vanilka vanilková fíha, to by byl slušný rekord, ale asi bych musela přespat ![]()
VIP zjevy
Catherinne vanilka vanilková zrovna jsem chtela napsat, a to by Catherinne nemohla dobehnout?
vanilka vanilková tak to jsem moc ráda, že už vím!![]()
Je to legrační Teda.
Jak Insta nabízí sledování, když vidím, že to sleduji známé odsud, přidám se.
Tak aspoň můžu už konkrétně pogratulovat ke krasne holčičce a šikovným bráškům. Vzvždycky jsem si přála mít staršího bráchu a Nina bude mít rovnou dva. ![]()
vanilka vanilková jeeee to je super, ze konecne vim. Gratuluju k holcicce![]()
Candance určitě, vždyť je to kousek ![]()
Děkuju za gratulace. Jsme šťastní a bráchové taky ![]()
Obzvlášť smutnej příběh, jako víc VIP to ani nemůže bejt, byť z druhýho konce světa. Dcera japonskýho císaře ![]()
Do čeho ji to chuděru navlíkaj, dyk tý holce je dvacet!! ![]()
Jsem myslela, že mladý Japonky jsou docela na módu a trendy... chápu konzervativní prostředí, ale tohle jsou hadry od Armády spásy ![]()
barbucha Jo, ona chodí fakt děsně oblíkaná. Přitom její matka bývá oblečená hezky. Ale myslím, že u té Aiko je to trochu programově, ona byla v dětství šikanovaná, dokonce kvůli tomu přestala chodit do školy, nebo tam chodila s matkou
, podle mě je to buď snaha nevyčnívat, nebo je jí to prostě úplně ukradený.
Jo, to o tý škole jsem četla, jako docházka s matkou je něco dost divnýho. Co ty spolužáci, jak se mohli učit když se museli imrvére klanět tehdejší korunní princezně?
A když už s ní mamina musí chodit i do školy, aby se na mladou nikdo ani křivě nepodíval, když o ni tak pečuje... tak by se jí taky mohla postarat o příčetnej šatník! ![]()
barbucha No mohla, no. Je to divný. Zase její máma má deprese a úzkostnou poruchu, víš co...asi neměla moc radostný dospívání. Viděla jsem nějaké fotky z útlého dětství a tam byla oblečená hezky nebo normálně, asi v době, kdy si do toho nechala mluvit, to fungovalo.
Jinak myslím, že Masako trochu křivdíš s tím, že musela chodit, aby se na mladou nikdo ani křivě nepodíval...šikana je v japonských školách dost výrazný problém a jakákoli odlišnost se krutě trestá, myslím, že to nebylo jen nějaké "křivé podívání". Téma šikany je v expatských debatách rozebíráno dost zeširoka, mohla bych vyprávět. Nejen ze strany spolužáků, ale i učitelů.
Tak ale dalo by se čekat, že pro jediný dítě vybrali slušnou školu, to jest takovou která si se šikanou poradí
Učitel tam asi bude mít jiný postavení, to bude pán... vzhledem k tomu jak funguje japonská společnost, s tou hierarchií... to ale žáci očekávají automaticky bych řekla.
Jinak si nedokážu představit, že by právě v japonský škole někdo moh šikanovat člena nejužší císařský rodiny, přece ještě (pra?)dědeček byl považovanej za boha, ne? A děda chodil na stejnou (soukromou) školu, jako i její otec - a jako spousta dalších japonskejch "aristokratů", kterejm je určená. To se tam teda šikanujou mezi sebou navzájem? To nejsou školy, kam choděj nějaký socky z vyloučenejch lokalit ![]()
Prostě mi to připadá divný. Osobně bych řekla, že asi zdědila po matce sklony k depresi a škola za to možná ani moc nemůže.
Ale za ty hadry někdo určitě může! ![]()
barbucha jako myslíš, že šikanujú len socky?
barbucha Ja myslim, ze to s modou vubec neumi!
Ony tam tyhle podivny neforemny hadry dost frci, mozna se snazi napodobit kamaradky, jen proste jak slon v porcelanu! Nevim, kam chodila do skoly, ani kam chodili ostatni, ale dedecek do skoly nechodil, ucil se v palaci, nekde mluvil o tom, jak zavidel normalnim detem...
barbucha jako myslíš, že šikanujú len socky?
Ale houby. Reagovala jsem tím na Garfie která psala že kdo je trochu jinej než ostatní v kolektivu, je cílem šikany - no a ve škole, kde jsou všichni prakticky stejný, pocházejí všichni z toho nejvyššího prostředí, se přece ani Aiko nijak moc nevymykala.
Dědeček Akihito zcela určitě na Gakushuin studoval (teda nevim jak dlouho ale byl tam), jakož i Naruhito, a Aiko tam už chodila i do (při univerzitě zřízený) školky a na střední.
Jinak ano, s módou to teda fakt neumí.
barbucha no prakticky rovnakí, to je ten problém, rovnaký nie je nikto. Dalši potomkovia cisára tam asi neboli. Nehľadiac na to, že dôvod šikany nemusí byť len sociálny/ekonomický status. Ale samozrejme nepoznám jej príbeh dopodrobna.
Ani já ne. Jen co tak občas někde letmo zahlídnu... hlavně mě ohromily ty outfity
Ale tak či tak, překvapila mě ta šikana protože jsem tak nějak doteď žila v domnění, že jak si Japonci potrpěj na to, že každej zná svý místo ve společnosti a má adekvátní způsoby, tak že žáci na super prestižní škole mají i hodně slušný vychování z domova. Tak třeba nemaj, co já vim...
barbucha Já ale myslím, že Akihito chodil jen na univerzitu, možná na střední, ale určitě ne jako malý dítě na základce.
Jinak teda (shodou okolností má muž zrovna japonštinu), naše Japonska mi teď říkala, že Gakushuin jako škola pro šlechtu byla zrušena už po druhé světové válce. Teď je to normální soukromá škola. Chodí tam děti z císařské rodiny, ale je otevřená pro kohokoli, dokonce i pro cizince. A to už od školky.
barbucha Ty jo a teď koukám, že je dokonce levnější, než škola, kam mají nastoupit naše děcka!!!
Okamžitě je přehlašuju, mladej Hisahito, budoucí císař, je přesně o dva roky starší, než moje dcera! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.