Karja Třeba moje děti nedostávaly kapesné hodně dlouho. Ale měly peníze od babiček, nebo jsem jim nechala víc, když třeba jeli někam se školou, nebo něco ve škole platili...a když potřebovali, tak si řekli, kapesné dostaly až když jim bylo +/- 10. Ale zase teď máme trochu problém, protože syn dostává víc, než dcera v jeho věku, ale to je bohužel dané přesunem do jiné země, přece jen ty ceny (i zvyky) jsou trochu jinde. U nás šly děti maximálně do sámošky pro čokoládu, tady jdou do Starbucks! ![]()
Omfg
Na to měla dobrej stand-up Simona Salátová. Otevřu si šanon s traumátkama z roku 2005 a kdo mi co řekl...:D
no tak nějak![]()
U nas zatial ta vekova hranica prekvapivo funguje. Ked boli mensi a bola tu aj sestra s o par rokov starsimi detmi a islo sa na zmrzlinu, chceli tiez dva kopceky ako synovec. Akceptovali, ze on uz je vacsi a dohodli sme sa, ze dva mozu od 6 rokov. Starsi uz ten vek ma a prekvapivo to mladsi berie v pohode, ta hranica je jasne dana a on sa tesi ked bude mat 6 ![]()
Tak isto pyta starsi mobil, lebo oni uz maju. Ale plne akceptuje vysvetlenie, ze synovec je starsi a dostal ho tusim v 11tich rokoch a aj to len preto, ze skolu ma na druhej strane Bratislavy a zacal chodit sam na kruzky.
Tak snad im to tak vydrzi :)
Musím říct, že mě tahle výchovná diskuze moc baví. Dost věcí jsem si ujasnila. ![]()
Mrakoplas No jako mobil, to bude peklo, o něm už taky slýchame, že sestřenice ho má v první třídě....
Karja až holčičky budou tvrdit, že ho mají: všichni, mami rozumíš, všichni! Tak bych se tak zlehka přeptala, co to všichni znamená a jestli má i Alenka a Věrka. Já takto kolikrát zjistila, že všichni jsou dva. ![]()
continuity Jo, neboj se, v tomhle já umim chodit, já vím, co se tak rodičům nakecává:-D. No ona ho má neteř, tak to chtějí taky, ale já když k nim přijdu, tak ted přes zimu vždycky říkám při příchodu, jak se máte v digi světě, tam je to jinak no...nebo jí koupim aligátora a to nadšení ji přejde:-D
continuity Jj, to je přesný. Všichni. Stačí se jen podívat a najednou jsou to jen skoro všichni a ve finále dva ![]()
Karja kluci mají tablety (jeden je můj, ale už jsem ho tak měsíc neměla v rukách
), takže po mobilu netouží. Ty tablety teda mají na příděl. Ale mám v plánu koupit ty hodinky, chtěla bych, aby syn chodil časem sám.
notna to je tak klasický argument, že to snad ani nikdo nemůže brát vážně (a možná ani myslet, když to vezmu z druhé strany)![]()
continuity
Přesně, tahle debata je super!
Tuto debatu sledujem a pomohla mi pochopiť niektoré veci.
Garfie continuity taky to ráda čtu, ale já to teda mám jenom jako teoretické poznatky o výchově. Tady si akorát uvědomím, že kdybych měla dítě ve , tak pojedu stejný systém jako znám z domu a teď bych to porstě viděla jinak.
V podstatě každý jede systém z domu, jen se všelijak snažíme vylepšovat, co podle nás nefungovalo.
bublifuk to, co znáš z dětství, je hrozně těžké přepsat, to jsou ty automatické reakce. Ale až s dětmi jsem si uvědomila, že některé věci chci dělat jinak.
continuity Evaeva mě by v těch 20 ani nenapadlo, že je něco špatně a jde to i jinak.
bublifuk já nemyslím ve dvaceti, ale ještě v těhotenství třeba. Největší zlom nastal, když se první syn začal pohybovat a objevovat svět, okolí začalo radit placnout po ručičce a mně došlo, že to dělat nechci.
Karja až holčičky budou tvrdit, že ho mají: všichni, mami rozumíš, všichni! Tak bych se tak zlehka přeptala, co to všichni znamená a jestli má i Alenka a Věrka. Já takto kolikrát zjistila, že všichni jsou dva.
Jojo, všichni chodí do školy v teplácích, mají mobil a v pokojíčku televizi... ![]()
Evaeva podle ma vliv i sociální bublina, už detny kamarádky, kde si taky člověk to svoje ideální mateřství muže pomerovat a nastavovat
Potrefenáhusa možná taky. Ale třeba narození ségry můj pohled nezměnilo, to fakt až syn.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje