Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:12
Reakce na Fiction:

A666 Plus ta cena toho "promořování". Opravdu ne každý měl ty možnosti, co rektor Zima.....

​Ona je teda taky otázka, jestli se to promořování vůbec stačí, momentálně to vypadá, že je podruhé nemocná známá mé tety, která skončila v říjnu v nemocnici. Je na imunosupresivech kvůli transplantaci jater, riziková skupina a ještě se nemůže nechat naočkovat

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:20

A666 Já to s tím promořováním myslela trochu v nadsázce, proto jsem ho i dávala do úvozovek......

rozhodně to není něco, na co bych spoléhala.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:27
Reakce na Fiction:

A666 Já to s tím promořováním myslela trochu v nadsázce, proto jsem ho i dávala do úvozovek......

rozhodně to není něco, na co bych spoléhala.

​To bych si ani nemyslela

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:33

A666 I kamarádky syn už má covid podruhé za sebou. Ani jednou to nebyl lehký průběh. A už znovu dobrovolničí v nemocnici. 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 21. března 2021 15:43
Reakce na Zarinya:

Jen tak pro info..jak to chodi jinde.

Obchody otevreli na tyden!uz jsou zase zavrene.

​Ale to zavření/otevření obchodů je navázané na sedmidenní incidenci. Pokud je 3 dny po sobě přes 100, tak obchody zavřou. U nás se incidence dostala přes 100 včera, dneska samozřejmě ještě horší, zítra to taky lepší nebude, takže obchody v úterý zavřou. Mnichov je na tom líp (83,9), obchody nezavírají. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 17:18
Reakce na Tabea:

​Ale to zavření/otevření obchodů je navázané na sedmidenní incidenci. Pokud je 3 dny po sobě přes 100, tak obchody zavřou. U nás se incidence dostala přes 100 včera, dneska samozřejmě ještě horší, zítra to taky lepší nebude, takže obchody v úterý zavřou. Mnichov je na tom líp (83,9), obchody nezavírají. 

​Jo, tohle mi přijde rozumné - nenechat to rozjet. Až se incidence zase sníží, zase se to otevře. Tady v Sasku už taky některé okresy zavřeli školy téměř sotva je otevřeli. Jenže incidence stoupá

Offline vanilka
2195 příspěvků moje polička 21. března 2021 17:26

Jedna naše známá, nad 70 let, byla minulou sobotu na očkováni a druhý den ji musela odvézt záchranka. Měla covid :-(. Není to dobrý a je na plicní ventilaci. Takže blba kombinace, očkovánÍ + covid, dostala to v plné palbě :-(.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. března 2021 17:38

vanilka Chudák paní, proč těm rizikovým nedělají antigen  před očkováním.

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 21. března 2021 17:49

Kan vzhledem k tomu jak jsou ty trsty nespolehlive, uplna zbytecnost. leda by ji uz nebylo dobre a to by se snad nesla ockovat..

Offline vanilka
2195 příspěvků moje polička 21. března 2021 17:54

Kan To jsem si taky říkala. Ona je astmatik, kvůli plicním potížím několikrát hospitalizovaná. V den očkování se cítila v pohodě, zdravá. Což je jediné, co se vyžaduje. Asi to nestačí :-(.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 21. března 2021 17:56

vanilka nase znama, mlada zenska, to taky dostala druhy den po ockovani. Zvladla to teda doma, ale bylo ji pry strasne zle a na 10 dni ohluchla.

Offline vanilka
2195 příspěvků moje polička 21. března 2021 18:01

Kokoska teda to je taky šílený 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:12

Kokoska U nás v práci kolegyně necelý týden po očkování pozitivní. Nikomu téměř nic nebylo. Všechno kolegyně +- 50 let. 

Já u covid též ohluchla a měla jsem problémy s točením hlavy asi měsíc. Jen jsem nevěděla, že je to covid. Teď mi říkala i jedna pacientka, že přišla o sluch na jedno ucho a trvá to už půl roku. Možná je to podobná komplikace jako čich, jen méně častá. Mně se to po měsíci a půl vrátilo naštěstí do normálu. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:17

vzhledem k tomu jak jsou ty trsty nespolehlive

​Manželovi včera přišlo vyhodnocení z jejich hodně velké firmy. 7 pozitivních antigenních testů a na PCR všichni potom negativní. Tento týden 3 pozitivní antigenní a pouze jeden potvrzen PCR. Naopak jsem tady psala o známé, která byla prokazatelně pozitivní a tak vyzkoušela tři antigenní testy a myslela jsem, že jí jeden pozitivní vyšel a prý ne, všechny negativní. Krk, nos a ze slin. Tolik ke spolehlivosti, bohužel. 

Online Miru
17032 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:18

Renusatko 

...teda to je strašný! Ohluchnout.?!... To je nepředstavitelné, moc smutné/velmi stresující...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:22

Miru Já naštěstí na jedno ucho, ta pacientka taky. Doktorka na ORL říkala, že je to pravděpodobně způsobené mikrosraženinami, které něco v tom jemném ústrojí ucpou. Časem se můžou rozpustit nebo posunout jinam. 

Online Miru
17032 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:29

Renusatko 

...to je poprvé, co o tomto faktu čtu, tady... Musí to být strašně nepříjemný pocit.! A pak to čekání, jako s čichem, jestli se to zase vrátí do normálu...

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:30

Renusatko ty jo! Já taky během covidu neslyšela na jedno ucho. Ale nespojila jsem si to. S ušima mívám problémy,tak mě to vůbec nenapadlo, že by to mohlo souviset.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:49

EDITH4B Já jsem si taky myslela, že je to jen jiná forma zánětu dutin

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. března 2021 19:49

Renusatko já jsem mela falešne  pozitivní antigenni test, hned první povinný a kolegyně taky - ne samotest, z testovacího místa. Musely jsme domů a do večera čekat na PCR. Máme to teď v dochazce jako nemoc. Naštěstí v Brně je testovací centrum na každém rohu, tak jsme měly výsledek ten den, četla jsem nějaký článek, že falesne pozitivních  ve firmách bylo víc a pracovníci čekali na PCR  více dní. Někdy  to bylo vykázáno jako nemoc a někdy po nich zaměstnavatel pry chtěl  aby si to vybrali jako dovolenou.