barbucha tak spoustě lidí, zvlášť starších, by myslím stačilo, kdyby tam byl velký nápis, že za čáru už jen s lístkem. Třeba pro moje babičky byly pokyny od doktora nebo sestry svaté
. Hele, byl to jen nápad, třeba úplně blbej, vůbec nemám ambice řešit cizí nefunkční systémy. Ale jsou lidi, kteří to dokážou a jsou ordinace, kde si s tím poradit umějí. A taky ordinace, kde to taky nešlo, ale najednou to zázračně jde. Na můj vkus je ale těch, kde mají tisíc výmluv, proč to nejde, pořád nějak moc.
Koronavirus
viktorka_od splavu no přesně, po pekaři a řezníkovi se to chce, ale tam, kde se lidi, a ti nejvíc ti rizikoví, kumulují nejvíc, je jen hromada výmluv.
Pinot Noir viktorka_od splavu Tak ono to určitě vyřešit jde, kde je jeden doktor a čekárna pro něj, tak není důvod, aby tam lidi seděli několik hodin a ani to vůbec nechápu, že se to děje. Kde je několik ambulancí, jedna čekárna a lidi tam jdou na x různých věcí, tam to moc nevyřeší. Protože klidně se tam může sejít i dvacet lidí a všichni tam v tu chvíli mají co dělat a když tou čekárnou za den projde 200 lidí, tak to nejde natáhnout, že každej v čekárně sám 15 minut. Když vám nechají někde stát devadesátiletou babičku hodinu venku, že je plná čekárna, tak to taky bude špatně.
Tak nevim za jakou čáru ale
Hele ty baráky většinou nejsou fungl nový a s tím původním stavebním řešením nejde moc hejbat... a když je ten lístečkovej systém umístěnej v čekárně, tak tam čáru už neuděláš resp. je ti na prd, když už tam ty lidi musej vejít. Nechat ho na chodbě před vchodem do čekárny, neprojde přes tu hromadu kolem se motajících zájemců už nikdo... atd. Navíc dost lidí je prostě doprovod, s babkou nebo s dítětem, ty přece nemůžeš vyhazovat že tam nemaj co dělat. Zas buď trochu lidská ![]()
To ale nemá co dělat s objednáváním na určitej čas, to souhlasím že je někde blbě ošetřený resp. vůbec, ale to je na tý sestře... Na druhou stranu jsou ambulance, kam se člověk bojí přijít o čtvrt minuty pozdějc, taky jsou takový ![]()
Pinot Noir U nás u praktické i vedle na kardiu je čtečka karet pojišťovny, funguje to dost dobře.
Pinot Noir mně je jasný, že všude to nejde, ale systém odběry jen do osmi a pak čekání do jedenácti na doktora a podobný jsou obvykle sto let za opicama. už jsem tu zmiňovala zubařku, u které jsem nikdy nečekala dýl, než pět minut, v čekárně jsem v životě nikoho nepotkala - naprostá rarita, a přitom úplně jednoduchý systém: každýho půl roku jdeš na preventivku, tzn. tak 10-15 minut dýl to netrvá, a předpoklad je, že všecko bude ok. takže prevence jde objednat po 15 minutách, a z 99 % to jde stihnout. pokud se najde nějaký problém, tak dr. ví, co tam našel, tudíž tě objedná na přesný čas toho plánovaného zákroku, třeba 45 min. plus minus malá rezerva. fungovalo to perfektně. nicméně, už jsem to tu jednou psala, a hned se zvedla vlna nevole, že přece nikdo nechce chodit k zubaři dvakrát! takže když jde na kontrolu, chce mít právo tam zkysnout hodinu s vrtáním tří zubů, ať ti za ním klidně čekají - ok, ale on sám čekat ovšem nechce
tak to pak samozřejmě nejde, no:P
Já vim ![]()
No právě, zbytečně se čeká na recepty. Kdo přijde moc brzo, ať čeká venku, ne? Jako u naší zubařky, v čekárně dva lidi a šlus. Když si umí řezník zařídit, aby lidi dovnitř chodili po jednom, proč ne doktor?
No, a pak jsou praktici, jako doktorka mých rodičů, která do čekárny pustila v týhle době jen jednoho člověka, aby učinila zadost bezpečnosti, ale neměla, ani po telefonu, ani jinak, žádnej systém objednávání na čas. Takže v čekárně seděl jeden, a zbytek polonemohoucích seniorů postával na schodišti, bo před budovou nebylo kde sedět , a navíc mrzlo. Jo, taky mohli odkulhat zpátky domů, a přikulhat za hodinu s nadějí, že ostatní přikulhají jindy.
Prosimtě jaký jen do osmi?! Kam to chodíš?
U nás jsou vážený klienti nerudný, když chudák sestra na odběrech v půl čtvrtý zavře krám ![]()
Renusatko určitě, ty velký provozy jsou jiný level, tam to bezpochyby naplánovat nějak jde, ale nic co bychom my tu vymyslely:-) ovšem ten jeden obvodní nebo zubař apod, to je vcelku triviální a furt jsou místa kde to nefunguje![]()
barbucha já ne, to jen že to tu někdo psal. já nikde kvůli odběrům nechodím dřív, ale když je potřeba, tak si to pak hodím do laborky, no problem
barbucha Tak to je většina ambulancí. V 9 nejpozději odjede auto s odběrama do laboratoře a potom už s tím v ambulancích nic neuděláš
. V nemocnici nebo odběrovém centru je to jiné.
Renusatko jenže to málokdy spěchá a stačí strčit do ledničky na zítra, ne? co spěchá, tak poslat dotyčný do té laborky. ten výsledek stejně nemáš obratem, když, tak až odpo nejdřív a to zas běžný třeba obvoďák už má dávno zavřeno. např. co jsem jezdila už před mnoha lety s dítětem na imunologii, tak systém 1. návštěva odebrat anamnézu+dle toho odběry, odchod dom, pak dle výsledku telefonem instruktáž a poštou recept+objednání na příští kontrolní odběry. dávno před covidem a elektronizací. představa, že bych tam musela být v sedm ráno a pak čekat třeba do tří odpoledne než přijdem na řadu![]()
viktorka_od splavu tak takovou zubarku mám taky. V čekárně jsem člověka viděla jednou při příchodu a párkrát při odchodu. Jede to jak po dratkach. ![]()
viktorka_od splavu no takhle fungujou tchanovy kontroly v IKEMu. Rano na krev, pak ceka na vysledky a objednanej je kolem obeda. Jenze to jinak nejde, ten doktor musi zhodnotit to co v to rano nabral....kdyz to zkombinujes s agilnim seniorem, kterej chodi na odber uz v 7 rano, potaci se po ty nemocnici treba 5 hodin.
Dadoo tak to je super![]()
711990 no právěže jde, píšu to výš, přeci
viktorka_od splavu no prave ze nejde, je po transplantaci. U jinejch ambulanci bych to i pochopila, ale verim, ze vedi, proc tady resi s pacientem aktualni stav.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY