Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:37

Sairon jezis to jsem rada, ze uz jde domu. A jatra snad zregeneruji! Tak at se ji dari

Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:39

viktorka_od splavu Taky si myslím, že ty referenční meze z různých laboratoří se liší, tady se psalo, že systémy jsou dva a hodnoty se liší řádově 10 x, možná i 100x, možná je jich i víc. Vzájemně bych neporovnávala. 

Offline Řvousenka
1043 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:41

Velká pochvala pro očkovací centrum v Brně na výstavišti. Na to, kolik lidí tam projde, nic nedrhne    a nikdo se o nikoho nepřeráží, perfektní organizace i přístup personálu. Dávají pfizer. Registrovala jsem se minulý týden ve čtvrtek a dneska mám první dávku.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:43

Volala mi kosmetička, jestli budu chtít termín a já zjišťuju, že se asi bojím. 
Během rozhovoru z ní vypadlo, že věří nějakým konspirátorům (mutace nejsou mutace, ale je to válka, vypouští to někdo z jeskyně, říkají to epidemiologové, konkrétně Peková...), tak se bohím určitě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. května 2021 13:45

Sweet Potato to bych se asi taky bála, vzhledem k tomu, že tam budeš bez respirátoru.

Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:47

Renusatko To zkoumají v Brně u Thona, možná i jinde, to nevím, běžně to asi použitelné není kvůli složitosti a ceně. Já nechávala dělat po první dávce protilátky jen proto, že mě asi 4-5 týdnů bolely klouby. Ale moc, ze dřepu jsem skoro nemohla vstát, drobný ruční klouby taky. Tak mě zajímalo, jestli jsem nevyrobila nějakou velkou hromadua nevyrobila. Druhou dávku jsem trochu posouvala, až tyhle potíže polevily. 

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:49

Renusatko jo no, a jeste mi ted rikal kolega ze zena ockovana astrou u ol/sveho zamestnavatele mela na prvni davku hroznou reakci s horeckama.. a ctrnact dni nato chytla covid. a ted nevi jestli si davat druhou nebo ne.

Online mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:49

Sweet Potato Dej na instinkt a jdi, až se ti bude chtít. Ještě by ti plácla na obličej netopýr!

49432 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:52

mirajo tak Husa chtela vedet cislo, sice mi nebylo jasny k cemu ji to bude, ale ma ho mit:-) no vidim ze sama nevi proc

49432 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:53

Sweet Potato tam bych sla leda vyzbrojena octem v rozprasovaci a s alobalem na hlave!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2021 13:59

mirajo Měly by ty hodnoty být jen dvě a liší se 10x, alespoň víc jsem jich neviděla ani nikde v oběžníku nečetla, což neznamená, že nejsou. Jsou v hodnotách U/ml, ev. AU/ml víc by se lišit neměly. 

viktorka_od splavu Ta naše kolegyně už druhou dávku nechce, ale vzala si ty protilátky. Myslím jí to nikdo nerozmlouval, když jich má tolik. Jak se to bude řešit běžně, to netuším. Spíš předpokládám, že to nikdo obecně řešit nebude a bude to na rozhodnutí těch lidí, jestli se po prvním očkování, kdy mají horší reakci, nechají podruhé.

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:13

viktorka_od splavu Husa chtěla vedet číslo, neb má taky číslo a chtěla ho porovnat - ze to k nicemu není, prave ví

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:27
Reakce na Sweet Potato:

Volala mi kosmetička, jestli budu chtít termín a já zjišťuju, že se asi bojím. 
Během rozhovoru z ní vypadlo, že věří nějakým konspirátorům (mutace nejsou mutace, ale je to válka, vypouští to někdo z jeskyně, říkají to epidemiologové, konkrétně Peková...), tak se bohím určitě.

​Jestli je upovídaná a nezavře pusu, tak to bude relax dost na houby. Já jsem jednou absolvovala masáž hlavy u kadeřnice, která mi při masáži popisovala rekonstrukci jejího domku, pořád čekali na řemeslníky a když se někdo uráčil, tak to stálo za houby. Topenáři si stěžovali na obkladače, obkladači na zedníky, že to bylo křivý, zedníci na architekta, že plánu nešlo vyhovět. No dostala se do takové ráže, že mi při masáži, která bývá pomalá a jemná, drkotaly zuby a hlavu mi vylomila až na záda. Jo meditační hudbu pustila a svíčky zapálila.

49432 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:30

Renusatko no mi šlo spíš o to že i když měla velkou reakci na očkování tak to pak stejně chytila..

49432 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:32

Potrefenáhusa nemáš ho z naší laboratoře... I kdyby to byl stejný typ testu není to standardizované a mezi jednotlivými laboratořemi porovnávat nelze nelze nelze

Offline Maky
319 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:38

Renusatko myslím, že hodnot bude víc...my máme testy IgG s referencni mezi 50... Já a dcera cca 7x nad referenční mez, manžel cca 27x nad referenční mez. C+ druhá půlka prosince, protilátky kontrolovány po 4 měsících po. Praktický lékař říkal, že by o očkování uvažoval až klesnou na cca 60... Očkování se nás zatím netýká, nespadame do žádné prioritní skupiny.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:41

viktorka_od splavu No u nás to chytli po očkování všichni skoro komplet, ať reakci měli nebo ne. Je právě blbé, že ani z té reakce nemůžeš na nic usuzovat. Prostě se to chová u každého jinak a nedá se ani předpokládat. Zrovna ten manžel od kamarádky měl po druhém očkování taky dva dny vysoké teploty a přesto má protilátek minimum. Podle nějakého doktora v očkovacím centru bude možná nutná u někoho i třetí dávka, ale zatím to není v řešení. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 03. května 2021 14:43

Sweet Potato Já se byla dnes objednat ke kadeřnici. Také z toho mám rozporuplné pocity. Ona má chirurgickou roušku, zákaznice neměla nic a na chodbě kolegyně testovala druhého zákazníka, ona bez rukavic,  jí tam plival do kelímku.

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 03. května 2021 15:02

viktorka_od splavu mám to ze synlabu, referenční mez 12 a číslo podobny tvymu - jak teda jinak porovnávat? Mne to zaujalo kvůli tomu prohlášení, ze mate protilátek na rozdávání, tak jsem chtěla vedet, kolik to je

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. května 2021 15:02

Maky Tak potom je pravda, že to už srovnávat nejde. O takových hodnotách jsem zatím od nikoho neslyšela.