Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:20

Sweet Potato Ale o tomhle se psalo už na jaře, že lékaři a sestry se nesmí testovat a nahlašovat kontakty. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:38

viktorka_od splavu u nas reditelka okamzite obvolava rodice, ze jdou do karanteny a pote (jeste ten den) posila zpravu a instrukce z hygieny. Pak mi jeste volali, ale vsechno podstatne bylo v tom emailu. Tady v tom pripade je to cele divne, podrobnosti neznam. 

Offline viktorka_od splavu
49443 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:52
Reakce na baltik:

Sweet Potato kolega vcera vypravel, ze umrela kamaradky jeho maminky (maminka ma 90 let, takze asi podobny rocnik), ze sla za doktorem, ze ma horecku a kasel a on ji dal antibiotika, na zadny test ji neposlal, pak to asi nabralao rychly spad, tak umrela na covid...

​já se obávám že paní by test nijak nepomohl.. akorát je blbé že se od ní mohli nakazit další lidi, to jo

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:54

Včera mi máma říkala, že její kamarádka den po druhé dávce pfizer vakcíny doma zkolabovala. Naštěstí ji našla dcera, která k ní chodí jednou týdně a zrovna měla přijít. Ta je lékařka a podařilo se jí, aby mámu odvezli do "její" nemcnice. Zjistili jí těžkou plicní embolii a doslova ji zachránili hrobníkovi z lopaty. Už je z nejhoršího venku, ale prý doléčování a rehabilitace bude hodně dlouhá. Máma se té dcery zeptala, jestli to nemohlo být po té vakcíně. A ta řekla, že jí ta souvislost vůbec nenapadla a že to ani nikde nehlásila. Tak mě tak jen napadlo, že všichni plaší s astrou zenecou. Samozřejmě to může být všechno náhoda, ale taky nemusí. Ovšem s takovým přístupem, se to ani nikdy nemůže objasnit.

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:57

Tak schválně, jak to asi dneska dopadne...

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 18. března 2021 11:11

Historky z bojiště: Moje neteř měla včera první hodinu autoškoly, prý můžou učit, ale nesmí dělat zkoušky, ehm. No takže posílala ségře fotku, ve třídě asi 30 lidí, doslova hlava na hlavě, sedla si dozadu, ale bylo to  prý úplně strašné, dvě hodiny!! 

A známá mi volala na pokraji zhroucení, protože ji doktor poslal na nějaké důležité vyšetření do nemocnice, protože termín byl až za dlouho ona potřebuje výsledky co nejdřív, poslal ji na urgent! Tam prý hlava na hlavě, půlka lidí na nosítkách, bez roušek, různě pokašlávali, ona nakonec omdlela, takže ji položili do denního pokoje, kde byla další hromada lidí, nikdo nebyl oddělený plentou nebo podobně, vedle ní ošetřovali staší kašlající paní ošetřovatelé v kovidovém oblečku, nakonec ji v deset večer (vyštření jí teda udělali) poslali domů, s tím, že nemají jediné volné lůžko....tak prý jestli kovid nechytla včera, tak už ho nedostane...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2021 11:36

Je to marný, je to marný... V obchodě dva zaměstnanci: v těch nemocnicích je minimálně polovina lidí, co to nepotřebujou, dostávají na ně denně tisíce jako dotace,... Kolik lidí tomu pořád věří?

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 18. března 2021 11:51

Info z alergologie - byla jsem s dcerou na kontrole a řeč padla i na covid. Tak doporučení, pokud je někdo alergik a používá např. Awamys tak při nákaze určitě, klidně 2* denně dávat (mírní dobu ztráty čichu) a pokud někdo bere něco na reflux (je velmi často spojen s alergiemi) např. Omeprazol, tak také užívat, covid zhoršuje i to ...

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 18. března 2021 11:53

Evaeva Já zase slyšela dva staré lidi si vykládat, že na tom něco bude, že nad Brnem letadlo práškovalo covid

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2021 12:02

nonemy jo, tohle je dobrá fakenews.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:06

Evaeva plus k tomu jsou lidi presvedceni, ze se tu vsechna omezeni odehravaji, aby si mohl Hamacek jeste nahrabat. Takze ta opatreni nechteji dodrzovat. Jsou toho plne diskuze. Coz o to, on si nahrabe, ale situace dobra proste neni. 

Offline Magráta
8144 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:24
Reakce na crazydaisy:

Včera mi máma říkala, že její kamarádka den po druhé dávce pfizer vakcíny doma zkolabovala. Naštěstí ji našla dcera, která k ní chodí jednou týdně a zrovna měla přijít. Ta je lékařka a podařilo se jí, aby mámu odvezli do "její" nemcnice. Zjistili jí těžkou plicní embolii a doslova ji zachránili hrobníkovi z lopaty. Už je z nejhoršího venku, ale prý doléčování a rehabilitace bude hodně dlouhá. Máma se té dcery zeptala, jestli to nemohlo být po té vakcíně. A ta řekla, že jí ta souvislost vůbec nenapadla a že to ani nikde nehlásila. Tak mě tak jen napadlo, že všichni plaší s astrou zenecou. Samozřejmě to může být všechno náhoda, ale taky nemusí. Ovšem s takovým přístupem, se to ani nikdy nemůže objasnit.

​babička jde na druhou dávku pfizeru zítra... achjo, trochu se mi po přečtení tvého příspěvku rozbušilo srdce, ale snad to bude bez problémů stejně jako po té první

Offline Magráta
8144 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:25
Reakce na Evaeva:

Je to marný, je to marný... V obchodě dva zaměstnanci: v těch nemocnicích je minimálně polovina lidí, co to nepotřebujou, dostávají na ně denně tisíce jako dotace,... Kolik lidí tomu pořád věří?

​bohužel pořád hodně :-( 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:25

Magráta Máma 82 byla po druhé dávce taky bez problémů, jen ji trochu bolela ruka.

Offline Samara
příspěvků moje polička 18. března 2021 12:54

crazydaisy Virolozka Tachezy rikala, ze i po pfizeru jsou pripady silnych vedlejsich ucinku, ale ze se o tom tak nemluvi, jak u astry.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. března 2021 12:59

crazydaisy dobry je zminit tohle

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. března 2021 13:15

máma měla po první dávce horečku, druhou vyhlížím dost s obavama... (vyhlížela jsem v jejím případě i první, ale teď teda víc)

Online Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 18. března 2021 13:23

Vim, ze se tady resilo, kam s malymi deti na odber v Praze. Kamaradka ma osmitydenni holcicku a jeji tchyne, ktera malou v pondeli vozila v kocarku a byla u nich, mela dneska pozitivni pcr test. Tak kam nejlepe vzit takoveho drobka. 

Offline barbucha blogger
36114 příspěvků moje polička 18. března 2021 13:51

711990 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:18

711990 Však já se k tomu chovám velmi střízlivě. Mně bohatě stačily život neohrožující vedlejší účinky po vakcinaci pfizerem, co už jsem tu psala. A i tak bych se nechala naočkovat znovu. Nicméně není v historii farmacie zrovna málo léčiv, který se musely stáhnout. Z nedávné doby mě mrzí myloastan (tetrazepam), který mi tak pomáhal na zablokovaný krk. Ten se používal už od sedmdesátých let a teprve nedávno ( po padesáti letech) zjistili že negativa převažují nad pozitivy.