Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44720 příspěvků moje polička 11. srpna 2020 23:21

letfenixa No presne tak;-)

Evaeva Aspon bude vzorek ohledne spolehlivosti;-)

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 11. srpna 2020 23:24

Inak, my máme to trojlozko, na synovej oficiálnej posteli je hora vankúšov, periniek, diek, plysakov, a dokonca detská gitara (napriek prísnemu zákazu), na akože mojej polovici postele spia tí najviac najobľúbenejší plysaci a synove nohy, na akože mužovej polovici postele je zvyšok syna, veľká perina a ja, chlap je našťastie v Bratislave

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 11. srpna 2020 23:41

Evaeva já musela na hysterektomii nějak nedlouho po čtyřicítce, když už jsem si byla skutecne jistá, že děti opravdu už nikdy další mít nebudu, i protože jsem předtím musela na přerušení že zdravotních důvodů, kvůli lekum, které jsem brala a beru.

Někdy mě trochu smutné napadlo, že už bych tedy nemohla, i kdybych stokrát chtěla, ale to byl vždycky jen mzik. Z dnešního pohledu to vidím jako skvělou věc. V ničem nejsem nijak omezena a škoda, že jsem si nedávala stranou peníze, Co jsem ušetřila za hyg pomucky

Být znovu v té situaci, neváhala bych. Orgán splnil svou funkci a už nebyl potřeba. Životní ulehčení to přineslo hodně veliké.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. srpna 2020 23:51

Dadoo tohle naprosto chápu. Rozdíl vidím v tom, že ty si se víceméně rozhodla sama, i když tě donutili zdravotní okolnosti. Mojí mamce to nakonec taky nijak nevadí, možná i vyhovuje. Ale ten šok, kdy se probrala po císaři a ono bylo už po reoperaci a děloha pryč. Ono těch věcí se pak semlelo víc a tohle tomu nepřidalo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 04:05
Reakce na letfenixa:

Inak, my máme to trojlozko, na synovej oficiálnej posteli je hora vankúšov, periniek, diek, plysakov, a dokonca detská gitara (napriek prísnemu zákazu), na akože mojej polovici postele spia tí najviac najobľúbenejší plysaci a synove nohy, na akože mužovej polovici postele je zvyšok syna, veľká perina a ja, chlap je našťastie v Bratislave

​mě třeba tohle přijde jako dost spolehlivá antikoncepční metoda

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 05:56
Reakce na Evaeva:

Ono to stačí otočit. Nechali byste se sterilizovat třeba v 35, pokud byste už další děti neplánovaly? 

​V 35 ne, ale v 38 jsem se už nechala. Další dítě už bylo po 40, což pro mě je jakási hranice, kterou jsem překročit nechtěla, navíc po dvou císařích... Při sekci to bylo velmi jednoduché.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 06:09

Sairon tá najspoľahlivejšia

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 08:49

Já chtěla sterilizaci ještě před pětatřicítkou, ale tenkrát to nešlo. Věděla jsem, že už další nechci ani s tímhle manželem, ani s jiným. Definitivnost mě nijak neděsila (ono se to dá eventuálně obejít pomocí IVF). Pořídit si dítě je taky dost definitivní rozhodnutí. A pro mě osobně daleko závažnější rozhodnutí.

A zákrok to není nijak komplikovanej, laparoskop do břicha, přepálit vejcovod, přepálit druhej, dva stehy do pupíku a těšilo nás, přijďte zas.

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 08:51
Reakce na Aranel:

OliveOyl a pak kočku a rybičky!

​I s akvárkem, co? Kuš babo :D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:18
Reakce na Aranel:

Mrakoplas Nedá se to jednoznačně říct, ale měly by vydržet celý den. Docela obsáhlý a informačně bohatý článek o tom napsala blogerka Em Phoenix.

​Vdaka!

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 09:24

Sairon Ten stav zoufalství, že dítě nejí, si pamatuji. Mně byl v tomto oporou dceřin doktor. Vždycky mě uklidnil. Dcera se pohybovala v 1-3 percentilu, chodili jsme čato na předvážení. Hlídal ji, zda nehubne nebo dlouho nestagnuje na váze, jestli je vitální atd. taky měla myslím nějaký odběr pro krevní obraz, zda je vše v pořádku. Na váze nikdy neztratila, výsledky krve taky OK, tak mě vždycky uklidnil, že prostě některé děti jsou takové a moc nejí.

Na nějaké opičky u jídla jsem byla líná, takže dcera dostávala jídlo jen u stolu v židličce v nějakých cca pravidelných intervalech pro jídlo. Jsem si říkala, že snad jí to jednoho dne doklapne, že se jí. Časem fakt začala jíst víc věcí i ochutnávat nové, zvyšovalo se i množštví. Porce velikostí odpovídající jejím vrstevníkům ale nejedla ještě ani ve školce. Teď už je školačka a co vidím u kamarádek, které jsou u nás na návštěvě, tak to množství je dost podobné. ale nemyslím si, že by to byla moje zásluha. Takže recept nemám. Píšu to, abych tě aspoň trochu uklidnila, že některé děti jsou nejedlíci. Držím palce, ať tě to moc nestresuje.

