Co vás dnes zaujalo

16. listopadu 2019 12:21
Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:09

To jsme se přesně ted bavili, že v národním si bez chlapa, kterej vystojí frontu k bufetu, zatímco ženská stojí frontu na záchod, člověk fakt nic neda. Byly jsme ted s dítětem a stěží jsme stihly ten záchod. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:11

žluťásek jako mně to žíly taky úplně netrhá. Asi bych se zarazila, ale z divadla bych jí kvůli tomu nevyváděla.

Když jsme teď byli ve stavovském, tak nafukovací balónek v první řadě teda překvapil mě. Naštěstí ho pak odnesli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:13

Potrefenáhusa ty jo, v tom stavovském je to v pohodě. My teda máme vždycky loži a tam jsou záchody hned naproti, tak možná je jich tam víc. Ale vystát frontu do bufetu jsme nezkoušeli, to bych fakt chtělo udělat tu objednávku dopředu.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:15

Evaeva Rezervace občerstvení na přestávku je geniální vynález.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:16
Reakce na Kokoska:

barbucha myslim, ze v padesatych letech by ve svetru a teplakach nesel do divadla nikdo. Mozna by ho tam ani nepustili.

Sweet Potato je mi lito, ze spolecenska udalost nestoji lidem za hezke obleceni. Pochopim u turisty, ze nema sako a do divadla se dostane nahodou, ale proc tuzemci? To je vazne tak strasny opruz oblict si neco jineho nez v cem se chodi do prace a do hospody? Mozna leckdo ma v praci prisnejsi dresscode nez aby si dovolil prijit v dzinach a svetru, tak si to chce uzit v Narodnim? Nechapu. 

​Ale pustili. V tom nejtužším období - kdy byl dělník pán a kdo je víc - tak soudruzi bojovali proti starým kapitalistickým pořádkům Kdepak velká večerní a norkovej kožich, to zavánělo zdegenerovanou elitou (a mohla si to dovolit jen soudružka milostivá paní Gottwaldová). I ten skladník četl Vergilia v originále a měl právo na kultůru! Ti, kdo po válce pamatovali první republiku a přece jen chodili tradičně slušně oblečený, vzbuzovali jen podezření... byť třeba jen mezi sousedy (od nichž hrozilo udání za kdeco). Padesátky nebyly žádná selanka.

S druhým odstavcem souhlasím. Dress code přece není jen v opeře - ani na dovolený tě nepustěj do restaurace v plavkách nebo tílku a kraťasech, a diví se tomu jen vyslovenej křupan.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:16

Evaeva jj, rezervaci jsem zkoušela naposled. Před představením už to nešlo, měli jich moc. 

Ty predstaveni mají kolikrát ke třem hodinám, já tam 45 minut jedu tramvají, musím tam být driv, což znamená 4-5 hodin o hladu i kdyby člověk hned po šel shánět veceri a těsně před odjezdem se ještě najedl (to nevím jestli je teda "povolené" vlastni piti). Fakt nevím proč bych se měla tak týrat, když má jít navíc o příjemný zážitek a ne o kurz přežití. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:19
Reakce na Potrefenáhusa:

To jsme se přesně ted bavili, že v národním si bez chlapa, kterej vystojí frontu k bufetu, zatímco ženská stojí frontu na záchod, člověk fakt nic neda. Byly jsme ted s dítětem a stěží jsme stihly ten záchod. 

Já tam chodím s dětma sama, sice jsou starší, ale jedno odmítá komunikovat s cizími lidmi, takže chlebíčky a pití všem nekoupi.

Nosím teda nějakou suchou kravinu a láhev vody, ale stejně si to moc neumím představit bez toho. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:22

continuity vodu beru do divadla i jen pro sebeNěkdy jsem určitě měla i to jídlo, třeba jako těhotná, ale asi bych nevolila nic, co musíš jíst lžičkou.

