Takže robot je nejlepší kenwood? Nebo nějakej jinej ještě?
Domáce spotrebiče
Sweet Potato ale to mají splhat ne? Nebo šplhají až moc?
Tabeajá mám Kenwood asi 17 let a až odejde koupím si zas Kenwood protože mám na něj příslušenství minimálně ve stejné ceně jak to tělo.
continuity mně taky šplhají
Sweet Potato Tyjo, sama od sebe bych si na to nevzpomněla, ale takhle si vybavuju, že mamka při hnětení robota zastavuje a sundává to těsto dolů.
Tabea Já mám Kenwood, nějaký se silnějším motorem a snad i kovovým vnitřkem, vůbec ho nešetřím a jede už 7 let. Dělám v něm veškerá těsta (kynutá, i třeba ze sněhu, šlehané žloutky a tak) a melu na něm maso. Mamka mi doporučovala kitchen aid, ale oproti tomu mému Kenwoodu má strašně slabý motor.
continuity Ta naše trouba vypadala, že do toho jednoho místa něco kleplo, a tak to začalo reznout, ale bylo to v místě, kam by mi nemohlo nic upadnout (a ani neupadlo). Takže asi zmetek z výroby. Kuchyňář se mě ještě ptal, jak jsem ji čistila, že když se často drhne agresivním čističem, může se to poškodit, ale já jenom pouštěla pyrolýzu (a myla jsem to max jarem), a ta by tomu prý škodit neměla.
continuity Moc. Přešplhá i ten ochranný talířek na konci háku a cpe se robotu do hlavy. Musím být ve střehu.
Sweet Potato no tak to je naprd.
Mně se chytne háku ale zároveň je přichycené taky k mise, prostě se hněte. Nejde ten hák nastavit aby byl níž?
U těch kenwoodu to jde, ale nastavovala jsem takto akorát šlehací metlu.
Tabea Já mám Kenwood, nějaký se silnějším motorem a snad i kovovým vnitřkem, vůbec ho nešetřím a jede už 7 let. Dělám v něm veškerá těsta (kynutá, i třeba ze sněhu, šlehané žloutky a tak) a melu na něm maso. Mamka mi doporučovala kitchen aid, ale oproti tomu mému Kenwoodu má strašně slabý motor.
To mají asi KA všechny a ještě sundávat těsto z háku. No já ten design oželim, přijde mi to trochu hype.
Jinak mám ten menší Kenwood Chef, kilo těsta klidně zvládne a víc nedělám. Komplet kovový, všechny všech převodů, akorát myslím ten nástavec na mixér je plastový, ale ten je na šrouby, takže by šel asi vyměnit.
continuity To máme možná stejný model
mixér k němu mám, ale nepoužívám, tak ani nevím, jak to pod tím poklopem vypadá, na to mám ten ponorný s příslušenstvím.
Mně se ten kitchen aid ani nějak zvlášť nelíbí, jak ho mám od dětství u našich před očima, je to pro mě prostě normální spotřebič, nemám s ním spojené žádné asociace, že je to něco extra ![]()
Myrtila byla doba, když ho byly plné blogy těch pečících influencerek.
Tím ponorným KA tu polévku nikdy tak do hladka nemam. Jediné mi vadí, že ho musím vytahovat spod skříňky.
Tabea ja mam skoro 9 let eta gratus max III a ten je taky super
Zuzuli já mám taky etu a ačkoliv pokaždé vypadá, že je to její poslední hodinka, mám jí taky už devět let. Ale odchází to tlačítko a z krouhacích nožů (takových těch kol) mi zbylo jen jedno. Těsto teda šplhá jen trochu continuity Nemám srovnání s těmi drahými značkami, ale asi bych jí úplně nedoporučovala. Až odejde, koupím si asi ten Bosch mum, nakonec ho nepoužívám tolik, abych ho musela mít na lince. Tabea
Evaeva tak my mame porad vsechno plne funkcni. Jen jsem musela dokoupit sklenenou nadobu na mixovani, protoze jsem ji rozbila. Mama ma nejaky bosch mum a ja u nej vzdycky rostu, jaky to je pomaly plastovy kram, co nic neuhnete.
Zuzuli ty krouhače jsem utavila na vařených bramborách, tak o to už se nepokouším
Tlačítko, resp. páčka holt odešla časem, to je prostě plastový výlisek. Mixér nemám. Hnětení a šlehání je teda v pohodě, akorát u toho hnětení to fakt vypadá, že umře. Ale asi od vždycky.
Evaeva tak mně opravář říkal, hlavně ať ty 20+ let přístroje nevyhazuju, ale nechám si je opravit, i kdyby byla oprava dražší než nový přístroj - prý je to tragédie, co se teď vyrábí... a včera jsem byla na školení ohledně těch domácích přístrojů, a životnost prý 7 let, pak vyhodit... to je smutný...
No já se úplně bojím... mám sporák snad 25 let, úpně obyčejnej elektrickej, sklokeramiku, ale jede furt jak brus, gril to má... loni jsme musela nechat vyměnit akorát vnitřní žárovku v troubě - občas mě napadne že by snad... novej? Ale přesně tyhle řeči opravářů a zkušenost s jinýma přístrojema a jejich kurvítkama mě dost odrazujou.
Jo, když si vzpomenu na babiččin vysavač Siemens, kterej za první republiky dostala svatebním darem a vydržel jí celej život to jest dalších 70 let... tak vzteky nevidim.
continuity Je pravda, že úplně dohladka to tím ponorným není, ale zase poměr výkon a práce s tím ho sestavit a pak umýt je prostě výhodnější ![]()
barbucha Moje babička taky měla hodně dlouhověké spotřebiče, děda teda dovedl leccos spravit, a po něm i strejda, ale třeba mikrovlnku dostala někdy těsně po svatbě, takže přelom 50./60. let, a měnil ji až strejda, když se stěhoval do domku po její smrti, na přelomu milénia, přišla mu zbytečně velká (byla asi jako dnešní trouba). Stejně starý kuchyňský robot jsme, stále funkční, předali v roce 2020 jedné známé (navrhovala jsem muzeum, ale stále fungoval, tak mě přehlasovali, že se ještě aspoň užije). A vysavačem z té doby jsem u babičky vysávala jako dítě, v devadesátkách.
babička ten letitý vysavač měla, ale jako dítě jsem ho neznasela, vždyť to vůbec nebralo.
continuity Tak to už si nepamatuju, jak moc dobře vysával
je jasný, že jako dneska s těmi všemi filtry to asi nebude, ale ta celková výdrž byla obdivuhodná ![]()
Splhanie cesta
som si vždy myslela, že niečo robím zle. Ale robí to vždy, a teraz teda konečne viem, že to robí aj vám, hneď je mi lepšie. ![]()
Mala som dlho ,asi 25 rokov starú Etu, ako svadobný dar, to vydržalo fakt všetko.
Ale potom odišiel motor
Tak som narýchlo kúpila vtedy v Lidli taký fakt za facku a vydržal 15 rokov.
Teraz mám nový Sencor, kovový, tak uvidím.
Mě taky napadlo dát ten vysavač někam do muzea nebo Siemensům, byl přece jen z roku ´34 - kovovej a jako přístroj i pěknej (pro někoho koho to zajímá), ale nebyla jsem přímej dědic, tak co se s ním nakonec stalo už nevím. A vysával perfektně, i vázaný koberce, babi neměla nikde ani smítko ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje