Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:11

Pinot Noir Chtěla jsem říct, ze silikonovou maslovacku nemam, ale byla tu. By mě zajímalo, kde se tady vzala  Kazdopadne katastrofa, fotky vysledku po posledni stránce fakt nedám, bordel je v kuchyni ještě teď, na dítě jsem úplně zbytecne furt řvala, protože mně to nešlo ... navíc jsem si až pozdě vzpomnela, ze to těsto se musí zadelavat rukama, fuj a blé (v tomhle jsem trochu Viktor). Zakončili jsme to psaním dopisu Jeziskovi, o kterej mě furt uhani babičky. Moje máma dítěti v te souvislosti darovala katalog Bambule, takže katastrofa naprostá. Namaloval si tam samy kikotiny, ze kterejch dostane tak maximálně bakugana.

Ja už pro nej mám dárky dávno koupeny samozřejmě, ale ani náznakem se mi nic z toho nepodařilo do dopisu propašovat, takže tušim pod stromečkem velký špatný, možná ještě rada uteču do porodnice  
Asi půjdu sežrat ty perníčky, chuťově jsou dobrý, pak to zajím Rennie (zdravím GChK ) a pujdu si lehnout  

Online Tabea
8241 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:19

Leny a to tyhle pernicky někdo sní? Jak to děla?

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:24

MP Meri Já jsem tak šťastná, že moje děti několikrát psaní dopisů bojkotovaly, dcera mu místo toho vyrábí nějakej domeček jako vykres (už asi měsíc:-D) a včera řekla, že chce kouzelnou hůlku a zbytek se nechá překvapit. A ta druhá hned taky, že se nechá překvapit.... To je krása! Asi to tak zavedu kazdej rok, jestli si chtějí napsat nebo mu vyrobej pozdrav a nechají se překvapit. Ale neboj, spoustu dárků mám teprve ,,na cestě,, což si nejsem moc jistá, jak ta cesta dopadne.

Jo a Bambuli katalog jsme taky měli, ale děti to vůbec nepochopily a začaly si z toho něco vyrábět:-D. No jsou boží:-D.

Ale ty si s Vánoci vůbec nelam hlavu, kdoví jak budeš slavit:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:37

Karja u nás se taky nepíše. A vůbec Mikuláš je teď vítěz, přinesl jim dárečky na následujících 24 dní

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:38

MP Meri můj recept dělám v robotu. Ale v tvém stavu bych si hodila nohy nahoru a se synem prohlížela ten katalog

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:44

MP Meri naštěstí ty neumětelské výsledky můžeme hodit na ty děti. Teda brzo asi už jen na Viktora, u Ríši to vypadá, že jen tak nějakou matlanici na něj už nehodím!

Určitě jsou perníčky dobré a drobné nedokonalosti jsou znakem ruční práce! Jestli ty nejsi perfekcionista!

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:48

Simvás modlete se všechny za mne, mám v troubě první panettone!

Offline Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 21:51

Sweet Potato sakra, budu tě muset podpořit myšlenkami při nějakém extra dobrém víně!

Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:03
Reakce na Leny:

Když jsme u těch perníčků, tady je ukázka snachou ručně malovaných.

​Tohle je naprosto neskutečné, tiše žasnu.

A u mě by byly v bezpečí; já ty barevné věci nejím, nechala bych si je na výzdobu a maximálně je očichávala .

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:19

Sweet Potato Pinot Noir Podporuji tě myšlenkami při jedení obrovské figurky Santy, kterou jsem natajno odebrala dětem z mikulášského balíčku:-D. Ale tohle asi nedám ani já......

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:21

Evaeva MP Meri Ježkovy voči, to mě se zeptali kamarádi na návštěvě v prosinci před vánočním porodem druhé dcery s tím rok a půl starým batoletem doma, jestli mám napečeno!!!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:23

MP MeriŽádné těsto (na cukroví) nedělám ručně. Žádnému se v mixéru nikdy nic nestalo. Letos jsem jich dělala 12 a za hodinu jsem měla všechny v lednici. Mám jen jedny ruce a jedny nervy. 

A na perníkách je nejdůležitější, že jsou dobré. 

Já jsem ještě nakonec ještě udělala slepované perníky. Nejdéle mi na tom trvalo zjistit, jestli to není chyba, že v nich není žádné máslo. Při vytažení z trouby to bylo vysušené, tvrdé cosi. Promazala jsem to povidlím s ořechy a čokoládou teda neobalila, ale jen polila. No po zaležení jsem totálně nadšená. Nejlepší cukroví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:30

Karja dobrý vtip

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 08. prosince 2022 22:36

Sweet Potato myslíme,myslíme. 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 00:09

Visí! Visí!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 02:17

Sweet Potato hura!!!!

Online Miru
17013 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 04:51

Sweet Potato 

...tyjo, jsi fakt dobrá!

Já se těším, že si je koupím, mám je moc ráda...

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 07:34

Sweet Potato No ovšééém ! Jsi statečná, že ses do toho pustila.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 07:34

711990 Sweet Potato Vy jste dobrý!!! Mně srabácky včera přijela expres dodávka panettone z Toskánska

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 09. prosince 2022 07:49

Leny Wau, tak ta je úžasná!

Já už tady kdysi (ve vaření teda myslím) sdílela FB stránku paní, u které jsem byla na kurzu, tak kdyby se chtěla snacha nainspirovat, tak tady.

Sweet Potato Jsi hrdinka!!!