Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:01

Tabea já měla korbu velkou, tušila jsem velké děti. Oni od půl roku jezdili zásadně na bříšku a pak v kleče opření o předek, jako surikaty, už v kočárku nespali, takže se vešli v pohodě. Ale bez kšírů by to nešlo.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:12

Candance to se stane vsem! Stejne jako mimina, co jedej vsechno, se zvrhnou v batolata vyzadujici jen suchy testoviny:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:14
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:17

Kokoska já mám pocit, že neštovice jsou docela infekční, ale mají dlouhou inkubační dobu. Blbé je, že se to sešlo s tím miminem, jinak by to mladý asi tak neřešili.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:20

letfenixa ježiš, to je hezký! Asi to roste nástupce

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:21

Nechali jsme děti na týden u prarodičů. Po dojezdu domů jsme zjistili, že v autě zůstali plysaci na spaní a náhradní bundy (na procházky do lesa, ať si neznici ty lepší do školy)

Ad stokke, naše děti  ji používají všechny. I ten desetiletý. Na normální židli by byl pořád moc nízko. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:32

Karja No jako pocit to byl dobrý, asi by mě to kopání i bavilo

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:45

Kokoska tak lze naočkovat to dítě, ktere chodi do školky, aby to nepřineslo. Já měla starší skolkovou, když mladší byl už rok, tak jsem to tolik neřešila, ale kdybych měla doma malého kojence a školkové dítě, tak je to očkování jistě volba. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:55

continuity ja som sa pýtala na to očkovanie pediatričky, keď som tam bola teraz s Klarou (že alicu by som dala zaočkovať) a ta sa na mňa dívala ako keby som sa zbláznila, že prečo ju chcem dat proti kiahnam očkovať. Ona povedala, že ju mám dať zaočkovať až v puberte, ak to dovtedy nechytí. Viac som to bohužiaľ nestihla riešiť, bo cez Klarin rev to už nešlo 

Online Tabea
8111 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:57

MaeGandal to nepotěší.  Já na dovolenou do tepla synovi nevzala ani jedno tričko. Pokud nepočítám to, co měl na cestu, a druhý náhradní, obě s dlouhým rukavem. Ale trička jdou dokoupit snáz, než bundy. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:01

Kokoska snacha to urcite má zjištěny, ale kdyby náhodou ne, tak proti nestovicim má smysl očkovat i krátce po kontaktu s nemocnou osobou, ideálně co nejdřív, do několika dnů. Vakcína stihne zapůsobit. Kdyby to pro ně bylo aktuální, s ohledem na miminko.

Ségra takhke nechala rychle naockovat synovce těsně před svým druhým porodem. Sousedi se s nima dlouho vybavovali na chodbě, než jen tak mimochodem mezi řečí zmínili, že maj kluka nemocnýho

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:09

Kokoska

Neštovice jsou teď nějak v kurzu, to už slyším ze 3. strany, že jsou ve školce.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:13

Sairon Tak já to zítra zkusím!:-D:-D. Ale přemýšlím do čeho:-D Já teda hromadim vztek v sobě a to podle mě taky není dobrý;-). 

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:13

Nase pediatra není proti dobrovolným očkováním, ale proti neštovicím to trochu vymlouvá, že na rozdíl od prodělání není po očkování trvala imunita.Tak jsme jedno léto strávili 6 týdnů s postupně opupinkovanymi předškolními robatky. Jeden skončil, druhý začal a třetí si počkal,  až se uzdraví druhý, abych mu mohla věnovat plnou péči při pátlani pudrem.Asi bych očkování nevylucovala v nějakých kritických situacích nebo ve starším školním věku.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:14

dynda hlásím, že u nás ve školce byly neštovice před Vánoci. Ale nezdá se mi, že by se roznesly. Stejně jako vši. (Tfuj, tfuj, tfuj.) To bylo 14 dní, kdy obden chodily zprávy o kovidu/neštovicích/vších, pak už jsem se úplně bála, když nám s manželem pípl mobil současně (školková aplikace).

(Kovid se roznesl jen mezi učitelským sborem, po karanténě dětí se ve třídě střídala ředitelka se zástupkyní, které měly inkriminovaný týden dovolenou.)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:17

Makara já o očkování proti neštovicím pro dceru uvažuju nejdřív po 10. roce, z osobní zkušenosti, ségra měla neštovice v 15 a bylo to velmi nepříjemné, já v 10 a bylo to něco jako čtrnáctidenní rekreace. Akorát chudák máma byla celý měsíc s námi doma. Ségře bylo tehdy tak blbě, že musela.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:26

U nás ve školce se teď šíří nešvar a to sladkosti. Už do toho budu muset říznout, ale nechce se mi. Jak není žádná jakoby platforma setkávání, typu rodicak, tak je to takové nešikovne, abychom o tom diskutovali všichni včetně ostatních rodicu. Vlastně nepotkávam ani obě učitelky zaroven na nějaký klidný rozhovor. A napsat to do společné komunikace mi přijde takové jako obejití těch učitelek. No nějak si s tím poradím, ale nechce se mi! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:32

dynda před Vánoci psali někde na idnes nebo tak, že řádí na Moravě. Tak už jsou asi i v Čechách:) 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:44

Karja A nemůžeš napsat mail vedení té školky? Jestli by nebylo možné to trochu kočírovat. Já teda nevím, co myslíš tím nešvarem, jestli jim tam dávají běžně mraky bonbonů jako nějakou motivaci, nebo jestli ti vadí, že tam děti rozdávají k narozeninám sladkosti. To první by mi asi vadilo taky (protože syn jí dost sladkého doma, tak bych byla ráda, aby byl aspoň ve školce na suchu), to druhé je horší, ale určitě by to šlo řešit. U nás se to rozmohlo taky, že když má někdo narozeniny, přinese pytlík bonbonů a rozdá je. Učitelky to dětem pak dávají do pytlů s věcmi a nechávají na rodičích, jestli jim to dají. Což je taky na prd, protože to dost dobře nemůžeš nepovolit. Ale to množství je malé, jeden bonbon nebo jedna kinder čokoládka - tak to je ještě podle mě rozumné.

Jinak já si teď nacvičuju proslov, že se časem vydám na místní ZŠ zjistit situaci, a o něco poprosit. Hrozně se mi nechce, je mi to celé trapné, ale na synův ročník pravděpodobně vyjde učitel, z něhož bychom byli velmi nešťastní. Ty jo, fakt nevím, jak to podat, je mi to spekulování proti srsti, nejsme tam zatím ani zapsaní.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:55

Makara proti neštovicím jsem holky taky neockovala, i když po těch historkách o pásovém oparu se někdy zamýšlím.

Ale tady se bavíme o specifické situaci, kdy starší dítě chodí do školky, doma je malý kojenec a matka samotná je neměla. Já si myslím, že v pěti měsících by už to nemusela být taková katastrofa, fakt nebezpečné je to u novorozenců. Ale pokud se matka boji, očkování je cesta.