Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:43

barbucha to je jasný! Když budou chtít, výrobky budou viset 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:45

Torrah tohle pořád někde slýchám (i tady) a asi mám divnou rodinu. U nás se cukroví jí až na Štědrý den, ale že by to někdy někdo nechtěl vždycky se drtivá většina sní do tří králů.

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:47

Jos 

Jmelí mám ještě od loňska visí mi tady celej rok - někde jsem se totiž dočetla, že sundání nosí strašnou smůlu tak ho akorát pošoupnu víc doprostřed... adventní věnec taky nemam, mam malej stůl a na druhým stojej už ty větve. Věnec jo, ale na dveřích. Svíčky jsou všude celoročně... Koledy taky nemusím, ale Rybovku si dám, a pak ještě nějakou jinou mši třeba, klasiku si beztak pouštím celej rok, popík nepěstuju. Tak vlastně jediná změna je ta Rybovka, ta je jen na vánoce! Nejlépe k přípravě salátu

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:02

Karja Na ty domy mam taky ambivalentni nazor. V okoli sviti minimalne kazdy druhy. Sousedi pronajimaji celou chatu a maji ji vyladenou do posledniho detailu i venku, cela sviti. No a u nas se sviti tak akorat v obyvaku . Ale az to nekdy uvidim ve vyprodeji, treba to koupime taky. 

Offline continuity
43548 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:15

Emerald nás to moc hezké s tím lustrem.

Já mám půlku ještě na balkoně, asi ho vezmeme tchánovi a ještě je tam takový menší svazek pro tchýni. A to jsme vzali téměř to nejmensi, co bylo trochu kompaktnější. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:16

barbucha ja mam taky jmeli od lonska. Odstranuji zasadne az kdyz dostanu nove. Nehodlam nic riskovat;)

A uz mame nazdobeny stromecek. Radost z toho ale nemam, vlastne me to dost stve. Prijde mi, ze Vanoce byly konzumovany driv nez zacly.

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:21

Gatita 

Kde se to s tím jmelím vzalo? Já o tom nikdy dřív neslyšela... a to co jsem pak někde četla, bylo skoro v tom duchu jako "chcete se zničit, že po vánocích vyhazujete jmelí"? 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:25

barbucha kde se to vzalo? Nevim. Ale prijde mi to naprosto logicky. Nic jsem o tom ani necetla. Je fakt, ze se lidi dost podivujou, ze nam v kete visi nad stolem jmeli. Ale mne to prijde ok i esteticky, kdyby me to nejak rusilo, tak to tam nemam. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:43

O tom jmelí na jednom místě celý rok jsem neslyšela (mám ho taky), ale že má být darované s hodně kuličkama jsem teda slyšela už od hodně lidí. A to mě přivedlo na myšlenku, udělat fb skupinu, swap jmelí. Tady u nás si totiž spousta lidí, hlavně starší, kupují jmelí sami a je mi jich líto, protože se má darovat, aby přineslo štěstí. No ještě to prokonzultuju s kamarádkou a uvidím.

Online RoSa
10225 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:44

barbucha Gatita

a taky prej má bejt jmelí darovaný, ne že jdeš a koupíš si ho... díky, barb!

Online RoSa
10225 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 22:46

Kan tak možná by stačilo, když si ho dvě báby koupěj a hned v obchodě vyměněj, ne?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 23:01

RoSa Tak někdo to tak dělá, že jdou z kafíčka dvě kamarádky a koupí si ho navzájem, nebo maminka s dcerou, ale já cílím na ty, co nemaj s kým by právě. Jenže ti zas nemaj Fb.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 23:11

Kan to je moc mily napad. Ale ti starsi asi nebudou moc swapovaci typy. Co nejaky koncept typu zaveseneho kafe? Nejak to vymyslet, ze by ho jakoby dostali a soucasne mohli zaplatit nekomu dalsimu. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 06:39

Vy mi tu vzdy vyrobite taku predvianocnu náladu . Vsetky. My mame teraz obrovský frmol v praci, robime takmer v kuse, volno nemame iba presne na sviatky, ludia by boli najradsej, keby sa predavali ešte na na štedrý den do večera, co my našťastie nebudeme. Ale tak chodím sem za vami. Hviezdičky, pernicky, pesničky, proste vsetky ste ma uz naladili tym spravnym smerom. 

Uchytkom uz pecieme. Krinkle sa dvakrát zjedli, detičky sa tešia ze dnes zas budeme piecť pernicky. Ani darčeky moc nemam ešte, len vymyslené co komu. 

A uzivame si s muzom ze tie nase malé aj veľké decká stále ešte chcú byť s nami, ze dom je plnyt ľudí a je tu bordel a chaos. 

Do prcic, imelo! 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:19

Nám visí na lustru každoročně darovaný jmelí a nevyhazuju ho dokud není zase nový.Akorát ho z lustru přesunu po Vánocích do vázy .

Offline olte
764 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:31
Reakce na Evaeva:

Torrah tohle pořád někde slýchám (i tady) a asi mám divnou rodinu. U nás se cukroví jí až na Štědrý den, ale že by to někdy někdo nechtěl vždycky se drtivá většina sní do tří králů.

​taky jsme divní Cukroví jíme až na Štědrý den a do nového roku se po něm jen zapráší. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:49

To a tím darovaným jmelim jsem nikdy neslyšela. A taky nám ho nikdo nikdy nedal:-D

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 07:54

EDITH4Bmas krásny luster a aj Emerald 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 11. prosince 2022 09:01

Janulik03 děkuju.Je po prababičce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2022 09:13

Karja nám ho vždycky nosil děda. No už patnáct let ne:(