Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:29

Prosím potřebuji informaci. Příští týden v pondělí mám kadeřnici, ráno půjdu na ten bezplatný antigen test do nemocnice. V pátek mám domluvené masáže a fyzioterapeutka chce antigen, ale nesmí být starší 3 dny. Mám za to, že antigen platí 7 dní, nebo se pletu?  Potvrzení z nemocnice na papíře mít budu (razítko, datum, podpis), žádná sms. Díky.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:30

Kan Antigen platí jen 72hod. Týden platí PCR. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:31

mirajo Tak proč ve firmách je testování pouze jednou týdně?

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:41

Kan to netusim, proc se testuje jen 1x tydne, ale zas v patek rano mas znovu narok na ten bezplatny....i kdyz je to vopruz:)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:43

711990 Tak hlavně to postrádá logiku.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:44

Potrefenáhusa muzu ti jen napsat, co tvrdi ten nas znamy doktor (je celkem kapacita a uz par mesicu dela na covid odd) - od 20 je to super, pravdepodobnost opetovne nakazy je mala, mutace tezko rict, ale spis se vsichni priklani, ze to nechytis nebo s mirnym prubehem. Kazdopadne dodava, ze je dulezite byt nadale obezretny, nechodit tomu naproti a urcite se nechat ockovat.   

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:51

Kan Vyhrožovali tím, že bude 2x a pak asi zjistili, že by se z toho už všichni...děti teď na prvním stupni přecházejí taky na antigen jen v pondělí. Jestli to tak je ve všech školách, to jsem nehledala, domáhat se testování i ve čtvrtek určitě nebudu Zatím během 3 týdnů v jejich škole nebyl pozitivní nikdo. Buď jsou všichni zdraví nebo testy tak málo senzitivní nebo nejspíš obojí. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:52

viktorka_od splavu kolik stačí, jak se to meni, jestli to chrání před mutacema...protože po očkováni jsou ty hodnoty dvoj - trojnásobný? (Ke 200)

​No to úplně není pravda. Vím o několika lidech z okolí, kteří si nechali po očkování vzít protilátky. Někdo má i 40 000, ale někdo má taky třeba 30. Dokonce manžel jedné mojí kamarádky nemá po dvou očkováních téměř nic. Je to úplně stejně individuální, jako po covidu. Mnohem víc je samozřejmě těch s vysokou hodnotou. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:53

711990 neva, že se ptáš, chtěla jsem sem napsat, ale jsem obvykle ráda že prolítnu dětský vlákno a víc prostoru mi záškodníci nedají.

Už je dobrá, dneska ji pouští z nemocnice

Akorát jí teda pravděpodobně remdesivir v kombinaci s ivermektinem dost poškodili játra Kvůli tomu byla vlastně v nemocnici tak dlouho, plice a žaludek měla OK už minulý týden. Ale tak hlavně že to zvládla. Díky všem co drželi palce.

Offline Potrefenáhusa
38999 příspěvků moje polička 03. května 2021 12:59

Renusatko 40 000, to jsou ale asi ty jiný jednotky, než kde je minimum 12?

Offline Potrefenáhusa
38999 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:00

Lamicka dekuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2021 13:01

Sairon to je dobrá zpráva. Ty játra teda už míň, ale to se určitě spraví.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:02

Potrefenáhusa Nejsou, opravdu je má tak vysoké. Kombinace trochu horšího covidu a jedné dávky očkování. Můj brácha má tyhle hodnoty též a to dokonce ani o covidu nevěděl a očkování neprodělal. On má 4300, ale hranice pozitivity tam byla 1,2 ....takže výsledek stejný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2021 13:03

mirajo1x týdně se teď bude testovat celý první stupeň, 2x druhý, školky vůbec tam, kde jsou otevřeny úplně. Jestli teda platí to, co v pátek;)

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:12
Reakce na Kan:

711990 Tak hlavně to postrádá logiku.

​logiku v tom nehledej.Ja se mám otestovat jednou týdně samotestem.Klient buď antigen v zaměstnání nebo odběrovém místě-platí 72hodin.Nebo PCR-platí sedm dní.Když se otestuje u mě v kadeřnictví (stejným testem,kterým se testuju já jednou týdně) platí test pouze po tu dobu co bude u mě v salonu.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:15

Renusatko Tuhle hranici 1.2 pouzivaji u nas. Po prvni davce jsem mela 2.5, pred ocko nic. Zadna slava, kolik mam po druhe uz jsem neresila, mam zvetsenou uzlinu v podpazi, neco se asi udalo. Jak je na tom bunecna slozka imunity se z toho clovek stejne nedozvi a ta je u virovych infekci skoro dulezitejsi nez protilatky. 

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:27

Potrefenáhusa haha tak to nikdo nevi, a pokud tvrdi ze ano tak keca. a vysledky z ruznycb laborek nejsou porovnatelny. ref mez jsem uvedla a to je tak vse. zajimave je imho sledovat jak se hybou v case, ale i kdyz se to da zprumerovat tak o konktretnim pripadu ten prumer nevypovi nic. imunita je dost slozity system.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:33
Reakce na EDITH4B:

​logiku v tom nehledej.Ja se mám otestovat jednou týdně samotestem.Klient buď antigen v zaměstnání nebo odběrovém místě-platí 72hodin.Nebo PCR-platí sedm dní.Když se otestuje u mě v kadeřnictví (stejným testem,kterým se testuju já jednou týdně) platí test pouze po tu dobu co bude u mě v salonu.

​Tak tohle je snad ještě víc na palici. Vzhledem k tomu, že bych ráda, až otevřou zašla na spinning, solárko, kosmetiku a pořád ty masáže, tak to abych chodila ta ty antigeny opravu co tři dny.

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:36

Kan uvidíme jak to dlouho vydrží...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:37

mirajo To je pravda a je škoda, že se ta buněčná imunita nedá zjistit jednoduše. Protilátky jsou pohyblivé a vlastně nikdo neví, jak dlouho je kdo bude mít, ani jak moc jich potřebuješ na ochranu. Je to vše ještě ve výzkumu a nic se 100% neví.