viktorka_od splavu , Renusatko když se tady bavíte o protilátkách, snad poradíte. Nechala jsem si udělat test na protilátky doufaje, že jsem už covid bezpříznakově prodělala, ale vyšlo mi pouze 4,3, takže protilátky nezjištěny. Ale znamená to, když mám aspoň nějaké čislo, že jsem možná covid měla? Ptám se jak blbec, ale moc tomu nerozumím. Kdybych covid neměla, tak tam bude nula, ne? Díky
Koronavirus
ArmaniCode ten dotaz bych směřovala právě do té laboratoře, ale obecně ne, není to tak, negativní výsledek nemusí být 0, proto jsou tam ty referenční meze..
jinak teda negativní výsledek pro tebe prostě znamená, že nemáš protilátky, o tom jestlis kovid měla nebo ne to prostě nic neříká... pozitivní výsledek něco znamená, negativní neznamená nic
ArmaniCode Jde o to, jaká je tam referenčí hodnota. To znamená od jakého čísla se to bere jako pozitivní. Já když byla poprvé a vyšlo mi 0,80 , ale pozitivní se bralo od 1,2 , tak mi řekli, že jsem se s tím "asi" setkala. Potom mi to trochu narostlo a během dalších dvou měsíců jsem měla opravdu 0,05. Kolegyně má opakovaně totální 0. Jinak je to nastavené podle výsledků ve zdravé populaci. Taky mi to celou dobu vrtá hlavou, jak ve zdravé populaci můžou být protilátky proti něčemu, co tady do teď nebylo. To by asi spíš věděl někdo z laboratoře.
Renusatko řekla bych že to může být zkříženou reakcí na jiné koronaviry a/nebo prostě citlivostí toho testu, ale fakt je to dotaz na laborku a ArmaniCode klidně stojí za to to zkusit, záleží kde ti to dělali a jestli se tam dá s někým normálně mluvit, oni jsou kolikrát rádi že si pokecají:-) občas jsem musela akorát vysvětlovat že nejsem doktor, ale ničemu to nevadí
díky za odpovědi, dělala jsem na mendláku - Synlab a je tam dost fofr, tak se mi nechce je s tím otravovat.
výsledek je prostě neagativní, takže se přihlásím na očkování a je vyřešeno. Díky za váš čas.
viktorka_od splavu počkej, z téhle zkušenosti dovozujes, ze něco platí pro laborky obecně??? To snad ne...
eM no, nejen, ale řekněme tohle bylo shrnující. pak ještě od bývalé vedoucí jedné té nrl:-)
jo a pozor - já vůbec netvrdím a jestli ti to nějak vyplynulo tak jsem to tak opravdu nemyslela - že by laborky obecně pracovaly nějak špatně/vadně/atd.. jen že obecně se nedá automaticky předpokládat, že pracují všechny stejně, se stejným matrošem/stejnou metodou atp., to prostě fakt ne, to myslím můžeš potvrdit též
Zachytili jste někde, jak to bude s mimoškolními aktivitami dětí, které nejsou testované ve škole (předškoláci/střídavá výuka)?
Evaeva Já myslím v téhle bláznivé situaci, že ty nejmenší děti prohlásí namouduši na psí uši, na kočičí svědomí, že jsou negativní. Certifikát si taky nakreslí samy. ![]()
Platnost bude tři dny.
Mha u nás se sice kreslí jen tobogány, ale to bych brala:) Mě by ani nevadilo udělat mu ten test doma a pak to čestně prohlásit. Možná bych teda byla jediná, kdo ten test doma skutečně provede.
Evaeva Certifikát s kresbou tobogánu nebo tornáda bude mít platnost 4 dny, s kočičkou 5 dní.
Já mám nemily pocit, že brzy dojdou testy pro všechny školáky... Pak budeme doma všichni kreslit.
Mha no a my jsme naopak v práci obdrželi takovou nabídku, že kdo bude chtít, může si nechat nakreslit tu kočičku, pardon, potvrzení, od pana vedoucího či paní vedoucí, tak jsem se při pondělku potěšila, že zaměstnavatel na mě myslí, abych nestrašila kolektiv ale mohla se zajít okrášlit![]()
Catherinne Velmi intenzivně jsem si na tebe vzpomněla. :-( Asi zase začnu dojíždět za kadeřnicí do Prahy.
eM tak já vůbec nejsem z oboru, leda z té uživatelské strany, takže o výsledcích některých vyšetření vím víc než bych chtěla, ale známý když si zařizoval laborku tak to byl samozřejmě proces na několik let a semtam něco utrousil.. získat povolení akreditace atd.. velká věda a strašná přísnost, akorát s překvapením zjistil že se to točí vše zejména okolo bezpečnosti apod., různá ISO.. ovšem jak konkrétně vycházejí ty výsledky to už zas tak důležité není (tzn laboratoř pracuje bezpečně, nic z ní neuteče, nic se nepoplete.. a ten výsledek je pak výsledek toho jednoho konkrétního testu v místě a čase - nic víc). jak jsem koupila tak prodávám, třeba si schválně vymýšlel...
Jak vycházej ty výsledky je samozřejmě ošetřeno tím, že všechny ty přístroje už svoje certifikace a přesnosti ověřené mají, jinak by se v EU nesměly prodávat
Jako vleky dobrý, ale SŠ ticho po pěšině.
A všechno ostatní zase šturmem.
Od pondělí 10. května se kromě obchodů otevřou také další služby (řemeslné služby, opravny obuvi, autobazary, půjčovny, překladatelské služby, zprostředkování, provoz solárií, cestovní kanceláře, dražby, zastavárenská činnost, vydavatelství, kopírovací práce, provoz lanovek nebotetovací salony). Fungovat budou znovu smět také hodinářství, zlatnictví, truhlářství, služby péče o dítě do tří let věku v denním režimu, tedy jesle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY