Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 21:11

barbucha fakt si myslis, ze mluvcacek jeste neni ockovanej?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 21:19

wendulka Tak jde o to, jakej průběh by měl bez Sputniku a jaký bude mít s ním. Mladíček to není. Třeba mu i ten Sputnik pomůže a dá to bez těžkého průběhu, ale moc dobrá reklama to není. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 05. dubna 2021 21:26

Renusatko 

Ale tak samozřejmě, že to beru v potaz a jestli to dá bez těžkého průběhu, tak super, nicméně v tom prvním bodě to zatím té údajné deklarované vysoké účinnosti moc neodpovídá...

No přesně, sice ne vyloženej propadák jako Sinopharm, ale dobrá reklama to taky není.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 06:56

holky, co se ma delat, kdyz tchan mezi prvni a druhou davkou onemocnel covidem? muze jit na druhou davku az po 90 dnech? Nebo to nejak zavisi na vysi protilatek? A jak si ma ten puvodni termin zmenit? dekuji

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 09:21

baltik 

Doporučuje se počkat ty tři měsíce - jednak by mu měly vydržet po prodělání protilátky nějakou dobu (ale pokud vím, na jejich výši další dávka nezávisí), a taky organismus se po tom potřebuje kapku zregenerovat.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 09:31

baltik V rezervačním systému termín druhé dávky změnit nejde, zavolala bych přímo do očkovacího centra. Odsouvala jsem teď druhou dávku kvůli nějakým jiným zdravotním obtížím než Covid, na 1221 se sice dovoláš, ale seděl tam nějaký nezdravotník, pořád mi tvrdil, že druhou dávku Pfizer musí aplikovat za 21-23 dní, což už dávno není pravda, prostě nevěděl, která bije. Telefon do očkovacího centra taky nevěděl, sehnala jsem přes ústřednu nemocnice a tam proběhla změna termínu bez problémů.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 09:43
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 16:59

mirajo baltik Mám stejnou zkušenost, na lince 1221 nevěděli nic. Volala jsem do očkovacího centra a termín tchánovi posunuli rovnou tam. Teď na druhou dávku ma to číslo do centra i na té kartičce.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 17:02

slniecko Tak v cz už máj připravenýho novýho koně, kterej jim Sputnika dozajista povolí... Zelenej smajlík.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:03

Vsimly jste si, ze se AB vynoril opet az ve chvili, kdy cisla klesaji, aby rovnou sdelil, ze nerozumi krokum svych 2 ministru. To je opravdu na zeleneho smajla. 

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:11

Lamicka AB je spoustu, spoustu sprostých slov.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:31

A kde je ten jejich novy protiepidemicky system, ktery slibovali po velikonocich? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:35

Lamicka přesně. Haní ten rotační systém ve školách, což je způsob, jak co nejbezpečněji dostat do škol co nejvíce žáků. Původně se v pondělí měly otevřít akorát některé školy a okresy a najednou i zoo a některé obchody. Takže první stupeň si dá 14 dní ve škole a můžeme to tu zase zavřít. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:39

baltik Pry ho vypusti, jen se nevi kdy. Z citace ani uplne nechapu kdo Treba uz vi, ze vypoustet uz bude nekdo jiny...

„Na systému PES pořád pracujeme. Snažíme se ho řešit do nejmenších detailů. Chtěl by ho vypustit v tomto nebo následujícím týdnu, ale není to jisté,“ řekl Blatný.

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:41

mirajo to je super veta :) to zkusim nekdy rict sefovi...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:45
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 19:53

Lamicka já získala dojem, že jeho jediný zájem je ze situace vytřískat co nejvíce.. Epidemie, mrtví, hospodářství, to všechno je mu úplně kdesi (a nejspíš od počátku bylo ), míní vytěžit zisk, popularitu, plusové body před volbama. A největší obava, že vytěží úspěšně. Pardon, to si tohohle smajla zaslouží..

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 20:20
Reakce na baltik:

holky, co se ma delat, kdyz tchan mezi prvni a druhou davkou onemocnel covidem? muze jit na druhou davku az po 90 dnech? Nebo to nejak zavisi na vysi protilatek? A jak si ma ten puvodni termin zmenit? dekuji

​Jak už zde bylo řečeno, zavolat a řešit přímo s očkovacím centrem, kde dostal první dávku. 

U nás se to má tak, že v případě bezpříznakové varianty má 7 dní po ukončení izolace a u příznakové 14 dní po kontaktovat svého praktika a pokud ten mu druhou dávku doporučí (jestli ho pošle na protilátky nebo ne, to už je nám v tomhle případě jedno, zná totiž jeho zdravotní stav lépe), zavolat nebo se nám ozvat na mail a s námi se domluví náhradní termín tak, abychom stihli opatřit lahvičku navíc a celou ji v ten den vyočkovat.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 06. dubna 2021 20:20

Pavlena mám z toho  celého velmi podobný pocit,  včetně smajlika