Offline barbucha blogger
35486 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 12:23

Kokoska 

I když na takovou Prodanou nevěstu v režii slovutné Alice Nellis bych šla taky klidně v teplákách. Vlastně ne, nešla bych tam vůbec Holt není každej Zeffirelli, aby dokázal klasiku pojednat originálně, aniž by si musel vypomáhat šokem

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 14:27

žluťásek Přesně, mě už jakoby zajímá jen to, jak jsem oblečená já, jak jsou oblečení ostatní je mi putna. Naopak jsem se přistihla, že mi začíná být sympatické, třeba že sousedka, má třeba jednu bundu na 4 roky, že to jako svým způsobem obdivuji, že já bych to nedala prostě:-D, že jsem prostě taková fiflena. Nebo jedna maminka chodí do školky furt v jednom, ale jakože doslova, ale je normálně upravená, chytrá, příjemná, ale za 4 roky jsem ji viděla skutečně ve dvou mikinách. Já to nějak začínám jakoby trochu "obdivovat"?

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 15:14
Reakce na barbucha:

Kokoska 

I když na takovou Prodanou nevěstu v režii slovutné Alice Nellis bych šla taky klidně v teplákách. Vlastně ne, nešla bych tam vůbec Holt není každej Zeffirelli, aby dokázal klasiku pojednat originálně, aniž by si musel vypomáhat šokem

​Jeste ze se toho nedozil muj tatinek, velky to milovnik Prodane nevesty! Ten by dostal na miste infarkt

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 16:50

Karja Šiš, teď mi tak běží hlavou, jestli mě ve školce taky takhle někdo sleduje, tak co si o mně asi myslí, protože na to vyzvedávání střídám svoje černé nebo černé nebo černé rifle a tmavě modrou nebo černou bundu

Jinak v divadle jsem šla jednou ve veliké nouzi už i na pány (nikdo tam nebyl), že bych stihla ještě bufet (i kdyby mi to koupil muž), si ani nedovedu představit. 

Offline Ginevra
909 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 16:53
Reakce na Potrefenáhusa:

​Ty fronty na záchod jsou taky děsný, děsný. Jak to řešit, nevím. Má někdo nějaké poznatky ze zahraničí?

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 16:56

Ginevra v zahraničí je taky fronta na dámský záchody obří.
Přiznám se, že občas nechápu, co baby na těch záchodech tak dlouho dělají (obecně, ne v divadle).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:00

Ginevra můj poznatek je jít až na konec přestávky, to bývá volněji 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:01

Myrtila jo, já nosím jednu zimní bundu a troje kalhoty. 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:05

Evaeva

to v tom národním nejde, tam ses rada, kdyz tu frontu stihnes vystat, pokud nevystřelíš hned ze sedadla

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:06

Myrtila muj materskej šatník je otresnej, jednak mam stále o 2 velikosti vic a taky v tom nemam kam chodit, na to mistni bláto je 5 let starej kabát tak akorát, bohuzel, no 

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:08
Reakce na Ginevra:

​Ty fronty na záchod jsou taky děsný, děsný. Jak to řešit, nevím. Má někdo nějaké poznatky ze zahraničí?

​asi na to myslet hned při projektech, rekonstrukcích, ze dámských je potřeba dvojnásobek, ale v těch historických budovách to asi často moc nejde 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. ledna 2025 17:14

Potrefenáhusa hlavně ty normy jsou dost poddimenzovaný, mi přijde, hlavně poměr muži: ženy. Rozhodně ženy nemají dvakrát tolik, co muži. Už jen minimum je jedna kabinka pro ženy kabinka a kabinka plus pisoár pro muže, tj. vlastně dvakrát tolik. A investor samozřejmě nechce platit víc WC než musí. To by teda u státních/městských divadel mohlo být jinak.

Jinak k té frontě se mi právě kolikrát stalo, že na konci přestávky jsem se zařadila za tu samou paní, za kterou jsem stála na začátku než jsem to vzdala. Akorát ona strávila tu pauzu ve frontě na WC a já třeba ve frontě na bufet