My dávali dítěti dlouho lactulozu, může se to i dlouhodobé, poradili nám to tři doktoři. Akorát si pořádné odmer dávku, to co píšou na letáku ( uváděno ve lzicich) vůbec neodpovídá, je toho tak půlka.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir To zní jako slušná krize, ale jsem si skoro jistá, ze nic z toho není pravda. Myslím, ze je to tím, jak je to jednotvarne a ubijejici a člověk má pocit, ze za nim není ta práce vidět. Protože co je výsledkem všech tech hodin stravenejch v kuchyni a destkrat za den utrenyho zadku? Zase jenom pos.anej zadek. Ta snaha proste není vidět. Proto já se třeba tak realizuju prací na zahradě a kytkama. Proste potrebuju za sebou vidět ten vytrhanej zahon, zasazeny rajčata ...
Hodne taky chybí ty drobný rozptýlení, který teď koronou zmizely, ono se to nezdá. Jsem si jistá, ze brzo bude lip.
continuity Nemusi, pry je tam ale casta souvislost s nucenim na nocnik. Ale nektere deti jsou na to vymesovani proste citlivejsi a rodic nemusel udelat vubec zadnou chybu. Na detskem jsem kazdou chvili meli predskolaka u ktereho se to tahlo uz roky a musel se dodrzovat prisny rezim a v podstate cely chod rodiny se prizpusoboval kakani ditete...
U dcery jsem se toho prave bala a vubec na nic netlacila, temer do 3 let odmitala kakat jinde nez do pleny, tak jen obcas jsem zlehka nadhodila ze je velka holka a tak, ale snazila jsem se aby to bylo jen tak mezi reci. Nakonec zacala chodit na zachod ze dne na den pote co videla priklad u sve kamaradky. Ale ve skolce taky nejde, drzi to az domu.
Pinot Noir ha! Chces mi rict, ze me plac ceka dneska!? Se tu ma vecer stavit kolegyne, tak to abych si sla nachystat krabici kapesniku. Nebo radsi lahev vina![]()
Ja se teda ted taky vubec necitim dobre, zacinam byt protivna sama sobe. Ono je fakt tezke zustat v pohode a nad veci, kdyz travim dny ukonama, ktery z duse nenavidim, a v prostredi, ktery se mi nelibi (brodim se tu hromadami hracek a prirodnin natahanych domu
). Mam o sobe nejakou predstavu, vzdycky jsem se povazovala za plus minus pohlednou a upravenou, ale mam teda dojem, ze uz to neplati. No a o dusevni bide radsi pomlcim![]()
Jinak souhlas s @ MP Meri, taky myslim, ze tou koronou se to prohlubuje. Nikam moc nechodime, skoro s nikym se nestykame, hlidani nula. A se cleny spolecne domacnosti jsme si za roky spolecneho souziti tak nejak uz vsechno rekli a neni o cem mluvit...
continuity Jo, lactuloza, díky, nemohla jsem si vzpomenout.
mnum já už ani nic nenadhazuju, dřív to bylo tak, že přiletěla a křičela Kakat, plínku! Tak jsem nadhodila, jestli to nechce zkusit na záchod nebo do nočníku, ona Nee, tak jsem jí dala plínku, ona si šla stoupnout někam do kouta a vykakala se. Teď je problém jí tu plínku vůbec vnutit.
Na víkend máme úkol zakoupit dětské sedátko na záchod, nočník vpodstatě nikdy moc nepoužívala, tak aby mohla chodit "sama" na malou a třeba se to nějak pohne i s tím kakáním...
Hrozně to ovlivňuje život, vždycky je to úleva, první den klid, druhý den neklid, třetí den stres (furt nic), čtvrtý den hrůza, že zas bude půl dne nervozity a pár hodin pláče. Dceru to bolí, volá maminko! a myslí si, že to za ní vyřeším nebo jí nějak pomůžu ![]()
Vtipny test, jak moc z hlavy dame loga aut, muzete zkusit s chlapecky
Mohučanka Ja vim, co jsem mluvila s rodici od vsech tech deti, je to porad stejny scenar. Zda se ze mas rozumny pristup, vis ze tlacit na ni nema smysl. Zkus tu laktulozu (anebo v odbornych clancich se hodne doporucuje Makrogol- prasek co se rozpusti ve vode, pro zacatek 1 sacek ob den- ale s tim osobni zkusenost nemam), jak to zmekci a zvetsi objem stolice, donuti ji to k vyprazdneni a dcerka muze pochopit ze kakani nemusi byt bolestive a postupne si ten blok odboura... casto staci ze jednou ji to zabolelo a tak se toho zacala bat a odsouvat a snadno se dostane do zacarovaneho kruhu. Drzim moc palce, at to neni na dlouho ![]()
mnum Díky moc!!!
Mohučanka Synovi s kakáním pomohl vyšší nočník, máme nějaký starší z ikei. Když na něm sedí tak nemá kolena u ramen, ale skoro do pravého úhlu. Od té doby, co ho máme, vidím podstatný pokrok. Před tím to prostě odmítal, teď má snahu to udělat správně, tj. ne do slipů.
Gatita Ja jsem jak papinak taky, me pak vzdycky dodela sambo, kdyz mi ,,pozaduje ve vychove deti,, nejakou uplnou pi.ovinu. Tak vcera rekl dve, byl z toho muj hysterak na temer dve hodiny, ale myslim, ze uz to nezkusi. Proste ty deti zvladam na nejake unosne hranici, ale jak to jeste ten dospelej necim dodela, tak je konec!!!
Karja já jsem ráda, že už je muž znova v práci, mě moc neznervóňoval, ale cítila jsem z něj hrozné napětí, což se na mě samozřejmě taky přenášelo. Pak mě zbytečně rozčilovalo, když děti řvaly, protože jsem věděla, že ho to ruší, navíc on to v sobě hodně dusí a jak není zvyklý na ten řev, tak měl tendenci mi v těch chvílích pomáhat na úkor práce. Večer bylo poznat, že už s nima nemá tolik trpělivosti a tím pádem ten večer byl víc na mě než obvykle a to já už taky nemám kapacity. No, jsem fakt ráda, že už se to navrací do normálu.
Pinot Noir Trochu me desite, mam u vas za to, ze jste hodne nad veci a na rozdil od jinych zvladate materstvi s levou zadni...Co budu delat ja, kdyz uz me chyta deprese ted v tehotenstvi. Profesne jsem uz ted k nicemu, s koronou navic ted doma, vypadam otresne a vlastne se vubec netesim. Dite tak nejak vyplynulo, uz vlastne vsechno ostatni mame odskrtnute vcetne cestovani nebo baraku. A jak jsem ke vsemu perfekcionistka, tak to budu mit ja i dite asi tezky. Teda jedine, co me nebere je pece o domacnost
.
Evaeva No popsalas to presne, uplne to stejne u nas, vsechny body! Jen ten muj je hrozne angazovanej a furt radi nejaky bludy,nejlepe navecer, kdy uz jsem zmordovana, a to je proste praaask praaaask praaask, muj vybuch:-D
Jos bych to neviděla tak černě, depresi bych přičetla hormonům. Já se taky nijak netěšila, prostě dítě přišlo, tak jsem to tak brala. Pomáhá se nebabrat v co by kdyby. Bude to dobré, všechno zvládnete.
Karja manžel naštěstí neradí, on se nějak řídí tím, jak to nastavím já. On podle mě neměl žádnou představu, jak to budeme dělat, a teď je líný vymýšlet nějaké své metody. Ještě že tak, bych ho zabila i já klidná povaha.
mnum to, že je tam souvislost s nucenim na nočník, je možné. Ale z toho neplyne ani to, že kdo nenutil, tak nebude mít problém, dokonce ani to, že kdo má problém, tak nutil.
To mi přišel hodně zkratkovity úsudek, typu, já problém nemám, tak jsem se zasloužila o to, že ho nemám.
Mohučanka Doktorka nám pro dítě poradila na chvile nouze (několikadenní pauza) glycerinové čípky, je to pak mnohem snazší a bezbolestné, u nás to byl skoro zázrak (jo, to je život matky).
continuity
suhlasim
syn mi po byte chodi uz 2 tyzdne bez plienky ale s holym zadkom. nejak nepochopil ze do slipov a gati sa potreba nevykonava. plienku nema ani na denny spanok a dostava ju iba na noc. raz sme teda sli von asi na necele 2 hodiny a dostal ju aj vtedy ale po navrate domov bola sucha (vycural sa tesne pred odchodom). obcas ma samozrejme nehody kedy bud nestihne alebo podla mna schvalne na nocnik nejde. uz aby sa to naucil lebo toto obdobie je ozaj vycerpavajuce a ja mam pocit ze neriesim nic len nocnik a nehody ![]()
Gatita Děti už mám mnohem větší, ale stejně bych se taky chtěla vztekat, nechtít, trucovat, litovat...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články