baltik Ten stromeček by se dal pojmout i jako adventní kaldndář.
Čas vánoční...
Sweet Potato
Já se svou šikovností bych si mohla otevřít dílnu leda tak na stromeček od baltik!
baltik delavala jsem podobné závěsy. Tenká kolečka pomerančů a citronů, ususena a navazana na vlasti. Hezky to vypadalo na oknech.
Nevím, jestli mám jít s dotazem sem nebo do vaření. Chtěla bych letos vyzkoušet nějaké nové cukroví a chtěla bych ověřený recept na kávové nebo mocca cukroví. Pečete to někdo? A potřebuju recept, kde není jen káva, ale přesně vědět, uvařená, mletá, rozpustná
.
Renusatko nevim, jestli se to spravne vlozi, delame kavove kosicky podle apetitu, jenom misto pusinky davame vlassky orech https://www.apetitonline.cz/recept/kavove-kosicky-s-minipusinkami
Renusatko kávová zrna. Delavala to máma. Těch variací je spousta, ale ochutnej základní těsto a uvidíš. Upatlaji se z toho ovoidy a uprostřed vyrobis tupým koncem nože rýhu, čímž vznikne tvar velkého kávového zrna. Může se polít polevou, ale není to nutné. To kafe musí byt fakt smrťák.
120 g dětských piškotů
2 lžíce rumu
100 g másla
2 lžíce silné černé kávy
50 g cukru moučka
2 lžíce holandského kakaa
100 g čokoládové polevy
Variace: 1/2 lžičky mleté skořice, nebo 2lzice mletých ořechů (lískových oříšků)
monis Tyhle košíčky (bez pusinky)jsou rodinné stříbro jedné kamarádky. Pod krém dává ještě trochu kyselé marmelády.
continuity To se mi líbí. Nepečené, předpokládám podle receptu.
Renusatko jj,nepečené. Nejhorší je umlit ty piškoty. Pokud máš na čem, je to raz dva. Nech si to těsto ztuhnout v lednici.
continuity Piškoty házím do mixéru, stejně tak perník, ořechy a mandle. To já jsem pro, co nejvíc si ulehčit práci![]()
Renusatko já dlouho neměla mixér, teď mám a je to všechno raz dva. Možná ty zrna letos udělám. Nejedla jsem to spoustu let.
Já včera pekla vinné cukroví pro návštěvu na večírek a zmizelo jak pára nad hrncem, dobrý to bylo! I když teda tvary se nějak zvrhly! ![]()
A už jsem vám sem dávala vánoční stromečky, které se objevily v Minatomirai? Dcera tam byla s kamrádkou a vrátila se úplně nadšená! :-)

Garfie a prý tam neslaví vánoce. ![]()
Takové opulentní stromky nejsou ani tady.
continuity No hele, ale to je právě ono, je to opulentní, ale bez hloubky. :-) Je to jenom takový svátek na pozlátko a tahání peněz, třeba jako Valentýn u nás. ![]()
A to ještě tady v tom obchoďáku je kavárna v nejvyšším patře, kde jsou na skle umístěné nálepky tak, že třeba Potter lítá na koštěti nad Jokohamou....![]()
Garfie proc do Vanoc pletou Harryho? Nebo to je objekt nejak na nej zamereny?
Kokoska No ale to je správná otázka a odpověď je přesně to, co jsem napsala continuity :-)
Prostě to pro ně nemá vůbec žádný význam, ale žádný. Je to jen hezká dekorace.
Garfie nojo, clovek si na to asi musi zvyknout :)
Kokoska Jo, je to zvláštní. Teď o víkendu tady nedaleko začínají dokonce vánoční trhy, tak se půjdu podívat, co to bude za bizár. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY