VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Kokoska
35143 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 11:56

Vari ja upresnuju prijmeni od rodneho po soucasne, a to jsem podruhy vdana. To rodny jsem musela kolikrat i napsat nebo ukazat dokkad a stejne to obcas opsali spatne, o vyslovnosti ani nemluvim.

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:00

ja ziju v zahranici a mam cesky jmeno i prijmeni, takze hlaskuju vzdy a bez optani :)

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:02

viktorka_od splavu Treba takova Kristyna se da napsat ruznymi zpusoby, kdybych nemela spoluzacku na gymplu, ktera to dost casto upresnovala, taky by me to nenapadlo.

Offline stes
9418 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:05

notna no právě - výchovu. A takových je bohužel dost, ikdyž v sociální bublině jeho rodičů možná ne. 

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:05

Kokoska Jj, taky kolikrat radsi vytahnu obcanku a slysim na jakoukoli variantu, ktera se aspon trosku podoba prijmeni. A svatba by to v mym pripade nevyresila, nechala bych si prijmeni obe, druhy by se teda snad hlaskovat nemuselo.

Offline Vari
2228 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:06

stes Jedno dospely pako ze sousedstvi se smalo i prijmeni mych deti, to clovek nepochopi uz vubec.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:11

viktorka_od splavu no omylem. Má slovenskou verzi úplně běžného českého jména. Koncovka občas jde, ale čárka místo kroužku je problém pořád. Prostě nás to nenapadlo. 

Napsala ji to na desky špatně i asistentka ve třídě, která je s nima tři roky. Poté, co nám nevyplatili na úřadě nějaké peníze, si už dávám pozor a všude to hlaskuji. Ale je to otrava, navíc je každý přesvědčen, že to píše správně. Třeba cukrářka to na dort špatně opíše i z papírku. 

Offline stes
9418 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:21

Vari Jo to už jsem taky slyšela jednou v práci vyprávět, ti lidi jsou ubožáci, ale nic s tím nikdo nenadělá a najdou se všude, i v místech kde jsou lidi jakože na úrovni..protověřím, že idioti se najdou i třeba mezi učiteli

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:23

continuity dalo mi to praci ale uz jsem vymyslela, ktere by to mohlo byt. To slovenske (pokud myslim spravne) je hezci

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:24

continuity dort chude maly

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:30

continuity mně taky u mladšího, vůbec mi nedošlo, že když zavrhneme tu variantu s H uprostřed, nevymažeme jí ze světa

Vari české příjmení taky není žádná výhra, já svoje vyvdané příjmení taky často musím hláskovat. Je to celkem vzácné jméno. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:32

Vari já si myslím, že česká varianta jména Kristýna je jen jedna, ale právě stačí, když bude slečna ze Slovenska nebo jí dají rodiče zajímavější variantu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:34

dynda já měla spolužačku Dorku, měla to normálně v občance. Na vejšce to na Dora nebo Dorota opravoval každý druhý pedagog.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:36

Evaeva moje rodne prijmeni je normalni ceske slovo i se ř - a presto jsem musela x krat vysvetlovat ze se tak opravdu jmenuju a ne zadnou blbou zkomoleninou (v te zkomolene variante slovo existuje jen jako prijmeni, znala jsem jednoho nositele)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:37

Evaeva Radši hláskuju než být Babišová. Což není moje rodný!:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:44

Teď jsem při brouzdání na Seznamu narazila na rozhovor i o platikách

Rozumím jednotlivým zákrokům, kvůli zdraví, sebevědomí, úprava něčeho, co extrémně vyčuhuje z jakéhokoliv důvodu. Ale proč ty ženy, které chtějí těch plastik spoustu vypadají všechny stejně (strašně)? Nevím, kolik paní je, ale už teď mi přijde, že už má kočičí oči a bortí se jí nos. Dle mého, když odhlédnu od té kopírákové módy, tak mi vůbec pěkná nepřijde, spíš mi přijde, že si tím dost uškodila.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 12:45

K těm jménům..v Londýně jsem chodila denně na kafe do starbucks, protože mě bavilo, co z mýho obyč jména vyrobí na ten kelímek, párkrát to bylo až neuvěřitelně mimo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2022 13:35

viktorka_od splavu já mám taky Ř, hečMěla jsem ho i v rodném, ale zatímco rodné bylo běžné príjmení s jasným významem, tak vyvdané žádné slovo není ani nic nepřipomíná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. srpna 2022 13:35
Offline Tabea
8244 příspěvků moje polička 16. srpna 2022 13:55

Lilly_Ku já mám klasický německy příjmení, co se píše jen jedním způsobem. Žádnej Mayer/Maier/Meier/Mair/..., stejně ho částo někdo napíše špatně, protože je cizinec. A Němci se někdy ptají, jestli s nebo ß. Já teda mám pocit, že kromě Huber a Fischer snad hlaskujou všichni. Kolega: "Zorn wie Wut", kolegyně: "Blum wie die Blume."