Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:13

continuity Nádhera! Taky jsem nad ním minulý týden uvažovala, když jsme u Chládka kupovali stromeček, ale nakonec jsem usoudila, že je na nás moc velké, abych dneska lítala po Břevnově a sháněla nějaké podobné. Nesehnala jsem samozřejmě.... Nakonec nám visí tohle.

Online stes
9418 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:15
Reakce na Sweet Potato:

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:15

Emerald to je nadherny! Ja teda touzim moc moc po tom obrim, ale nemame ho kam dat...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:20

Sweet Potato kocour je krásnej škodič

Dělám houbovyho kubu a mezičase si chodím sednout k tv. Takže kazdy zamíchání, nalití, vypnutí, doplnění sklenky znamená odstranit z klína totálne spící kočku, přesunutí mademoiselle na nějaký báječný místo. A sotva zas dosednu, už ji mám zpátky na sobě. Jsou oba teď takoví přilnaví.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:21

Emerald tvarosloví toho lustru i jmelí

Offline Emerald
2687 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:22

711990 Tak na to continuity nemá. Ale nakonec jsem docela spokojená.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:31

barbucha Tak podobné ubohé stromky máme každej rok! Myslela jsem, ze letos kvůli dětem poridime nějakej pořádnej, ale možná budu ty naše obvyklý trendy stromky vydávat za skandinávský:-D. 

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:44

Karja 

Já letos (myslím že už potřetí) mít stromek vůbec nebudu. Nikdy jsem nevěděla kam ho pořádně dát aby nespadnul, pes aby ho neporazil nebo nevokousal... a ještě ke všemu to opadává... I zakoupila jsem teď opět jenom větve, strčila je do vázy s vodou a šlus. K tomu mám pár papírovejch skládanejch koulí z HM Home, zatím jsem tam pověsila jen bílý, a když přijdou haranti, dám tam narychlo a krátkodobě ještě i červenou a zelenou - k těmto účelům rovněž chovám v šuplíku pár látkovejch skřítků s červenou čepicí, aby to měli haranti trochu veselejší Až poberou dary a vypadnou (haranti, ne skřítci), půjdou barevný ozdoby zpět do skříně. Já na nějkou pestrobarevnost moc netrpím totiž. Ale chápu, že s dětma je to jiný.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:47

continuity to je moc hezké v tom lustru 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:49

Koukám jak tu jedete cukroví :), já teda to letos beru z druhé strany, mám vánoční koňak, co je v lednici na uležení, sirup do svařáku (teď mi došlo, že jsem ještě letos neměla svařák!), a dneska jsem naložila hermelíny. Cukroví mám objednaný, protože závěr roku je hektický a já mám jen jedny nervy. Ale tady nemám malý děti a tak nemusím dělat atmosféru. 

Ale na ty sýry se těším, budou pikantní, podle přání.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:50

barbucha no jestli budou chtít kluci pověsit, co zatím vyrobili, tak z pestrobarevnosti budou oči přecházet

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:52

barbucha Jj, moje babička taky měla jen větve, ale my jsme to jako děti vůbec nechápaly, proč má jako ty větve a hrozně jsme se tomu smály:-D. Ale nám to prostě doma nikdo nevysvětlil, máma měla radost, že z ní máme legraci, bych tak řekla. Taky bych asi stromeček bez dětí nebo nějake větší rodinné akce neměla, mně by ho bylo líto, že zemřel takhle kvůli mne:-D. I když je to kravina, ty stromy se na to dnes pěstují, ale stejně bych si to takhle furt říkala. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:54

Torrah moje máma už upekla dva druhy a už je nemá. Moje děti ji to sežraly. Prvně jim dala tak jako legálně a pak to normálně našly a snedly. Myslím, že to uspěchala. Já si to nechám na ten týden před, tak 4-5druhu. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:56

Karja tohle znám, ještě když byly děti malé, udělala jsem cukroví, a když jsem pak šla na štědrý den pro krabici, bylo na dně pár kousků :) jedny z nejvydařenějších Vánoc, co byly. Beztak to o Vánocích už nikdo nechce jíst, když může, vysvětlily mi, a bylo.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 20:57

Torrah Je to pravda! Max ještě ten druhej svátek vánoční:-D

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:01

Evaeva 

Jasně, dětský výrobky na stromečku viset musely, i kdyby mi měly oči vypadnout

Karja 

Mně těch stromků bejvalo taky vždycky líto, přišlo mi to jako hrozný mrhání. I když se všude tvrdí, že je to vlastně dobře že se řežou

Online viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:02

Karja já letos poprvé v životě nebudu mít stromek, protože se mi prostě nechce. zjistila jsem že to vlastně vůbec není důležitý

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:19

viktorka_od splavu No jasně že není! barbucha Tak dnes se asi pěstují vyloženě na to stát se vánočním stromkem, ne? Nevím moc se o to nezajímám;-). Jak to bylo dřív to nevím, táta vždycky splaší nějakou prořezávku od známého nebo od strejdy, což je plně v kontextu se sambovou bezpotřebovou životní filozofii že jo, takže myslím, že dokud ten stromek pořádnej nepritahnu já, tak nebude. A to jeden náš známej je prodejce,ten by mi dal slevu i bez blackfriday! Vloni měla ségra úplně uzasnou kavkazskou jedli až do stropu, Amerika hadr, švagrovi to ani nechtěl prodat, že to má v planu za tvrdý penize pro pražaky....no měl to za polovic s argumentem ,,no tak neblbni, vždyť je to pro Petru,, ,,ale jenom kvůli ni,,:-D. To mě tehdy dostalo. Jsem zvědavá letos na ně, jim na to podruhý nemůže skočit! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:19

barbucha My mame treba vlastni z vlastni vysadby. Uz teda prerostly a jsou no nejsou moc pekne pravidelne . Nebo jsme meli nejaky nalet z lesa povoleny od lesaka nebo z lesa vlastniho. Ja ten stromek naopak potrebuju, na nem milion barevnych sklenenych ozdob (Slezska vyroba treba). Zdobeni stromku a pohadky k tomu jsou pro me ty Vanoce. Jmeli nemam, adventni venec nemam, tradice zadne nemame, koledy nemusim....Koupeny jsme meli loni a uz nee. Byl moc husty, nesly pod nej dat dary, ozdoby nemel prostor, no a celkove ten nas je ekologictejsi

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 10. prosince 2022 21:25

Jos Aha, budu na to nahlížet tedy takto:-D.

Teď si všichni sousedi nazdobili celé ty domy....sambo  říká, že mu to moc nelíbí,že ty svítící stromky v zahradach jo, ale ty baráky, že to on by si teda nedal. Ale jestli to holky budou chtít, tak bude muset něco vymyslet.  Neuplynula ani půl hodina a už jen slyším ,,juuu, no to jsou pěkná světýlka, to pěkně svítí baráčky, ale tak to bych na baráček taky chtěla,,:-D:-D Tak jsem na něj zvědavá:-D