Potrefenáhusa Je pravda, že to moc nezjistíš. Když je mez 12, tak třeba 13 bude málo, ale 60 už bude dostatek. Jenže někoho může před nemocí ochránit i těch 13 a naopak ani těch 60 nemusí být dostatečné. Já jsem měla tu referenční hodnotu 1,2. Poprvé asi 0,80 podruhé těsně 1,2 a po Vánocích už nic. Přesto jsem se s někým pozitivním setkala od té doby už 3 x a nechytla jsem nic, i když to byla poměrně dlouhá doba setkání. Jenže jsme v tom výzkumu na buněčnou imunitu a tu mám, i když nemám protilátky. Jestli mi to bude co platné, to uvidím časem.
Koronavirus
Potrefenáhusa tyka se to ciste me a moji rodiny. k fungovani imunity lidi ktere neznam se nevyjadruju. porovnavat to skutecne nemuzes, resp klidne to delej ale k nicemu ti to nebude. myslim ze presne tady z tohohle nepochopeni pochazi cela tahle situace a je hamba lekarum, ze misto aby to uvedli na pravou miru, participuji na tom.. pak vznikaji napady jako ze kadernice ma narok na to obsluhovat jen zdrave lidi:-)
Renusatko no a to mas porad jen lymfocyty.. pritom imunita je komplexni. a u nekterych patogenu ti protilatky nejsou vubec k nicemu viz borelioza napr.
cely to je absurdni a tady ta snaha nejak lidi tridit a rozdelovat podle buhvi ceho je dementni
Srovnávat to lze pouze s tou referenční hodnotou podle mne. Pro nás informace protilátky dostatečně pozitivní a výklad lékaře, že dokud to neklesne pod 60 je to furt ok a měla by fungovat ochrana
Maky Jasně...pro vás ano, ale ne na srovnání pro ostatní. Když ty napíšeš, že vám stačí 60, tak to neznamená pro ostatní nic. Tak jsem to myslela.
viktorka_od splavu Zase to nemuzes hnat do druhyho extremu. To pak k cemu nabirat protilatky proti tetanu, k cemu stanovovat cokoli, kdyz vesmir je tak slozitej
...Pravdu mas v tom, ze by se melo vysvetlovat, ze to neni tak jednoduchy jako jedno cislo. Ze protilatky po onemocneni by mely znamenat totez co po ockovani, ve skutecnosti i vic, protoze po nemoci mas urcite i sliznicni imunitu atd. Na tu si nekdo vzpomene tak leda, kdyz chce za draho prodat laktobacily. Jinak jakoby neexistovala. Je dulezita a ockovanim ji neziskas. Ze k ockovani je dobry pristupovat trochu s rozumem a individualne. Prodelal jsem, po prvni davce mam protilatek hodne, druha je na zvazeni nebo rozhodne staci pozdeji atd.
viktorka_od splavu Ježiš z jakyho nepochopení? Mne jen zajímalo, co je pro tebe hodnota na rozdávání ![]()
Maky Ja mela v tom vysledku nejen do 1.2 negativni, ale i rozpeti hodnot nizka /to bylo tech 2.5/, stredni, vysoka hladina protilatek. Jen uz to nedokazu dohledat.
Sweet Potato tam bych sla leda vyzbrojena octem v rozprasovaci a s alobalem na hlave!
![]()
Kan Ona je jinak milá a šikovná, ale teď to ještě odložím.
Obecně mi tyhle pečovací procedury přijdou dost rizikové (oproti obchodům třeba), 3 dny nebo dokonce týden starý test je k smíchu.
Potrefenáhusa nepochopeni je v tom, ze ja to sleduju dlouhodobe a ty hodnoty nam konkretne neklesaji, zpocatku jeste i rostly - takze neni predpoklad ze treba po roce budem na nule. ale neni to nic obecne platnyho co by se dalo nejak hodnotit a stovnavat s cimkoliv.. no nic to je marny. asi bych pochopila dotaz jak jsem k tomu dosla? nez kolik presne to je. protoze to nedava v zadnem ohledu smysl.
mirajo tetanus je docela probadanej a ta role protilatek zrejme znama, jinym zpusobem nez ockovanim imunitu neziskas, takze neni o cem.. tohle srovnani kulha.
viktorka_od splavu koukam, ze te ta moje veta nejak drazdi. Promin, ale porad si myslim, ze nemocneho treba i s beznou chripkou nikdo nema povinnost obsluhovat a ze je sobecke od nemocneho cloveka, kdyz takove veci pozaduje.
viktorka_od splavu mne spis překvapuje ta údajná naprostá neporovnatelnost mezi laboratořemi - zajímalo by mě, co to je za postup/metodu, že to má takovou chybu... ![]()
eM to je oblast do ktere bych radsi nezabrusovala, ale plati to pro laborky obecne, ne jen covid:-) nejde primo o chybu (i kdyz ani ta neni vyloucena), spis ze ty metody a testovaci kity jsou kazdy pes jina ves, mnoho vyrobcu, ruzne zajmy... kdysi to hlidaly nrl szu, ale to uz je minulosti
Kokoska no tak nebyla preci rec o cloveku s chripkou v horeckach, ale ze je samozrejmost predkladat vysledek preventivniho testu, jelikoz ma pravo..adt
viktorka_od splavu tos to hezky prekroutila, ale to je fuk. Jen doufam, ze zakaznice kadernic, manikerek, maserek atd. jsou osoby s mozkem v hlave a spravnou mirou zodpovednosti.
viktorka_od splavu To byl priklad. Jine virozy, zardenky, priusnice...od borrelie je koronavirus taky uplne jinde. Myslela jsem to ve smyslu, ze zase neni mozny rezignovat na stanovovani cehokoli, protoze je to tak slozity a neprobadany, ze nic nema smysl. Nebo mozna jsem to cele nepochopila, co chces rict, ale to nevadi![]()
viktorka_od splavu no já se právě v prostředí laboratoří, akreditací, kruhových testů, robustností metod a tak pohybuju, proto mě to zaujalo...
viktorka_od splavu testovacim kitem myslis odber krve?
711990 ne, myslim testovaci soupravu. viz treba https://www.baria.cz/blog/metoda-elisa-aspekty-jednotlivych-usporadani/p
eM tak já vůbec nejsem z oboru, leda z té uživatelské strany, takže o výsledcích některých vyšetření vím víc než bych chtěla, ale známý když si zařizoval laborku tak to byl samozřejmě proces na několik let a semtam něco utrousil.. získat povolení akreditace atd.. velká věda a strašná přísnost, akorát s překvapením zjistil že se to točí vše zejména okolo bezpečnosti apod., různá ISO.. ovšem jak konkrétně vycházejí ty výsledky to už zas tak důležité není (tzn laboratoř pracuje bezpečně, nic z ní neuteče, nic se nepoplete.. a ten výsledek je pak výsledek toho jednoho konkrétního testu v místě a čase - nic víc). jak jsem koupila tak prodávám, třeba si schválně vymýšlel...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY