VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline clothilde
2060 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 14:30
Reakce na Garfie:

Děkuji všem za podporu!!  Je tam jeden malý drobný detail-výuka je v japonštině. A dělají se tam přijímačky, písemné sice může dělat jako příchozí ze zahraničí v angličtině, následuje ale ústní pohovor v japonštině...ehm ehm, zatím umí jenom tenhle song, nevím jestli by tím ohromila! 

​A Co tento song?

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 15:38

clothilde Tango černé kočky?  To musím pustit Japonce, ale skoro bych nepoznala, že je to japonština! Jinak kapela výborná, vůbec jsem je neznala! 

Já se spíš hudebně připravuju na japonskou zimu, ale tenhle můj oblíbený song už tady myslím každý zná! 

Offline clothilde
2060 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 16:05

Garfie von Trapps jsou dobro, ale PINK MARTINI, kteri je doprovazeli jsou uzasni...

Byla jsem na jejich koncertu a sla bych hned znovu

Edit

Jeste jedna Japonska

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 16:24

Garfie já jsem někde četla, v souvislosti s tou poslední svatbou, že ten zákon o nástupnictví je taky až z doby po válce. Ty píšeš, že je to kulturní. Před válkou tedy taky nemohly na trůn ženy? 

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 16:57

MaeGandal Ten nástupnický poválečný zákon upravuje spíš šířku, dřív-pokud nebyl potomek v přímé linii-bylo možné sáhnout mezi vzdálenější příbuzenstvo císaře, třeba bratrance a podobně. Teď se vlastně omezil jen na "hlavní" rodinu. Jinak se tradice mužského potomka táhne víc než dva tisíce let. V historii se ale navzdory tomu několik císařoven objevilo, vždy to ale byly dcery v přímé linii, svobodné nebo vdovy a trůnu se ujaly v mimořádné situaci. Pokud se objevil vhodnější kandidát, většinou abdikovaly. 

Mimochodem, taková perlička, japonský "císař" není totožný s císařem třeba rakouským nebo čínským, nebo jakýmkoli jiným. Existuje pro ně rozdílný znak, do ostatních jazyků se jako "císař" překládá kvůli zjednodušení. Správně by se měl přeložit spíš jako "nebeský vládce". :-)

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 17:06

Garfie já mám taky jednu

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 17:32

SunEclipse  šiš

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. prosince 2021 19:13

Garfie díky za vysvětlení. To že se ujaly vlastně nebes trůnu v mimořádně situaci a jen na nezbytně nutnou dobu jsem nevěděla. Zajímavé. Díky 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:55

Kora Garfie 

Hele ale ten byt je na dobrým místě a nevypadá zle!

Jako třít bídu s nouzí určitě nebudou... a novomanžel je docela fešák

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 11:59

barbucha No tak je jednopokojak a jednopokojak;-) 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:01

Karja 

Hlavně s výhledem na Hudson a prej "co by kamenem dohodil" vod Central Parku! To neni pro socky!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 12:58

barbucha já si taky nemyslím, že třou bídu z nouzí. Skoro bych řekla, že ten život budou mít lepší než v paláci.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 20:51

Tak Dara Rolins randi už půl roku s Pavlem Nedvědem. Jako ten se mi líbil naposledy když mi bylo 12, ale je to prý nás nejúspěšnější fotbalista, viceprezident Juventusu, takže gratuluji!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 20:58

Karja koukala jsem na to jako puk! Mně se nelíbil nikdy, ale fotbal hrát uměl, to jo...Zato Zvonky štěstí jsem milovala, když mi bylo cca 5

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:03

Karja to byla moje platonická láska snad celej gympl, měl u mě v pokoji svoji nástěnku - žádní zpěváci nebo herci ale fotbalista. Když dostal Zlatej míč, tak jsem to normálně obrečela. Líbil se mi tehdy jako chlap, plus jsem byla megavelkej sportovní fanoušek, co měl přehled téměř o všem sportovním dění. Tehdy mi přišel i jako velkej sympaťák, co ctí rodinu, žádný skandály atd. Tak se nám hoch taky pokazil (milenky a snad je v Juve taky vyšetřujou kvůli nějakejm finančním machinacím) a už ani jako chlap se mi nelíbí..

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:25

tina On jako chlap byl podle mě atraktivní pro ty malý holky, pak už ne, protože objektivně pohledný prostě není a je i drobný. Ale tak vzhled nebude jeho největší benefit!:-D Mohučanka Jojo, jsem to hlásila sambovi, tak sjel internety a říká, ,,ale ta Dara vždyť vypadá hrozně, je taková celá jak presita,, po dvou minutách: ,,beru zpět, tady je fotka v plavkách,,. Tak asi se v ty Itálii hodně koupala! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:40

Karja Ja na to taky dneska koukala jak zjara. Ten si teda pomohl...Podobne jsem koukala na vztah Haska se Smuclerovou. Ale zase aspon nekdo chodi i vrstevnicemi.

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:40

Karja máš asi recht, teď jsem projela starý fotky a on mi dřív spíš připadal tak nějak roztomilej, takovej méďa prostě. Teď by se mi líbil spíš takovej Zizu, kterej mi v tý mý nedvědovský éře přišel fakt ošklivej:)

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:42

tina jezis Nedved s tema hroznejma vlasamato neeeee

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 10. prosince 2021 21:43

711990 už neeee