricatych let. Moc se mi libi, jsou takova dustojna, maji hezke zdrobneliny. Sedi na miminko i seniora. A co se tyce tech dalsich jmen, tak nasim detem to vubec neprijde exoticke. Na hristi se potkavame s Theodorem, Gretou, Salome, Wilfredem, Mikulasem, Sebastianem, Lili, Amelii, Stellou, Ester, Tarou, Brunen, Amosem... Doba Janicek a Petriku minula.
No a o to větší bomba pak je, když na tom hřišti nějaká Janička nebo Petřík je.
Doba Janicek a Petriku minula.
jak v které bubline, do naši skolky chodí 15 děti a Petrové jsou tam dva ![]()
Garfie hele tak všeobecně, nic extra zajímavého pro člověka, který s tím jménem nemá nic společného
Bledule Jonatán snad neva, ale v kombinaci s příjmením Kadrnožka je to fakt smrtící ![]()
Zuzuli Písala som, ako dané mená vnímam ja, ktoré sa mi nepáčia. Nechcela som nikoho uraziť ani nahnevať. Iným sa zasa nemusí páčiť moje meno (nevolám sa Dorota, to je iba prezývka) či mená, ktoré sa páčia mne (napr. Šimon, Ondrej, Daniel, Tomáš, Timotej, Anna, Katarína, Paulína ...). Jasné, že každému sa páči iné meno a podľa toho vyberáme aj mená deťom. Nemusí sa každý druhý chlapec volať Peter či Ján, ani každé druhé dievča Jana či Zuzana.
Aj na Slovensku sú v móde podobné mená, ako ste uviedli - medzi menami detí mojich známych sa vyskytujú mená Sebastian, Kristian, Hugo, Alan, Ester, Jessica, Rebeka, Vilma, kamarátky majú Svetlanu, Miu, Damiana, kolegyne majú Almu, Grétu. Bratranec má Libušu, to nie je na Slovensku veľmi bežné meno. V rodine máme aj Karolínu, Elišku, Adelu, Alicu, Alexandru.
Teodora som, myslím, ešte nestretla. Na Slovensku som sa stretla iba s menom Teo. Lili a Stela či Stella sú tiež dosť populárne.
Menej bežné až exotické mená dávajú svojim deťom niektoré celebrity - napr. Hektor, Amia, Agnes.
dorota Já to mám v mnohém podobně, jen mne dost překvapilo, že i Markéta nebo Karolína je pro staré mamy.
No to prý říkala mé mamce babička, že Karolínu dávat v žádným případě nemá, že je to jak pro starý babky! Mě to taky překvapilo, páč mně to k babičkám vůbec nejde, babičky jsou odjakživa Boženy, Růženy a Antonie přece :))
Karoleena Moje babička byla Karolína! Ročník 1919
A jako malé jí říkali Linka, kdybys chtěla inspiraci. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.