Janulik03 Moje babička taky dělávala na Vánoce domácí vaječňák, z domácích vajec, a pak z něj ještě dělala náplň do vosích hnízd. Nikdy nám z toho nic nebylo, ale sama to takto nedělám, konkrétně domácího vaječňáku se dost bojím, ať darovaného, nebo mnou dělaného.
Jinak v rámci rodiny dostáváme marmelády, kompoty, ale třeba i maso nebo paštiku v plechovce, od těch konkrétních lidí se toho nebojím, od cizích bych třeba to maso nejedla.
Já mám strašně citlivé zažívání, i doma s těmi potravinami zacházím dost opatrně, a k tomu mám velice citlivý čich, takže když mi cokoli jakkoli nevoní, nejím to, i když ostatní ano, protože mám vyzkoušené, že jim z toho špatně nejspíš nebude, ale mně jo.
Čas vánoční...
Evaeva Pani vzdycky rikala, ze to jsou nejake kremy, ktere vydrzi, kdyz to je v chladnu. Je fakt, ze uplne ty maslove v tom asi nebyly, ale stejne.
Evaeva
Péct budu až od adventu, poučená Grossularií naopak až co nejkratší dobu před Vánoci.
Zrovna perníky secmohou pect dlouho dopředu. Obzvlášť některé druhy. To pece i Grissulsrie. Mám její kuchařku a sleduji na fb apod.
Tak do statistiky: Domácí jedlé dary mám ráda, přijímám i rozdávám. Vařím ráda a hodně pro ostatní, možná trochu neuspořádaně, ale zatím jsem nikoho neotrávila
na příští týden už mám v práci nahlášených devět strávníků, ti se toho evidentně nebojej ![]()
notna Ano, pamatuju si, že to i říkala. My máme takový rodinný recept na perníčky a tam se těsto zadělávalo v záři! Ale pekly se až v prosinci. Byly výborné, ale strašně pracné, už je neděláváme. Já třeba i vím, že některé druhy se mají rozležet, ale i ty mi chutnají víc čerstvé.
Garfie já mám recept z nějakého sešitu pro hospodyňky z 80. let, ten se odleží jen dva dny. Pracný není, ale není v něm kakao, což jsem si všimla, že je teď v hodně receptech na perníčky. Ale dají se jít tak tři dny po upečení, pak hrozně ztvrdnou a pomalu měknout třeba až za tři týdny. Ale to vůbec nevadí, aspoň můžeš něco udělat dopředu.
Garfie Tradicní pernikári nechávají těsto zrát nekolik let. Jakože se i dědí. Ten med to krásne konzervuje.
RoSa na me ted zacaly vsude vyskakovat nabidky na vykrajovatka na cukrovi z 3D tiskaren. Motivy jako Harry Potter, Peppa pig, Tlapkova patrola... No tez dost pochybuju, ze kazdy z tech, co to tisknou doma, ma na tyhle postavicky koupenou licenci
Já bych to zas nekoupila s ohledem na ten materiál. Prej to může bejt i nějakej kukuřičnej bioplast, ale nic co vyleze z 3D tiskárny bych nepoužila ve styku s potravinami.
Ale na komponenty k vláčkodráze je 3D tisk geniální ![]()
dzizisketa ty nejíme ![]()
Na Synkáči prodávali minulý týden u stánku vánoční cukroví. Jsem si říkala jestli se nezbláznili...
dzizisketa i k Duplo vláčku
Catherinne jo, tady v místních skupinách už jedou objednávky. Mňamka ![]()
žluťásek Tak objednávky touhle dobou chápu. A dobrá připomínka, měla bych objednat. ![]()
Sweet Potato objednavky s fotkama cukroví v krabicích!!!
Tak do statistiky: Domácí jedlé dary mám ráda, přijímám i rozdávám. Vařím ráda a hodně pro ostatní, možná trochu neuspořádaně, ale zatím jsem nikoho neotrávila
na příští týden už mám v práci nahlášených devět strávníků, ti se toho evidentně nebojej
![]()
Já vždycky vařila pomalu v prádelňáku a ani teď není důvod vytahovat menší hrnce
Kéž by mě i okolí zásobovalo víc! ![]()
žluťásek to můžou mít z loňska, ne? Zase bez fotky by si to nikdo neobjednal.
Já bych to zas nekoupila s ohledem na ten materiál. Prej to může bejt i nějakej kukuřičnej bioplast, ale nic co vyleze z 3D tiskárny bych nepoužila ve styku s potravinami.
vzhledem k tomu, že se běžně tiskne třeba z nerezu, tak je to kapku kategorické:-P
žluťásek Tak ilustrační foto je potřeba.
Mi napadlo, že aj do zemiakoveho šalátu sme robili doma majonezu zo surových vajec, a jedol sa aj 3 dni. Nikdy nám nič nebolo. Teraz si to nedovolím.
Vianočné koláčiky sme piekli celý december, milión druhov, ale všetko bez krému.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY