Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 19. března 2021 09:36

Aranel ano, po tri generace, vim, vim

Offline Pavlena
6925 příspěvků moje polička 19. března 2021 09:44

tvtak to teda opravdu nechápu...

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 19. března 2021 09:46

Lamicka já taky nosila respirátor pořád. Ale už jsem si to začala prevlikat, ven roušku, dovnitř respirátor. Chodíme ven na dlouho a je to fakt rozdíl.

Nevíš jestli je Hvězda zastaveny území? Já nejsem schopná to najít, nějak jsem to nepochopila. Jestli jako můžu legálně v lese roušku sundat, když je to les ve městě. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:03

žluťásek no já četla někde výklad, že v podstatě komplet pražské parky jsou v zastavěném území, takže Hvězda, Petřín, Stromovka, Modřanská rokle, Krčský les... 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:29
Reakce na Aranel:

​Dokonce tady přece někde proběhl ten status z FB / Twitteru, že ta ztráta plodnosti bude po očkování DĚDIČNÁ!!

​Na 3 pokolení!

Teď koukám, že už to tu proběhlo. No, je vidět, že si to s @jinx pamatujeme správně

Offline Zuzuli
3863 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:34

žluťásek priznavam se, ze uplne nevim, jak se ta Hvezda ma kvalifikovat. Asi by meli vydat nejaky specialni seznam. Podle UP je Hvezda nezastavene uzemi, dle funkcniho vyuziti je to lesni porost. Stejne jako drtiva vetsina Sarky. UP rika, ze to je les urceny k rekreaci na pozemcich urcenych k plneni funkce lesa. Stromovka je pak teda parkova zelen, neboli  architektonicky ztvarnena plocha městské zelene. Tam bych teda rousku predpokladala. Ale ted je to nezastavene uzemi namatkove treba Divci hrady jsou plocha travnich porostu. 

Proste radu podivejte se do UP povazuju za uplnou kravinu, ani já sama nevim, co tam mam podle narizeni vlady hledat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:37

žluťásek 

Ono to zastavěné území většinou končí fakt vnější hranicí zástavby města nebo obce a je to jeden celek. Vnitřní parky jsou většinou, možná vždycky?, v zástavbě a taky bývají často jako zástavba vedené třeba hřbitovy, i když jsou fyzicky od zástavby oddělené, jakože někde mimo za vesnicí. Najde se to v hlavním výkresu územního plánu, vždycky je tam (tlustá) linie, která tvoří hranici zastavěného území. Je to takový ten hodně barevný výkres s velkou legendou.

Offline continuity
43584 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:43

dynda a toto si někdo myslí, že je normální, abychom řešili, než vylezeme ven?

Vždyť je to na palici, hledat, která tlustá čára je ta katastrální a která zastavěná. 

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 19. března 2021 10:53

continuity nejenze to neni normalni, ale ja si myslim ze takovou povinnost nam vlada proste nemuze ulozit.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 19. března 2021 11:01

žluťásek s Hvezdou vubec nevim :) treba v te obci, kde mame chalupu je silnice - vpravo zastavena plocha (s domy), vlevo nezastavena (louka). Takze teoreticky, kdyz jdu po strane, kde je ta louka, tak rousku mit nemusim, ale jakmile vlezu na tu cestu, tak jo. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 19. března 2021 11:03

Pavlena jsem ráda, že vaši už jsou naockovani, akorát tenhle chaos, kdy se asi očkuje podle náhodného výběru, to je teda...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 11:30

dynda podle mě se obecně dá říct, že nezastavěné území jsou ve městech jen "přírodní památky" třeba jako ta Šárka. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 19. března 2021 11:47

No já si s dovolením v lese na prázdné cestě roušku sundám, kvůli tomu tam jdu, trochu se vyvětrat. I když je to městský les Na běžný ulici taky nepociťuju riziko, když mě někdo mine, ale budiž, snad to zas brzy zruší. V lese mě to ale vyloženě štve. 

Offline continuity
43584 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:10

Evaeva jenže to bych cekala, že se k tomu vydá nějaký výklad vyhláška nevím co.

Vždyť ta stávající situace je stejná, jak kdybych si před cestou autem měla zjistit, ktera silnice je hlavní, protože značky na ulici nejsou. 

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:17
Reakce na continuity:

Vždyť ta stávající situace je stejná, jak kdybych si před cestou autem měla zjistit, ktera silnice je hlavní, protože značky na ulici nejsou. 

​zni to sice absurdne, ale skoro by se to mohlo stat.. jestli to pujde dal jako doposud

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/provize-korupce-v-dobe-pandemie-v-srn-a-cr.A210318_065013_p_zahranici_nef

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:19

Ja cerpam z tohodle(snad bude fungovat odkaz), vyjelo mi to jako prvni odkaz na "zastavene uzemi Praha". Ale je to jen nejaky pdf a netusim, jestli se to tak da vykladat:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2021 12:54

continuity je to na palici. Proto taky soudím, že by to nejprve řešili domluvou. 

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 19. března 2021 12:54

Některým už opravdu asi hrabe   Bývalý šéf Pfizeru šíří hoaxy - očkování podle něj způsobuje neplodnost, kolegové ho nepoznávají.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. března 2021 13:25

žluťásek continuity 711990 Evaeva 

Ono se to dá asi nejlíp zobrazit tady, v metropolitním plánu. Když si nahoře vedle nápisu metropolitní plán kliknete na Z01, zmizí plochy a je tam asi nejlíp vidět ta hranice zastavěného území ve smyslu územního plánování. Jsou to ta oranžová téčka. Hvězda je teda v zastavěném území. Ona se ta hranice dá hezky sledovat, jak objíždí celou Prahu, sem tam je něco uvnitř vyňaté, sem tam je něco vně přidané. Jako je otázka, jaký by byl koronavýklad pojmu zastavěné území tváří v tvář policistovi, no... Můžete to na ně zkusit vytáhnout

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. března 2021 13:32

dynda to bohuzel nejde na mobilu otevrit:(