Klara hm, to se mi teda nehodi
dekuji.
Koronavirus
Reknete mi, planujete letni dovolene u more, vyckavate nebo na to letos kaslete a budete v CR?
Já se přiznám, že letní dovolenou plánuju v zahraničí na místě, kam můžu přijet nebo nepřijet bez jakýchkoliv důsledků a pojedeme autem. Něco někde rezervovat nemám nervy, letadlo nechci (tohle bych před 2 lety NIKDY neřekla). Letos mi to připadá mnohem víc nevyzpytatelné než minulý rok, kdy se směrem k létu situace z velkého chaosu uklidňovala. Teď mám pocit, že spíš chaos teprve nastává, jak se různě v Evropě čísla zvedají, očkuje, neočkuje, mutace, nařízení taková, maková, karantény, testy. Jestli bych pak měla vypláznout třeba 10 tis. za celou rodinu za testy, tak si to hodně rozmyslím, ty děti z toho ještě nemají tolik rozum, když jsou u babičky, jsou taky šťastný.
Catherinne na potvrzení je datum a čas, od te doby by to mělo být platné 72 hodin
Na některých potvrzeních je jen datum, bez času. Třeba z Motola.
dynda Vidim to podobne. Deti bych rada k mori vzala, uz si to uziji a kluk je navic alergik, ale nepojedeme za kazdou cenu. Jestli vyrazime, tak autem, nekam kde je klid (to my ale chceme vzdycky
).
Ptam se, protoze mam pocit, ze se lidi kolem deli na 2 skupiny - v CR vs. naplanovane more a my porad vyckavame...
K té kadeřnici- vážně si myslíte, že to budou vyžadovat? Vidím v krámě, že tak 10% lidí odmítá dodržovat i roušky a nikdy nikdo nekontroloval, kolik lidí a jak zarouškované mám v obchodě. Já tedy pevně doufám, že se s kadeřnicí domluvím, testy si dělám v práci a odmítám jet narvaným autobusem na test a zpátky. Ještě bych tam něco chytla. Tady na parfu je určitý typ lidí, ale někdo to vůbec neřeší.
K těm dovoleným- doufám, že se zas všichni nevypraví na Šumavu! :-( Ségra už má naplánovanou komplet dovolenou po Evropě, tak podle ní doufám, že na té Šumavě budeme mít klid! :-)
jitřenka muj tata taky tak, dostal Modernu a od te doby ma mnohem vic energie, mama taky rika, ze asi dostal spis vitaminy :)
Lamicka já bych k moři ráda, vidím to na nějakej last minute, jestli to klapne (tj. nebudu krmit malý ptáky)
ionicera Ofiko asi budou muset
Lamicka Já plánuju ještě tak měsíc dva setrvat u toho vyčkávání, ale zas my jsme jen dva bez dětí a zvířectva, tak to nemusíme řešit moc dopředu. Mám v hlavě akorát dvě tři předvybraný destinace, kam by se mi chtělo, ale asi bych se spokojila skoro s jakýmkoli mořem, ke kterýmu letos půjde vyrazit za rozumných podmínek.
Sweet Potato Zrovna to čtu. No tak jsem nahraná, ale stejně doufám, že mě vezme bez, v životě mi nedala ani účet. :-)
Lamicka taky zatím nevím, ale my jsme vcelku přizpůsobiví bezdětní. A hlavně trochu líní neco teď vymyslet
Nejaky Alpy/Pyreneje/Karpaty nebo Korsika/Sardinie to budou nejspíš.
Lamicka Já si myslím na Slovensko... hodně ráda bych jela za ségrou do Holandska, kvůli tomu bych si i zaplatila test (za mnou jsou ve frontě na očkování už jen těhotný a nezletilý). Ale dávám tomu tak pade na pade, protože o karanténu nestojím.
Lamicka planujeme do chorvatska jako kazdy rok.doufam. Tam je podminka pcr test pri prijezdu na cely pobyt, antigen se musi 10 den obnovit. U nas kazdych 7 dni pcr a kazdy treti antigen, co je lepsi? S tim, abych kazdy tri dny někde po cr shanela testovaci misto, abych se mohla najíst v restauraci, to nemusím. To radeji pojedu do orebice nebo na lastovo, koupime si tam morskou rybu, kterou si sami pripravime, na lastovu není na plazich ani noha... Akorat tedka je hr v tmave červené, takze pcr pred prekrocenim hranic pri navratu do cr, 5 dni karantena a potom dalsi pcr test tady. Snad se situace zlepsi. Jo a budeme se domlouvat pres nase kontakty, manzel se domluvi obstojne chorvatsky, je to pro nej druhy domov![]()
K dalsim tematum - na antigenni testy v nasem okresnim meste neni jediny volny termin cely kveten. Objednala jsem se tedy do vedlejsiho okresniho mesta (cca 30 minut cesta). Tam ale posilaji vysledek az do 24 hodin SMS, takze mi to sebere 24 hodin z toho limitu 72 hodin. Na dalsi den uz jsme se objednala na pedikuru a na nasledujici den na kosmetiku. Kadernici nevim, jestli tam jeste narvu. V praci se testujeme kazde pondeli samo testem a pedikerce by to asi i stacilo, ona je ponekud odmitac. Kosmeticka si myslim, ze by me bez ofiko testu nevzala.
Co se tyka dovolene, to asi nechame nejak na posledni chvili, buhvi, jak se to bude vyvijet, a urcite autem, at uz to bude CR ci cizina.
ionicera ja bych se bala ze to budou mestaci kontrolovat, ted v tomto obdobi jezdi na udani.
Tady dostalo nekolik kadernictvi, fitko a co vim i solarium pokuty 20 - 30 tisic, i zakaznice a jedno kadernictvi dokonce pokutu 80 tisic plus vratit vsechny prispevky.
Jo a prouza neco kvakal, ze by se melo diskutovat o tom, zda detem nezkratit prazdniny na jeden měsíc ![]()
ionicera Ofiko asi budou muset
Co přesně budou muset kadeřníci po lidech požadovat, ministerstvo nesdělilo. Není ani jasné, kdy se to dozvědí sami kadeřníci.
![]()
Lamicka My to plánujeme jako loni, týden před dovolenou něco zajistit. Jednak to bylo se slevou a jednak se dalo najít celkem hodně dovolených. Tím, že jsme i celkem tušili počasí, tak to mělo jen výhody. Taky bylo jasné, co momentálně platí a co vše musíme mít na cestu. Je pravda, že na začátku prázdnin jsme jednu plánovanou dovolenou rušili tři dny před odjezdem, kvůli tomu, že syn byl nachlazený a hotel nám vrátil celou čáástku, což nás potěšilo tak, že jsme jeli později stejně tam. ![]()
Jinak jednu dovolenou v Chorvatsku v soukromí máme zajištěnou, ale to je "chalupa" kamaráda, tak tam dopředu nic neplatíme.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY