Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 03:49

brrr a keďže moja mama vie všetko najlepšie, samozrejme to povedala pred ním, takže syn bohorovne povedal, 'ale veď ja viem plávať', s kolesom a rukavkami , a keďže ja ho za všetko chválim, tak som povedala ' samozrejme, že vieš'

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 03:52

žluťásek hm, tak túto presnú informáciu nepovedala 

Ale zas ste v norme, čo sa týka abecedy, lebo aj tú by už aspoň trochu ovládať a dostal také zošity pre prvú grafomotoriku a ho nezaujali a to BY mal každý deň spraviť jednu stranu

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 08:17

letfenixa jee, takovou jednu paní máme v rodině taky. Kupuje předškolákovi pracovní sešity a učí ho psát a počítat, protože to prej musí umět než půjde do školy a když ho to nenaučí jeho maminka, tak musí ona, no

Taky si vaše děti vymýšlí úplně nová slova? Syn v jednom kuse a je to strašná sranda. Jede s autobusem a hlásí zastávky: Dejvická, příští zastávka Džemba.... Vzzzzz Džemba, příští zastávka Anubida.... Vzzzzz Anubida, příští zastávka Snorba.... Vzzzzz Snorba, příští zastávka Snortové náměstí.

Včera jsem po něm dopoledne chtěla, aby vypnul televizi a on se na mě úplně obořil: Běž pryč! Běž vařit do kuchyně! Musíš vařit oběd!! 

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 08:45

žluťásek me syn taky vyhani do kuchyne, to je normalni:)

Jinak pracovni sesity babicka kupuje uz od synovych druhych narozenin. Prasi se nam tu na ne jiz tretim rokem. Deti je potreba rozvijet, ale nektere veci nemaji smysl driv, nez o ne dite projevi samo zajem. Jen teda doufam, ze syn nekdy o neco zajem projevi. O neco jineho nez o auticka. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 08:51

žluťásek Ríša si pořád vymýšlí slova, některá používá i opakovaně, takže pro něj mají konkrétní obsah. A teď si začal vymýšlet události a příběhy. Všem vypráví, že byl v kostele a z kostela jel do Brandejsa (tak to fakt říká :) na oslavu narozenin, a na doplňující dotazy lidí, kteří tomu věří, detailně odpovídá, co tam jedl, jaké byly dárky, že tam byla kapela... Přitom v životě nebyl v kostele ani v Brandýse

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 08:53
Reakce na Gatita:

Jen teda doufam, ze syn nekdy o neco zajem projevi. O neco jineho nez o auticka. 

​Chtěla bys třeba tornáda? Nebo sirény hlásící, že se blíží tornádo? Zlatý auta!

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 09:11

Pinot Noir haha, to je vtipný. Syn mi tuhle přinesl zmackany papír, že prej mi napsal dopis. Tam jen klikyháky a prý je tam napsáno: milá maminko, dej pozor abys neupadla a nerozbila láhev. Já vím, že je to z Karkulky od Hogera, ale byla jsem ráda, že to neslyšel nikdo cizí

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 09:13

synovi som kupila pracovne zosity so samolepkami. ked sa snazi tak ich vie nalepit pekne rovno a inokedy to flaka. objavil skusanie mojej trpezlivosti a to ze ich lepi uplne mimo vznacenych ploch a ked sa mu nieco nepaci alebo ho vyrusim pri niecom zlom napr rozlievani vody tak na mna huci neceee maminkuuu odlozime maminkuuu

Offline Tabea
8117 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 09:20

žluťásek  Hlavně až to řekne ve školce, co mamince napsal v dopise.... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:03

Na dovolené v hotelu s námi bylo několik kluků mezi 3 a 6 lety, syn byl nejmladší. Jednou mi povídá Já jdu za klukama, nechoď se mnou! Když se k nim blížil, všiml si, že je tam s nimi nějaký tatínek a hned Mami, pojď se mnou. Než jsme tam došli, tatínek odešel a syn do mě začal strkat a skoro křičel Mami, běž pryč, já jdu sám, běž pryč!

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:05
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:06

Pinot Noir tohle je prý období, kdy objeví, že si mohou vymýšlet, jako že ten mozek má tu schopnost.

Syn byl na vánoce v kostele, podívat se, jak moje sestra hraje v rybovce na bubny. Od té doby, vždycky když viděl kostel, tak chtěl do kostela, že tam bude teta hrát. Trvalo půl roku než pochopil, že teta nečeká v každém kostele.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:09

Evaeva no tak tenhle tu schopnost zřejmě hodlá pořádně využívat. S každé procházky se vrátí s nějakým příběhem.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:32

eless dcera taky ty nálepky někdy lepí úplně bravurně, jindy jak se jí to zlíbí...třeba auta na chodník, chodce na ulici já jí nechávám, ať si to dělá podle svého, občas mi přijde, že si kompenzuje to, že ve školce musí většinou pracovat přesně podle zadání, tak jí doma dávám prostor k volné tvorbě. Takže občas třeba skončí všechny nálepky nalepené v jednom komínku, protože "Přesně tak jsem to chtěla, maminko, udělat komín!!!".

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:52

Pinot Noir Ty příběhy jsou super. Starší ještě využila mladší ségru a nacvičovala s ní divadelní scénky. To bylo taky super dodneška lituji, že některé kusy nejsou zvěčněné.

žluťásek  u nas  pod postelí bydleli Bekik a Maka-makula.

To druhé jsme nakonec přišli na to, co je, ale Bekik je obestřen tajemstvím doteď a už to tak navždy zůstane, protože na něj zapomnělo i dítě.

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 10:58
Reakce na Pinot Noir:

Evaeva no tak tenhle tu schopnost zřejmě hodlá pořádně využívat. S každé procházky se vrátí s nějakým příběhem.

​Mozna mu to i zůstane. Moje starší píše dost dobře slohy a vymýšlí si pribehy, ale někdy je to dost únavné. To takto dítě sedne na háčka do lodi, dvakrát hrábne a spustí: Kapitola 1: Tajemná řeka 

A plynule mluví a mluví až dokud zas nevystoupí, třeba za dve hodiny. Na táboře ji jednou z lodi i vyhodili a šla řekou kus pěšky. Naštesti ji to chytá jenom na rece, ne ve všech dopravních prostredcich.

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 11:27

Evaeva to s tim kostelem je vtipne, ale nekterym to vydrzi az do dospelosti. Byl tu kdysi kamarad, fakt chytrej kluk, inzenyr.Prijel sem z Vidne busem. Pak kdyz odjizdel, tak mu to malem ujelo, protoze cekal na Florenci pred Billou a ne na prislusne zastavce. Ze pry ve Vidni to taky stavelo u Billy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. srpna 2020 12:08
Offline dzizisketa
8962 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 12:33

Mám na Rosťu do vody kruh s takovým tím "sedátkem", ale mám pocit, že se mu nelíbí, že ho to řeže do nohou. Jinak má vodu rád. Co jiného pořídit pro batole na takové to rekreační koupání? 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 10. srpna 2020 12:36

dzizisketa já nedám dopustit na ten pásek, ale asi bude pro Rosťu ještě velký.

Viděla jsem včera v Decathlonu i jejich verzi, je levnější. Hrudní čast je pěnová, rukavky nafukovací a jsou zřejmě odnímatelné.