Karoleena Nejhezčí fotku měla jednou s kocourkem, neučesaná, nenalíčená, krásná mladá holka.
VIP zjevy
Esmee musí zvonit v uších o dušu spasenú ![]()
Sweet Potato Mě se líbily její začátky, kdy měla takovou tmavě modrou halenku s plachetnicí, k tomu bílé kalhoty a jednoduše sepnuté nenatočené vlasy. Také mi přišlo, že ji víc slušely přiléhavé střihy bez těch spodniček.
Co si ale myslím a fakt jsem se o tom sama přesvědčila je, že styl padesátkových retro šatů nelze nosit věčně. Jeden čas jsem je také nosila, včetně spodničky a celkového stylingu, ale od doby, co už fakt nevypadám na dvacet, je to zkrátka takové nemístné a připadám si jak šašek, co nemá soudnost. Některé jednobarevné šaty sem tam obleču, ale snažím se je shodit třeba teniskami nebo doplňky ze současnosti. Pravda, ne vždy mi to jde, takže leží doma na dně skříně.
Allania No vidite a v 50.letech ten padesatkovy styl nosily mlade i zrale....:-)
Emerald no a v tom to prave je. kdyz mlada muze to vypadat jako mondni vystrelem, starsi jako by se v tom z tech padesatek zapomnela. pak uz to neni styl ale nemoderni ohoz
Emerald ano, ale lisil se celkovy kontext doby a z toho plynouci vnimani takoveho obleceni.
ja si vlastne ani nejsem jista, jestli i v tech padesatkach nosily holky stejny ohoz jako jejich matky? treba jiny barvy, vzory, doplnky?
tak vy mluvite o Esmee? ja to pochopila, ze o nekom jinem, dalsim. To jsem ted teda uplne ztracena.
viktorka_od splavu Určitě nenosily. A ani se plošně a denně nenosilo to, co si dnes pod “padesátkami” představujeme, megaspodnice, korzet.
viktorka_od splavu Jen jsem reagovala na to,ze to nelze nosit vecne.Kdyz je nejaky styl modni,nosi se bez ohledu na vek.A hlavne ta padesatkova moda byla na denni noseni mnohem civilnejsi-staci se podivat na dobove fotky.Spodnicka byla max jedna pokud vubec,zadny vosi pas stazeny korzetem,ani make-up a uces nebyly tak vystajlovane,jak se to prezentuje dnes.Ale takove vecerni saty od Diora z te doby bych si libit nechala.
Sweet Potato Jsi to napsala driv,ja nez to na tom mobilu vytukam,tak je vecer...
Emerald Já to vzala stručněji
(právě proto, že na mobilu - mě to nebaví ťukat, zestručňuju, takže jsem pak občas nepochopení)
Edit: A píšu hrubky![]()
Ja jsem mela takovy skoro 50s svatebni saty, ale spodnicka po obradu letela! Nedalo se v tom poradne trsat!
Ale make up jsem mela normalni a uces ulizlej drdol ala baletka, takze zadny padesatky. No ale stejne bych si dnes vzala uuuuplne neco jinyho.![]()
viktorka_od splavu podle me mlady holky v padesatkach nosily spis takovy ty cpari kalhoty do pasu a k tomu tricko nebo halenku. takovy ty saty se sirokou sukni nosivaly podle obrazku zensky tak 35+...
EDIT: pod teen in 50s mi to vyhodilo treba tohle, coz ma do tech kostymovejch sukni a mejkapiu nahazovanyho zednickou lzici hodne daleko:

Luna Vida, mně naopak přijde, že se se spodničkou tancuje úplně nejlíp.
Ale já obecně považuju šaty s pasem a širokou sukní za nejnejnej, úzká silueta je asi sexy, ale rozevláté sukně ![]()
(Přehnaná stylizace a kilo divadelního mejkapu je pro mne zhruba totéž co cosplay nebo jiné kostýmní záležitosti.)
razorblade To mi spíš přijde na šedesátky až sedmdesátky, tohle nosila moje máma, narozená 1945, když jí bylo okolo dvaceti let, je v tom na fotkách :-)¨. jinak myslím, že padesátá léta = 1940-1950
zlatahouba já mám teda padesátá léta spíš 1950 - 1959
Mi se třeba hrozně líbily šaty, ve kterých se vdávala Blažena Škopkojc, když si brala na tajňačku Vencu Konopníkojc. Pruhovaný modrobílý, mělo to spodnici taky, ale bylo to lehoučký jak pápěří. Nechce se mi hledat fotka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí