Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:11

viktorka_od splavu Jdi tam, nevím kam, přines to, nevím co.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:14

ionicera Líbí se mi, jak chceš, aby lidi dodržovali pravidla u vás v obchodě a máš obavy a na druhou stranu čekáš, že se s kadeřnicí domluvíš, aby pravidla porušovala. Já myslím, že mají taky možná strach být v místnosti s někým, kdo si kdovíjak udělá test sám. A to mnohem déle než jsou lidi v obchodě. Moje kamarádka pracovala i na černo, brala svoje známé, ale už dopředu říkala, že lidi, které zná jen z kadeřnictví, rozhodně bez testu tak, jak má být, brát nebude. Už jen proto, že jí chodí kontroly z hygieny. 

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:21

jitřenka takhle to vypadalo, když jsem se objednávala na test. Nespletlo vás s kolegyní to slovo samoplátce? Normální Čech za antigenní test nic platit nemusí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:22

Sweet Potato Tak tady se řeší seznam certifikovaných míst, ale včera v televizi i v tom prohlášení bylo, že může být i test ze zaměstnání, provedený zdravotníkem...tak já myslím, že sami ještě ani netuší. Bordel v tom bude jako ve všem.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:24

ionicera - myslím že těmi kontrolami jen straší. Co teda nevím jak se k tomu postaví policie. Já mám kadeřnici v centru města a policie jí tam korzuje několikrát denně. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:24
Reakce na Kokoska:

jitřenka takhle to vypadalo, když jsem se objednávala na test. Nespletlo vás s kolegyní to slovo samoplátce? Normální Čech za antigenní test nic platit nemusí.

​tohle je všechno hezký, ale když jsou ty termíny obsazené, tak dost často bývá "zdarma=obsazeno" a "samoplátce za xx Kč = volná místa.."

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:25

Sweet Potato jojo. já doufám že do doby než něco z toho budu potřebovat, se to nějak vyřeší.. nebo to přestanu potřebovat a začnu si holit hlavu strojkem

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:43

Kokoska - hele já tomu věnovala nějakou hoďku hned jak to vyhlásili, pak už jsem jen naštvaně rezignovala. Skutečnost je, že našlé místo je čerstvé, protože tam má prázdný termíny, taky jsem tam byla před pár dny nakoupit a nic tam nebylo,  ale ty laborky - jedna u výstaviště jsou zasekaný i na 3 neděle dopředu . Je to fuk, snad tahle bojovka brzo skončí, já teda nové testy do práce objednávat nebudu, koneckonců je vyhodnotili jako nespolehlivé . Fakt z nás dělají pitomce. 

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:48

jitřenka já tomu teda taky nefandím a testy v práci jsou podle mě na nic. Syn byl na poradě, všichni se otestovali, všichni negativní, tak to dali bez roušek (blbci, no.) A druhý den volala jedna kolegyně, že ho má. Naštěstí to syn nechyt, byl na PCR a dobrý.

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 15:59

baltik - já příteli dala kázání jak má být opatrný, nic nedělat a počítat s problémy. Tuhle reakci bych taky brala, až na mě teda někdy dojde, ale stejně je to divný a pro mě nepochopitelný. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 16:01

Správa rezerv nemá nyní pro školy žádné antigenní ani PCR testy

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 16:06

andulka01 Koukala jsem, ze si je skoly maji koupit samy a pak nechat proplatit. Reditele lituju, narocny ted. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 16:11

andulka01 Tak tohle už je fakt vrchol  Celý je to tady na hlavu, nepíšu to poprvé, ale už fakt nemám nervy to nějak sledovat! Dneska mi ovšem kamarádka Egypťanka říkala, že u nich se očkuje jenom čínskou vakcínou, žádné jiné nejsou k dispozici, taky dobrý. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 16:22

mirajo Co koupit! Oni si je mají samy vysoutěžit! Takže když se ředitel nerozhodne správně (tzn. nevezme nejlevnější a neúčinný šunty pochybnýho původu), tak ho budou popotahovat jako špatného hospodáře. Tvl, jednou nohou v kriminále kvůli zodpovědnosti za děti a druhou kvůli neschopnosti státu
Kamarád je ředitelem prestižní pražské školy (tu prestiž jí z velké části vybudoval právě on). A i když má ještě pár let do důchodu, tak končí, říkal, že už to prostě nedává.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 16:28

andulka01 Eeee...dosly slova. Kamarada chapu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 17:36

​tohle je všechno hezký, ale když jsou ty termíny obsazené, tak dost často bývá "zdarma=obsazeno" a "samoplátce za xx Kč = volná místa.."

​Tak můj manžel chodí co týden na pokladnu s objednáním 6 dní před, má to docela pravidelný a bez problémů. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 19:27

RenusatkoTesty si děláme. Nevidím důvod, abych jela přeplněným autobusem udělat si ten samý test. Na lidech v obchodě taky test nepožaduju.Jen roušku nebo respirátor. Ani nechci, aby se desinfikovali, protože už kde kdo z toho má alergie. Smysluplné doporučení dodržovat podle mne má smysl. Ale něco je na hlavu postavené. Tak prostě nepůjdu ke kadeřnici, svět se taky nezboří. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 19:30

jitřenka Také mám ten pocit. Policie už na to kašle a hygiena - o té ani nemluvím. Hygienička od nás z města chodí po bille s respirátorem pod bradou. 

Online 999
19890 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 19:53

Tak prej bude u kadeřníka platit i test ze zaměstnání...

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 19:56
Reakce na 999:

Tak prej bude u kadeřníka platit i test ze zaměstnání...

​ale provedený zdravotníkem, ne samotest 

Edit: tak už asi i samotest. Vše se stále mění