Melo by se to zlepšit. směrnice o garancí oprav deset let po ukončení výroby už byla na úrovni EU přijata. Nás zákon schválila Fialová vláda, uvidíme co tihle sasci.
Rozhodně to pak nemůže být oficiální postoj výrobce na školení.
Melo by se to zlepšit. směrnice o garancí oprav deset let po ukončení výroby už byla na úrovni EU přijata. Nás zákon schválila Fialová vláda, uvidíme co tihle sasci.
Rozhodně to pak nemůže být oficiální postoj výrobce na školení.
continuity tohle nebylo školení výrobce, ale "asistence - pozáruční oprava spotřebičů"
continuity RoSa Nám odešla trouba, po necelých 7 letech, a kuchyňář jen tak mezi řečí prohodil, že se počítá s životností spotřebičů 6 let. Což mi teda přijde strašný, takovýho zpracovanými materiálu obměnit tak často (nehledě na tu cenu).
Ale zase je pravda, že jsem teď náhodou našla náhradní díly k mixéru, co mám asi 10 let, před pár lety mi od něj odešla jedna část sekáčku, a tehdy jsem nic náhradního nedohledala, tak jsem sekáček vyhodila celý a koupila nový úplně jiný zvlášť. Ten mi ale nevyhovoval, a při hledání jiného jsem našla ty náhradní díly. A kdybych tehdy bývala vyhodila jen tu rozbitou součástku, teď bych ji sehnala za pakatel, takhle jsem si dokoupila znova celý sekáček za polovinu ceny celého mixéru.
Tak jenom dávám tip, že už se dají ty náhradní díly celkem snadno sehnat napřímo, nemusí to jít přes servis.
popravdě úplně nejhorší kuchyňský spotřebič, z kterého jsem fakt zklamaná je ponorný mixér od kitchen aid. ![]()
Co se stalo s troubou? to mi přijde nesmrtelná věc. Mám ji asi 14. Máme stejný model s mámou, která ho měla asi dvacet let a prorezlo ji na ni dno. Takže já moc zastánce spravování 20 let starých věcí nejsem, protože to už není jen otázka elektroniky. Mi přijde rozumné vyměnit tak čerpadlo na myčce. To je taková součástka, která se občas porouchá a nestojí to zas tak moc (často teda stačí i jen vyčistit). Kdyz odejde programátor na pračce, tak cena je obvykle šílená a není naděje, že by celý spotřebič vydržel dalších dvacet, protože prorezne někde něco.
A těch deset let bude muset opravovat, chtě nechtě. Druhá věc je cena.
RoSa no tak snad ten zákon brzo přijmou a asistence bude řešit spotřebiče do 10 let bez problémů. ![]()
My máme spotrebiče 13 rokov, okrem umývačky, tá sa už menila a práčky, tá sa menila minulý rok. Teraz čaká rúra. Už ma postupne výmene obe špirály, ale už to aj tak nie je ono. Dufam, že vydrží ešte chvíľu. Mikrovlnka asi vydrží, tá sa skôr nepoužíva, a používa.
A chcela som vymeniť plynové horáky a sklo keramiku, tak častejšie výpadky elektriny na z toho vyliečili
Myrtila na můj robot se náhradní díl, co potřebuju, nedělá. Žárovka na digestoř stála jako třetina nové, jsou tam dvě. Tu jsme teda vyměnili.
Evaeva co máte za digestoř? Tohle mě vůbec nenapadlo řešit, ale naštěstí máme zcela běžně žárovky akorát užší a s úzkou objímkou, ale normálně se to koupí v Hornbachu. Nevím proč, ale měním to docela často.
Doteď jsme měli na jídelním stolem svítidlo Philips, kde jedna kruhová žárivka stala asi 500, ale už bylo ve stavu, ze mi přišlo lepší koupit rovnou novej lustr.
Měla jsem teda jiné představy, nakonec jsme pořídili nad jídelní stůl provizorní led svitidlo. Tam bylo rovnou napsané, ze měnit zdroj světla nelze, ale řekla bych, že životnost ledek těžce přesahuje životnost toho plastového deklu, v kterém je to schované.
continuity Přestala topit jedna spirála a k tomu prorezlo dno, tak jsme ji vyměnili celou.
no, mamka má taky nějaký mixér od kitchen aid, a není s ním spokojená. Koupila si ho, protože má od nich asi 30 let robota, a s tím spokojená je, ale u toho mixéru říká, že se strašně špatně myje, do myčky samozřejmě nesmí.
Já mám ponorný Bosch, jede fakt hodně, ten sekáček jsem zničila na ořechovém máslu (i tak vydržel celkem dost), ponorný mixér a šlehač jedou pořád bez problémů.
Evaeva No, to je na houby, když jsou ty náhradní díly tak drahé, přitom bych si řekla, co je tak speciálního na žárovce?
continuity u skoro všech ledek už jsme měnili ten transformátor, máme Philips a Rendl, Philips dobrý, u rendlu odešly skoro všechny. Digestoř máme Candy, ale teď mi došlo, že problém nebyl v těch žárovkách, ale upadl nám ten plastový kryt.
Myrtilamě se právě rozpadl ten slehac na prvočinitele a nechce se mi kupovat nový, vždy to nějak privizorne poskládám. Ještě nemá pořádný výkon, no za ty peníze šílený vyrobek. Na Philipsu jsem odchovala dvě děti a stal tretinu.
Myrtila u toho robota je to fakt k vzteku, protože se zlomila plastová páčka na zvedání ramene. Takže úplná blbost. Zatím to jde používat i tak, ale je to jen otázka času.
přítele dno je očividně častější problém než jsem myslela. Z čeho to proboha delaji? Přijde mi, že deset let by nějaká slitina vydržela snad i venku na dešti. ![]()
continuity to budú tie "kurvitka"
Janulik03 no já som si pod kurvitkem vždy představila jednu součástku, která má omezenou životnost. Ale špatně nastříkany plech, to mi přijde čistě jako šunt.
moora no vypadá to zajímavě, ale to by museli mít zkreslenou tu mojí páčku pro 3D tisk![]()
Evaevapíšou tisk náhradních dílů, tak si, počítám nějak poradí? tu zlomenou asi ještě máš?
moora no ta je pořád v robotu, zatím jakž takž drží. Tak až upadne úplně.
continuity jo to aj ja, len niekedy má človek pocite, že tam fakt dávajú niečo na rozpad
Myrtila Já mám pd Kitchen Aid konvici a topinkovač. Takže jsem po letech váhání koupila i jejich robota. Protože je to krásný, že. Takže velký špatný. Robot koupila v podstatě jen kvůli hnětení kynutých těst. A těsta po háku hbitě šplhají vzhůru. No, nečetla jsem recenze, dobře mi tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.