Dcera jeden čas jedla jen brokolici. Takovou tu první lžičku, malá sklenička to je. A kolikrát i tu jsem po dvou dnech vyhazovala nedojezenou. K obědu a večeři jsme sladké nedávala, měla jsem strach, že by se na to naučila a už by nechtěla nic neslazeného. A ani jsem nenabízela varianty. Bylo jen jedno nachystané jídlo.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:02

Sairon radu nemám, jen pochopení. Myslím, že se s tím vlastně nic dělat nedá. Tak třeba tě lehce uklidní, že v tom nejsi sama. U nás je to každodenní boj a hlavní zdroj mého stresu a frustrace. Rozumově jsem to schopna pobrat, ale ... syn se pohybuje okolo 7.percentilu. Už jsem byla celkem smířená, že je holt hubený a o váží klidně o 35% míň než jeho kamarádi, ovšem jen do té doby, kdy byl v zimě nemocný a během 10 dnů mu váha spadla o vše, co pracně přibral za víc jak rok. To bylo strašně strašně strašné. Kostřička potažená kůži, chtělo se mi u koupání brečet. Nějaké předlož jídlo, když nechce, smůla, hlad ho naučí, u nás nefunguje. Vydrží o hladu hodně dlouho, jen je samozřejmě unavený, protivný a kdo to odnese? Já, kdo jiný. Spolehlivé jídlo je jediné, a to řízek, plus většinou termix, ten ale dávám jako dezert za odměnu, pokud něco sní. Jinak má taky úžasnou vlastnost viset mi na noze a pištět, kdy už to konečně bude, že má hlad, aby se pak na jídlo, které si výslovně objednal a na jeho přípravě se podílel, podíval a prohlásil, že takhle to nechtěééééél. A opravdu se toho ani nedotkne. Taky třeba sedí tři hodiny nad snídaní a když se ho po sté zeptám, jestli to opravdu nebude a on řekne ne, tak ji vyhodím, začne ječet moje hamííí a vybírat ji z kompostu. Mnohdy řvu,  vyhrožuju zákazem televize, vše marné. Jediné, co celkem funguje a jak ho udržuji na živu, je zdrogování tlapkovou patrolou a rychlé cpaní jídla do pusy. Výchovné metody hadr, fakt.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:09

Malenge podávala bych řízek s termixem bez váhání naopak ty objednávky vůbec, to by mě mrsklo, nebo bych ho zabila

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:14

Malenge 

Co popisuješ je fakt strašný. Já ty záseky u jídla ze strany syna zažívám dejme tomu párkrát do měsíce a i tak ty nervy tečou. Mít to denně, už jsem asi nezvěstná.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:28

Malenge to je přesně jak u nás, včetně objednávky jídla a následného řevu, že to nechce (ale na rýži k snídani už víckrát neskočím ), jen tou jistotou, i když ne stoprocentní, jsou kolínka s masovou šťávou bez masa a droguje se Plamínkem a čtyřkoláky

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:34

viktorka_od splavu Tak nevařím objednávky pro něj zvlášť, to fakt ne. Vaření není mou životní náplní  Spíš vznesu dotaz, co by si dal a když je to schůdné, vařím to jako rodinný oběd. Muž sní všechno a mně je to fuk, buď si dám taky nebo si udělám salát.

dynda myslím, že nebýt jídla, zmizelo by tak 80% mého stresu. To by byl nádherný život! No ale zase si úžasně užívám malého a je pro mě veliká radost vidět ho, jak se těší, když řeknu: půjdeme hamat. Jak otvírá pusinku, jak si stoupne v kuchyni, ukazuje na určitou skříňku, kde jsou piškoty/kapsičky/cokoli a piští, že by si dal. Nebo jsme na návštěvě a on normálně ochutnávka domácí buchtu a třeba si i přijde, že chce další kousek. Naprosté zjevení

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:38

Malenge Viktor sní normální dospělou porci vývaru s nudlemi, tolik polívky nesmí Ríša v součtu ani za tři měsíce, pokaždé čumím jak puk! 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:39

Pinot Noir  Hrozné, viď? A to teď vyrostl přes léto skoro o 3 cm a do toho hubne, fakt paráda, ještě že lítá nahatý nebo v kraťasech o velikosti 12-24m, v září mu bude 4,5  no nic. Tepláky do školky nevím, kde seženu, aby to z něj nepadalo...

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:42

Malenge jo, koupila jsem na dovolenou dvojsadu kraťasů na 18 - 24 měsíců, a jsou mu velké. Už jsem tu musela prát trenky!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 11:49

Pinot Noir A polévka se u nás jí jen ve školce, protože: mami, víš, tam je dobroučká. Jasně, kdo by jedl přes noc tažený vývar z domácího hovězího, že jo, školní je lepší