Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Makara
3669 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:00

A není to rafinovaný způsob, aby se dělníci naštvali, začali stávkovat a hle - montovny zavrou....

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:01

Makara mně taky připadá, že cílem je, aby se ty fabriky zavřely dobrovolně

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:02

nolita nevím co sis konkrétně představila pod těmi "chudáky", asi to je trochu zavádějící ode mě, ale prostě z pohledu člověka, který buď pracuje z domu, nebo si to jídlo, tak jak nabádá Schillerová, prostě odnese v klídku do svého kanclu, těm dělníkům nařídit aby si to pojídali někde v koutě v dílně mi přijde ohavnost, sprosťárna - a oni to velice silně takto vnímají

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2021 22:03

Pinot Noir přesně, buď to nebo ještě rádi půjdou do karantény:)

49444 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:04

Evaeva i ty dvě roušky měly jistý potenciál 

Online Catherinne
10881 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:13

Dcera a její sambo jsou pozitivní. Přišel s tím on od jeho maminky. 

Offline Mags
181 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:13

Ty di už spát radši, Karle

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:15
Reakce na Vlm:

ionicera v sobotu jsem so vzpomněla na vás, píšete postřehy s detickama co nevydrží zkusit boty v roušce.

byli jsme se přijít v jednom okresním městě, sluníčko spoustě lidí venku,ale ne tlačenice.Vsimla jsem si maminky s dvěma pobíhajícími kluky, věk odhadem 4 a6. všichni tři měli roušky,potkali jsme dvakrát a pořád běhali, rouška jim očividně nepřekážela.Casto slyším v tv dítě fnukat, ze se v roušce nedá dýchat, nemůže se soustředit...no nevím.spis bych to viděla tak že jen papouškují co slyší doma.ona taková čepice , brýle jsou taky pěkný opruz než se na ně zvykne.

​To jsem si všimla dávno. Vůbec není problém v dětech, ale v rodičích. Maminka hystericky řve, že Maruška roušku nesnese a Maruška už si ji před zrcadlem nasazuje a dívá se, jak jí ta naše s jahůdkama sluší. Děti jsou v pohodě. Jen autisti, s těma je to těžký, tam to prostě nejde. Ale zase je to o ohleduplnosti. Někdo se snaží to uspíšit, někdo nákup protahuje, co se dá. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:15
Reakce na Garfie:

Ja to ted teda studuju v usneseni a nejsem si tim jista, co je to do haje "verejnost"? Podle me se to netyka zamestnancu. Existuji kantyny, kam ma pristup verejnost? 

​No, třeba ta naše. Resp. veřejnost tam přístup měla do vypuknutí koronáče, už k nám zaplaťpámbu dávno nesmí.

Chodili k nám nejen pacienti a kolikrát nejen ambulantní (to jest v županu, i třeba s vývodem ),  ale z přilehlejch obytnejch zón i civilové normálně na oběd, jak do hospody. Vyhlášená kuchyně, no. Já z toho byla vždycky na prášky, protože se kolikrát snažili i přisednout... o čumění do talíře a snahy zapřádat hovory ani nemluvě Pevně doufám, že se už nevrátěj.

49444 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:17

barbucha no ale teď už to máte zakázaný, nebo..? jo počki vy nejse soukromý zařízení. ale nestátní špitály?

Offline Paris
příspěvků moje polička 01. března 2021 22:19

Po včerejším vyjádření ohledně HO jsem myslela, že to jen tak něco nepřekoná (mimochodem dnes to zase upřesnil... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vystrcil-navrhuje-zmrazeni-platu-uredniku-za-slova-o-prerozdelovani-se-omluvil)

Ale ty jídelny... tak to dorazili. Taky pracuji ve fabrice a já si jídlo můžu sníst v kanceláři. Ale lidi z výroby (12ti hodinové směny) se mohou najíst jen v jídelně. Ve výrobě to není možné z hygienických důvodů vzhledem k druhu produktu. A jídelna slouží taky jako místo pro hlukové přestávky, které musí ze zákona dodržovat. Takže tam budou asi jen sedět v respirátorech a hladoví. 

Taky bych to brala tak, že po otestování bude riziko nižší a to stravování už by nemělo být tolik rizikové.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:21

barbucha v Motole to myslim bylo taky, i kdyz kuchyne nestala za moc.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:21

Zase jsem ve větší depresi. Kamarádky syn- v září covid- byla to ta várka ze sportovního soustředění lékařské fakulty- docela nic moc průběh, horečky, únava, měsíc necítil. A už ho má znovu. Opět z fakulty, protože LF musela minulé pondělí i přes zákaz uspořádat přednášku. Všichni v respirátorech. V úterý poplach, byly tam 2 holky covid poz.  Testování a on ho tam má! 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:22

viktorka_od splavu 

Soukromý nejsme. Chtěla bych vidět resp. nechtěla, jak poženou ty ztrhaný doktůrky a sestry, ať si to sežerou někde na sále. Snad aspoň tu půl hoďku denně by si mohli v klidu sednout a najíst se jak lidi... (mně je to jedno, najedla bych se v kanclu)

Ale my máme docela rozumný a uznalý vedení, tak snad je nechytne nějakej rapl. Zkrouhli počet lidí u stolů už dřív, a chodí se po patrech na etapy...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:23

S těmi jídelnami- je to na prd, ale zrovna tak před týdnem jsem mluvila se švagrem, je v okrese Hradec Králové. Ve výrobě všichni respirátory , ale v jídelně 4 u stolu a samozřejmě bez nich. Sám si uvědomoval tu absurditu. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:26
Reakce na Kokoska:

barbucha v Motole to myslim bylo taky, i kdyz kuchyne nestala za moc.

​Tam jsem byla jednou jakože v jídelně, a měli tam snad Sodexo nebo jak se to jmenovalo, takový to dovážený jídlo 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. března 2021 22:28

ionicera tak teď jich bude třeba dvacet na chodbě nebo před halou bez jakéhokoliv regulace.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:30

barbucha ja tam chodila, to uz je dost let, nejak to tam i prostridali. Nakonec jsem uplne na ty obedy prestala chodit.

Online Catherinne
10881 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:31

barbucha nevím, kde pracuješ, ale když jsem jezdila na plicní na Homolce, objednávala jsem si termíny okolo poledne a vždycky jsem se šla do jídelny najíst. Vařili se tam skvěle. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 01. března 2021 22:32

Catherinne 

No, právě

Zas další hladovej otrapa, co nám tam zabíral místo