Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 20:12

continuity My se držíme spíš německých značek, ale kde se to reálně montuje, to nevím

Potrefenáhusa Jj, tyhle staré veritasky se dodnes na bazarech prodávají, a pokud je v dobrém stavu, je to hned pryč, často jsem o ní slyšela, že "prošije i plech" Já mám po babičce starou Pfaff, taky právě uvnitř celou kovovou, a taky tehdy nebyla levná (rychlým googlením, cca 1,5 tehdejší průměrné mzdy nebo 4 průměrné důchody). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 20:53

Myrtila já hlásím taky veritas

Ono tenkrát bylo všechno dražší na přepočet k platu. Na nábytek si naši brali tu výhodnou novomanželkou půjčku. Ty skříně ale pořád drží. Dneska tolik peněz dá za nábytek málokdo, ale pak si spousta lidí stěžuje, že to nic nevydrží

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:23
Reakce na continuity:

No debata je ted tom, že babičce vydržel lux 50 let. Nepovažuji to za nic extra užitečného. 

​Tak já to brala jako zajímavost, v souvislosti s dnešní výdrží vysoce sofistikovaných spotřebičů a jejich kurvítek Jako dřív si lidi fakt pořizovali tyhle věci s tím, že je mají na celej život. A měli.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:29

Evaeva Myrtila U našich taky kufříková Veritaska. Ještě mají mikrovlnku bratru třicetiletou.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:29
Reakce na RoSa:

Evaeva já tohle fakt nemám ráda, to prádlo tam samo na dálku nenaskáče a nezavře za sebou dvířka... jsou to pro mě dvě akce namísto jedné: nahážu, zavřu, pustím - jsem konzerva

​Moje řeč. Na co je mi nějakej naprogramovanej start? Pustím to a jdu pryč, dyk se to pak samo vypne... jestli se to vypne hodinu před mým příchodem nebo když zrovna odemykám dveře, v čem je rozdíl? Jo, kdyby se to pak samo pověsilo, tomu bych rozuměla!

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:36

barbucha ja používám ten odloženej start, stejnejsko kolegyně, večer, kdyz chci, aby to dopralo rano, respektive rano, kdyz chci, aby to dopralo, když dorazím domů, protoze nechci, aby mokrý vypraný prádlo leželo x hodin v pračce a muchlalo se a zasmrádalo. 

Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:46

Evaeva Jj, dneska máme Ikeu naši si půjčku nebrali, ale zařizovalo se velice postupně, do dneška vzpomínáme, jak jsme s bráchou v prázdném obýváku hráli fotbal ze začátku po přestěhování do domu jsme tam několik let měli jenom starý gauč a televizi na dětském stolku, který byl ještě po mé mamce. 

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 21:57

Tabea 

No jo to závísí na provozu domácnosti, u nás tam nikdy vypraný prádlo x hodin neleželo a neleží, anžto když už se do toho dám, beru x várek popořadě... a přidaná hodnota spočívá v tom, že milostpán slyší - na rozdíl ode mě - kdy je vypráno, a jde věšet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:03

barbucha teď to taky nepoužívám, když jsem doma. Ale když jsem přišla po deseti hodinách (můj běžný pracovní den), tak by to tam sedm hodin leželo. Pouštět to až při příchodu, tak to věším v deset

Mně teda odložený start na pračce nepřijde jako moderní vymoženost, to snad uměla i pračka u rodičů 15 let (nebo i víc) stará. Jó u trouby, tam je to pro mě gamechanger.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:06

Evaeva odlozeny start měl na pračce už můj první manžel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:06

Myrtila tenkrát ty půjčky byly výhodné, možná dokonce bezúročné, to bylo ještě za komunistů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:07

continuity no my před tím měli tatramatku, tak ta to neměla

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:08

Evaeva

On si zařizoval domácnost až po revoluci. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:18

Myrtila my taky zařizovali postupně. Já teda nerada dělám velké kompromisy, když nakupuji, radši počkám.  proto jsem třeba prvních šest let neměla vůbec troubu. Měla jsem mikrovlnku, ve které se dalo péct a bylo.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:20
Reakce na Evaeva:

barbucha teď to taky nepoužívám, když jsem doma. Ale když jsem přišla po deseti hodinách (můj běžný pracovní den), tak by to tam sedm hodin leželo. Pouštět to až při příchodu, tak to věším v deset

Mně teda odložený start na pračce nepřijde jako moderní vymoženost, to snad uměla i pračka u rodičů 15 let (nebo i víc) stará. Jó u trouby, tam je to pro mě gamechanger.

​Mě to nenapadlo ani když jsem chodilla do práce. Vyzkoušela jsem, a s úlevou zapomněla U trouby bych si teda vůbec netroufla - jako opustit byt, když tam mám husičku v procesu?!

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:22

barbucha

já jsem nacpala do trouby lasagne a šla s dětma na hřiště.

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 22:23

continuity 

To se pozná pevnej charakter

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 23:02

continuity no přesně, zeleninové placky, šunkofleky, ryba, masové kuličky... Taky v tom ohříváme, vlastně ten odložený start na troubě používám skoro každý den.

barbucha no tak já chodila domů běžně v sedm nebo později. Moc nevidím důvod, proč ještě čekat na prádlo, když už to může být dávno hotové.

Offline RoSa
10061 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 23:12

Evaeva

barbucha tim chtěla nejspíš říct, že když jedeš tři (nebo i dvě) pračky po sobě, je ti odloženej start celkem k prdu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2026 23:47

RoSa no takhle peru teď s dětmi, když jsem doma. Předtím (a nejspíš i po návratu do procesu) jsem prostě zvládla jen jednu denně. Bez odloženého startu by jich nebylo víc. Btw, co perete, že naplníte tolik praček? Vždyť to má kapacitu 8 kg.