Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 09. května 2021 09:18

jitřenka Trombofilni mutace jsem podedila dve, trombozu jsem nikdy nemela, tukam, takze neberu nic, na Pfizer jsem sla a dobry /teda mohla by uz konecne zmizet ta bolava uzlina v podpazi/Anopyrin jsem si koupila a nakonec nevzala, uvaha takova, ze ovlivnuje funkci desticek a ty komplikace se deji prave pres trombocyty, navic Pfizer...Lidem 60+ bych Astru s klidem doporucila, ja 40-50 bych na ni asi nesla.

U ockovani deti si neumim predstavit, cim bych nejakou fatalni komplikaci ospravedlnila. I kdyby bylo jedno z milionu. Bojem proti vzniku mutaci to nezvladam, jestli ma nejaka vyzivna vzniknout, tak to udela v Indii, jizni Americe, pod Everestem, a tim, ze opichame celou Evropu tomu stejne nezabranime. 

viktorka_od splavuJeste na me vykouklo tohle, ma tam celou rubriku korona, precetla jsem asi 2 veci a dobry to bylo...http://apolach.cz/?p=4476

Offline jitřenka
718 příspěvků moje polička 09. května 2021 09:40

mirajo - děkuji, to mi stačí ke zklidnění, trochu jsem v tom tápala. Taky jsem trombózu neměla a nic neberu, jen ty nohy občas cítím. Zatím jsem pod 50+, ale mám to za pár. 

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 09. května 2021 09:41
Reakce na Jos:

koukni se treba na detskou obrnu a velkou epidemii v kodani v roce 1952 (hesla copenhagen polio). Tehdy se vlastne zacala rozvijet umela plicni ventilace, protoze najednou bylo strasne deti, kterym ochrnuly dychaci svaly. Fotky casto koluji, byla to opravdu hruza. Dnes uz tohle nevidime diky ockovani. 

​Mám kolegyni o něco starší, která kdysi o fous prošvihla to očkování proti obrně... resp. onemocněla těsně před a celej život je na vozíku, jako jedna z posledních postiženejch. Co by za to očkování ona a tehdy i její rodiče dali...

Online viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 09. května 2021 09:49

mirajo dekuju. no tak ted mam dilema... protoze dcera prijde za chvili na radu

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. května 2021 09:56

barbucha moje pribuzna onemocnela obrnou, ockovat se zacalo az o 2 roky pozdeji. Detstvi stravila po lecebnach a problemy s nohou a rukou ma velke dodnes (nema tam funkcni svaly) a z toho bolesti, jak je telo nerovnomerne zatezovane. Moje mama do skoly chodila s ditetem, ktere osleplo po spalnickach a dalsi zustalo na voziku. Obe rikaji, ze se lide boji ockovani, protoze ty nemoci uz nepotkavaji, ze jinak by je nenapadlo se neockovat. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 09. května 2021 10:07

barbucha Jasne, ze pro boj proti nemocem jako obrna, zaskrt, tetanus je ockovani skvelej vynalez a nemelo by se na to zapominat. Ale premlouvat rodice k vakcine proti planym nestovicim, aneb kdyz uz ockujeme 3 nemoci, proc tam nesoupnout ctvrtou, tam mi chybi ten respekt /nemyslim ted dite s imunodefektem/. Proste vedomi toho, ze to je imunologicky podnet, ktery neni fyziologicky, tak ho budu pouzivat tam, kde je to opravdu potreba. Jsou i napady, jak by bylo skvely spojit vsechny detsky vakciny do jedny, vzdyt by to bylo tak pohodlny! 

viktorka_od splavu Jestli je dospela, tak bych to nechala hlavne na ni, ale jasne, ze pro tebe je porad dite

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 09. května 2021 10:16

viktorka_od splavu koukám, že jsme na tom podobně.

Ja kladla dceři na srdce, ať to hlavně nezapomene hlásit, ať upozorňuje, že je trombofilik..

A ona mi s takovým shovívavě-laskavym despektem řekla Neboj mami, já už jsem velká. no, bude ji letos 36..

O té petici Čechů, žijících v Británii, na MZ, víš? 

Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 09. května 2021 10:25

Lamicka 

No jasně, to není jen o vozíku, ty zdravotní problémy z toho plynoucí jsou daleko větší. Přitom stačilo tak málo, nemít zničenej život...

mirajo 

Já nevím jestli by se dalo/nedalo to očkování rozložit do delšího období, aby to nemuselo probíhat najednou. To chápu, že může bejt pro organismus náročný... Ale jinak, na druhou stranu - každá ta nemoc může vyvolat horší následky, navíc je sama o sobě značně nepříjemná... tak já osobně jsem pro očkování, jaký jen jde.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 09. května 2021 10:53

Fiction Mám leidenskou mutaci, nijak se neléčím, zatím žádné problémy nebyly. Covidu jsem se ale hodně bála, přece jenom to riziko sraženin je u covidu mnohem větší než u očkování. Byla jsem celý rok dost opatrná (pro okolí kolikrát přehnaně), říkala jsem si ale, že to musím vydržet, než mě naočkují. Teď mám za sebou čerstvě druhou dávku a velkej pocit úlevy.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:10

tak mám první dávku za sebou, šlo to jako na drátkách, všichni byli příjemní, chválím OČKO v ČB na výstavišti

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:21

Vlm Jak dlouho jsi čekala od registrace?

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:38

take hlasim naockovano. Dotaz: rikali vam neco o omezeni alkoholu? Kamaradka tvrdi, ze ji rekli 14 dni, znamemu rekli jen dnes nepit a mne nerekli nic

Offline slniecko admin
19630 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:39

mirajo keďže sa zdá, že rodinné historky tu majú väčšiu váhu, ako dvesto výskumov + názory prítomných lekárok, tak pridám z našej rodiy.

Mama je zo 7 detí. Najstaršia sestra zomrela cca ako ročná na kliešťovú encefalitídu, prostredná na doživotie hluchá (našťastie len na jedno ucho) po pneumokokovi a najmladšia ochrnutá po rubeole v tehotenstve tak, že dnes už hýbe len čiastočne jednou rukou.

3 zo 7 v rámci jednej rodiny, každé na niečo iné, všetko dnes očkovateľné.

A áno, keďže u nás je už čakačka na vakcináciu otvorená od 16, tak tam mám už dcéru prihlásenú.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:39

SunEclipse jeden den

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:42

SunEclipse Ano syn dostal info od sestry, že by před a po neměl alkohol.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:45

SunEclipse nám vo alkoholu nic, ale že nesmíme na slunce dva dny, což je dnes nemilé

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 09. května 2021 13:46

SunEclipse mně říkali nepít v den aplikace, ale to se obecně doporučuje podle mě u každého očkování. O těch 14 dnech se psalo v souvislosti s očkováním Sputnikem, už když jsem to četla, tak jsem si říkala, jak to asi budou Rusové dodržovat

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:51
Reakce na SunEclipse:

take hlasim naockovano. Dotaz: rikali vam neco o omezeni alkoholu? Kamaradka tvrdi, ze ji rekli 14 dni, znamemu rekli jen dnes nepit a mne nerekli nic

​Pouze v den očkování, aby ti nebylo blbě.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:52
Reakce na mirajo:

barbucha Jasne, ze pro boj proti nemocem jako obrna, zaskrt, tetanus je ockovani skvelej vynalez a nemelo by se na to zapominat. Ale premlouvat rodice k vakcine proti planym nestovicim, aneb kdyz uz ockujeme 3 nemoci, proc tam nesoupnout ctvrtou, tam mi chybi ten respekt /nemyslim ted dite s imunodefektem/. Proste vedomi toho, ze to je imunologicky podnet, ktery neni fyziologicky, tak ho budu pouzivat tam, kde je to opravdu potreba. Jsou i napady, jak by bylo skvely spojit vsechny detsky vakciny do jedny, vzdyt by to bylo tak pohodlny! 

​Pokud jde o očkování u děti obecně, vidím to podobně jako ty.

Ale jedna doktorka od nás si prý ten den večer dala skleničku červeného a dobrý. Ovšem sestřičce od jiného PL, co k nám chodí jednou týdně očkovat, to neřekli a ta si dala celou láhev a bylo jí prý fakt šoufl po té první dávce, tak po druhé už byla radši poslušná

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 09. května 2021 13:56

OliveOyl registrace 28.4. dopoledne, PIN 2prisel 30.4.odpol.terminy byly volné v týdnu ale šli jsme až dneska protože manžel je doma jenom na víkendy,tak abychom šli spolu, Kamarádka se registrovala teď ve čtvrtek a PIN 2 ji přišel hned v pátek, termín má na pondělí.