Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:10

A666 jj, tohle je problem. Roky jsem delala v PR agenture a sezenes odbornika na vse, co potrebujes prodat. Uz tehdy se mi to pricilo a to slo jen o propagaci zmrzliny nebo antiperspirantu v dnesni dobe to nabralo obludnych rozmeru.

Offline Sweet Potato
40637 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:13

A666 A ten titul před jejich jmény dělá hrozně moc.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:22
Reakce na Sweet Potato:

A666 A ten titul před jejich jmény dělá hrozně moc.

​Dělá. Navíc se pak snadno argumentuje, že ani odborníci nejsou jednotní, když v reálu 90% jednotných je a těch 10% to dělá spíše proto, aby byli vidět

Lamicka 

Jo, dovedu si to představit...... I když teď mi fakt přijde, že spousta z nich za tím vidí šanci se zviditelnit.....

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:24

A666 Vůbec nechápu motivaci těchto osob, chtějí se zviditelnit? šokovat? jsou hloupí?

Momentálně mám strach z velkého jásání nad "ustupováním nemoci". I když čísla nakažených trochu klesla, stále předchozí čísla generují nově přicházející do nemocnic, nejen na kyslík, ale i na HFNO a ventilátory. Počet covidových nemocných je ale falešně nízký /tím, že vypadnou ti po 20. dnu od pozit. testu/, ve skutečnosti jsou nemocnice narvané a to skoro úplně odpadla neakutní činnost..... tedy děla se jen covid a akutní nebo neodložitelné věci. Vůbec nevidím prostor na nějaké rozvolňování. A zároveň vidím znechucené lidi mimo zdravotnictví (a vlastně jim i rozumím), psychicky a fyzicky unavené zdravotníky (množství nemocných, hodně úmrtí a u nás třeba navíc práce s otáčením do pronace). Plus ti naši politici.....

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:31

Lamicka Ad očkování. Ještě jsme nepřijali člověka po očkování, který by potřebovat ventilátor. OK, očkovanách je pár, nelze z toho dělat závěry, píši tu jen své zkušenosti. Ale měli jsme těžký průběh covidové pneumonie u zdravotníka, co odmítl očkování. Dále teď máme pacienta na ventilátoru a jeho partner /očkovaný zdravotník/ měl jen 2 dny rýmu.

Z okolí, od jiných  očkovaných zdravotníků, už víme o rodinách, kde propuklo onemocnění u jiného člena rodiny a zbytek rodiny se nakazil...a opět, ten očkovaný buď neměl nic nebo jen "rýmičku".

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:31

Fiction 

Mě přijde, že spousta lidí cítí cestu k moci, prostě nabízejí lidem jiný názor a doufají, že je to někam vynese. Třeba Šmucler je jasný, ten míří na prezidenta.... Landa je taky jasný, co z toho kouká Beranovi a Ševčíkovi netuším..... U Janečka mi přijde, že je to víc o tom odlišovat se.....

Jinak jásání je definitivně předčasné, to snižování je za cenu obrovských opatření, jestli to zase podělají a nenechají klesnout dostatečně, tak už se fakt budou muset všichni zavřít v kilometrovém okruhu od domova aby se pátá vlna zvládla.....

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:39

A666 Jo, všichni ti popírači covidu z řad lékařů, kterým vyčítám podíl na tom, jak obludných rozměrů to tady dosáhlo, teď mlčí nebo si našli svou výhodnou cestičku..  Šmucler se trochu stáhnul, ovšem ke svým jarním žvástům se nevyjádřil, dr. Votruba /plicní VFN/ se zcela odmlčel, dr. Vašáková /Thom. nem./ si užívá s Bamlanivimabem,  dr. Balík se děla studie a propagaci antigenních testů .... ale už zapomíná dodat, že ty nejlevnější, které si samozřejmě ty podniky objednávají, jsou ty nekvalitní, s certifikací na jaře 2020 a jejich výsledky mají tak 20% úspěšnost.  

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:46

Fiction děkuju, to jsou dobré zprávy.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. března 2021 10:49

Fiction předčítám to manželovi a říká, že pár takových vět by byla skvělá očkovací kampaň :) 

Offline viktorka_od splavu
49442 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:06

Fiction já se obávám, že to jinak dopadnout nemůže, oni se prostě nikdy nepoučí. když jsem slyšela jak blatný vítězoslavně hlásí, že se na velikonoce díky naší skvělé vládě můžou navštěvovat lidé v rámci okresu.. myslím že do té doby, než bude ta proočkovanost vyšší, tak se z toho prostě nevyhrabem 

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:20

viktorka_od splavu Nás nakonec "zachrání" to, že jsme se už skoro promořili.....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:24
Reakce na Fiction:

viktorka_od splavu Nás nakonec "zachrání" to, že jsme se už skoro promořili.....

​Což bude bohužel zase voda na mlýn pro ty debily, co tvrdí od začátku, že se musíme promořit

49442 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:27

Fiction to nedokážu posoudit, měla jsem za to, že to je ještě pořád málo - no kéž bys měla pravdu. když si uvědomím že to promořování probíhá pod bedlivým dohledem vrchnosti, chce se mi zvracet. snad jim to jednou zubatá taky spočítá..

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:37

A666 O co jde Landovi? neodhalila jsem to. 

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:42

A666 Plus ta cena toho "promořování". Opravdu ne každý měl ty možnosti, co rektor Zima.....

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 21. března 2021 11:53

Ještě k té promořenosti, za začátku mluvili o 60-70 % a teď nedávno Hořejší říkal, že v současné situaci (mutace) je spíš třeba 90%..., také zmiňoval, že dle jeho odhadu je skutečně nakažených min 2* tolik než oficiálních, může to být až 4,5 mil, tzn, že i těm původním 60-70 % máme ještě daleko. Tak snad se bude víc očkovat... jinak se z toho do konce roku nevyhrabem

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 21. března 2021 12:53

Mne ti odpiraci ockovani jdou strasne na nervy. Psala jsem tu o kolegyni, ktere umrela svagrova a s tchyni to vypada vselijak, ale ona sama se asi ockovat nenecha, protoze ty vakciny jsou strasne rychle vyrobene, nikdo nevi presne, jakou budou mit ucinnost a za jak dlouho ty ucinky zmizi a jeste aby se musela treba kazdy rok ockovat znovu!

Ja uz bych strasne moc chtela byt naockovana, nebo aspon aby byl manzel, ktery chodi ted zas vic mezi lidi a bojim se, ze to jednou odnekud pritahne. Uz to 2x bylo tesne a kdo vi, jak dlouho budeme mit stesti. A nemuzem a kdovi kdy budeme moct.

Online continuity
43584 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:01

Po dlouhé době jsem videla kousek Moravce. Proč sedí natlačeni i toho malinkateho stolečku?

Mně se z toho jezily chlupy i před covidem, ale teď?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:10
Reakce na ionicera:

A666 O co jde Landovi? neodhalila jsem to. 

​Podle mého má trochu velikášský koplex, kdy sáms ebe vidí jako velkého zachránce (vzpomeňme na jeho anabázi s Žitem). Tohle mu k tomu obrovsky nahrává...... A možná i nějaké politické ambice....

49442 příspěvků moje polička 21. března 2021 13:12

ionicera je to magor