Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:18

Naši (70+) se zaregistrovali na očkování u svého praktického lékaře s výhledem někdy v dubnu (a bůh ví jestli) a nechtějí se přeregistrovat na nově otevřené očkovací místo, kam se v pohodě dostanou a kde ani nejsou velké čekací lhůty jako v krajské nemocnici. že prý je to blbý a že to přece tomu obvoďákovi nemůžou udělat. A kam by prý spěchali, když stejně nikam nechodí (lékaři, nákupy se asi nepočítají). Nejradši bych je měla naočkované co nejdřív , mamka má cukrovku a celou dobu mám o ni strach.

Tchán (79) už má první dávku za sebou a dobrý.

Offline viktorka_od splavu
49443 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:23
Reakce na 4n4:

že prý je to blbý a že to přece tomu obvoďákovi nemůžou udělat.

bez váhání bych tomu chudákovi obvodnímu zavolala, jestli mu to bude moc líto ne ale vážně, pokud to pomůže a nebude stačit jen vysvětlení, že už tak je s tím hafo práce a že bude rád, když mu něco ubyde

Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:27

4n4 Jen bych se predem informovala a dala si pozor na tohle...https://neovlivni.cz/problem-v-ockovani-dvoji-registrace-a-na-vakcinu-si-zase-pockate/.

Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:29

crazydaisy S tim naprosto souhlasim

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:43

mirajo Tak jsem se radši informovala na lince 1221, když se zaregistrují na očkovací místo, tak už se u praktika oočkovat nemůžou a bylo by dobré mu to dát vědět. Ale jestli budou chtít, je věc druhá. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:04

Zuzuli uff, takove miminecko. My jsme na zdejsi doporuceni byli ( ale se 4- letou) v drive- in v Zabehlicich, a v poradku. Objednani na presny cas, vyter z krku, vysledek prisel asi za 18 hodin. Ale mozna ma nekdo zkusenost s mensim ditkem

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:10

Zuzuli v Brně tyhle drobky stírá dětská nemocnice. Tak pokud někdo neporadí nic lepšího, zkusila bych zavolat do podobného špitálu v Praze.

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:24

Počujte, neviete náhodou, ako to je s očkovaním po chorobe? Možno sa budem mať so svojou pestrou zbierkou diagnóz (konečne mi na niečo je!) možnosť registrovať sa ako náhradníčka. Minulý týždeň som ale mala nejakú virózu s teplotami, test negatívny AG a práve mi prišiel aj z PCR. Je tam treba nejaký odstup?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:27

4n4 a nepomohlo by jim říct, že obvodák toho bude mít hodně a v očkovacím centru dělají jen to a místo mají? že by jako měli pocit, že mu vlastně pomůžou

Online Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:27

mnum Pavlena diky, info predam. Snad bude mit nejake lepsi informace jejich detska, dneska uz se jim tam nepovedlo dovolat

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:33

Za hodinu jedu s autem do servisu, do obce za Prahou, waze uakzuje na trase kontrolu, vytiskla jsem si čestné prohlášení a připadám si trochu jako bych měla převážet kontraband.

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:36

slniecko v souhlasu s očkováním jsme vyplňovali, že posledních 14 dnů nebyly ATB. To, že máš PCR test je určitě dobré, očkovat do inkubačky, nebo těsně po Covidu asi není dobrý nápad. A co se týče jiné virozy, tak bych se řídila svým stavem a i kdyby mi bylo božsky, tak asi 14 dní poté bych taky byla opatrná (jako u jakéhokoliv očkování).

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 18. března 2021 16:07

odbornici z hradu se nevzdavaji. Prikaz z vychodu asi zni jasne... 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. března 2021 16:24

Zuzuli hodne si chvali UVN (my taky chvalime) jestli to nemate z ruky

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. března 2021 16:27
Reakce na Lamicka:

OliveOyl Mne ted rikala znama o obci, kde to maji ve vsech rodinach, protoze pozitivni pripady 2 ucitelek nehlasila skolka a deti to poroznasely. No a plno lidi tezky prubeh, vcetne zdravych lidi do 40 let. Momentalne tam maji cca 100 pozitivnich a to byli na vetsich cislech. 

​Tohle už je tak obludný, že by se to mělo vyšetřit a je na místě, aby to viník odskákal. To přece není normální.

Online Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 18. března 2021 16:32

Lamicka to maji rozhodne bliz, nez Zabehlice. Vyridim, diky

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 18. března 2021 17:26

Prosim vas, cetly jste nekde neco podlozeneho o vlivu tohoto ockovani na budouci plodnost, ze by se nemelo doporucovat zenam v produktivnim veku? Pritelkyne meho synovce, ktera dela osetrovatelku v domove senioru se kvuli tomu odmita ockovat.

Offline slniecko admin
19650 příspěvků moje polička 18. března 2021 17:34

Pavlena vďaka. Práveže ani ATB ani Covid, ako keby som nemala zvýšenú teplotu, tak len nadávam, že zas začala kvitnúť breza.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 18. března 2021 17:41

4n4 nase obvodacka ma na strankach napsano, ze vita i informaci, ze nekdo o ockovani zajem nema, protoze dorazila jen cast vakcin. Takze pochybuju, ze by kterykoli obvodak litoval nebo dal pacienta na cernou listinu, kdyz se u nej nebude chtit naockovat.

Offline Aranel
6689 příspěvků moje polička 18. března 2021 17:42

Do "statistiky" uvádím, že moji 89letou babičku po první dávce Pfizeru trochu bolela ruka ten večer a druhé si vůbec ani nevšimla. Děda (92 let) měl jeden den zvýšenou teplotu a bolest svalů.