Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:34

viktorka_od splavu Češi v Británii sepsali nějakou petici na MZ nebo ZAMini  Pusťte nás domů!

Všechny testy karantény apod, co by museli absolvovat před a po odjezdu a to celé dvakrát, navíc doba karantény. Nikdo nemá tolik dovolené, aby to mohl absolvovat, takže v podstatě nemůžou domu. A to je Británie na tom teď líp než my a to i v proockovaností.

V podstatě i proto nepřijela dcera v únoru, protože když jsme to spočítaly, byla by za návštěvu rodné hroudy kvi nemocné matce hodně pěkná dovolená v Karibiku. Tak to jsem striktně odmítla. 

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:36

Dadoo jo tohle. no.. dcera taky všechno dodržuje a proto jsme se už skoro rok neviděly.. ale jinak říká že ostatní z jejích známých čechů a slováků jezdí nebo lítají furt. jezdili i když byly uplně zavřený hranice, soukromý auta se používaly jako taxi.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:38

Torrah dominik feri ted jede nejake osvetove posty k ockovani a co je pod tim v diskusi, to fakt ztracim viru v lidstvo. A to neni jen odmitani/popirani, ale ta naprosta neschopnost porozumet psanemu textu, neschopnost pochopit pointu a zformulovat myslenku a tu pak napsat, to je fakt neco. Ti lidi kolikrat vubec nejsou schopni neco takoveho udelat. To je placani pate pres devate a co tim chteli rict, to je zahada. Gramaticky, stylisticky, obsahove. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:41

jinx já se přiznám,že už dávno do diskusí nechodím, jsem z toho vždycky rozhozená. Pořád spoléhám na to, že je tam plno trollů, kteří diskuse nabourávají schválně. Jenže  je tam i plno profilů, kteří nevypadají na trolly, jen se jich chytají - konečně má někdo správný názor jako já! - a tím jim narostou ramena a jedou. Je zajímavé, že jejich posty většinou obsahují spoustu hrubostí a agrese, a to já těžko nesu, nedokážu se s nimi dohadovat, tak tam raději ani nekoukám... Mám pocit, že Zeman s Babišem dokázali vytáhnout, rozvířit a posílit to nejhlubší bahno, co tu bylo.

Online Kokoska
35140 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:00

continuity na zacatku roku 2020, kdyz jsme jeste mysleli, ze pojedeme do Vietnamu, jsem byla na nejakem ockovani, rovnou mi preockovali i tetanus tou trojkombinaci, a nebolelo me vubec nic.

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. května 2021 21:15

SunEclipse Tak co, ještě jsi na balkoně? 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:21
Reakce na Mha:

Nesmí se alkohol?

Nesmí se na slunce?

A mě řekli jen Další prosím...

​ja ted byla na boosteru klistovky, dr. mi to pichla a rekla, ze bych se ted mela setrit a nepit alkohol. Pak se na me podivala a doplnila:"teda nejak moc". Mi pak vrtalo, jestli jsem se nezatvarila nejak vydesene

49431 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:23

Gatita  nee to jí jen došlo že jsi mladý silný kus

Offline Mha
příspěvků moje polička 09. května 2021 21:31

Gatita

Hele, určitě usuzovala sama podle sebe

Teď pokud jsi s sebou neměla siťovku s lahvema na vyhození do skla... 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:33

viktorka_od splavu ja z toho mela ucinenou depku! Celou cestu domu jsem si premilala, jestli uz je to se mnou tak spatny, ze v 9 rano a pres respirator vypadam tak, ze bych  mela problem to dodrzet.

Jinak teda asi budu jako řešeto, blbe se mi to seslo -  ockovaci kampan, tenhle booster, taky mi bude asi brzy koncit tetanovka. Pet let nic a ted takova smrst. 

49431 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:33

Mha  to mi připomíná historku, jak jsem kdysi v listopadu (máme na podzim spoustu příležitostí k oslavám) u auta naložila do vozíku asi pět igelitek s flaškama a v albertu to ládovala do toho automatu.. a ládovala a ládovala až se vedle nonšalantně opřený bezdomovec tak bezelstně zeptal: on už byl silvestr?

49431 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:35

Gatita nee to bude v poho. covid někdy v létě je určitě dostatečný odstup a tetanus si kdyžtak nech přeměřit protilátky, tam je to plus mínus pár let

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 21:43

Gatita s tím očkováním to mám teď úplně stejně. Klíšťovka obě dávky, tetanus už vypršel (musím jetšě na protilátky) a ještě covid. Naposledy mě očkovali před dětmi.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:51

Teď ve zprávách říkali, že v USA čepují za očkování pivo, aby tam nalákali lidi, tak to s tím zákazem OH nebude tak hrozné! 

Online wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:54

Gatita

Stačí, když mezi těmi očkováními bude vždy interval nejméně 14 dní. Maminka kolegyně byla na první dávce 15. den po klíšťovce, že jí to akorát vyšlo a v pohodě.

Ale už nám přišlo i pár lidí v době kratší (klíšťovka i tetanus) a hrozně se divili, že je doktor otočil zpátky domů - nejvíc pán rekordman, co na klíšťovce byl v den, kdy se zároveň objednal k nám, tzn. jen s třídenním odstupem.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 09. května 2021 22:04

viktorka_od splavu silvestr

wendulka ja jsem prave takova opatrna, snazim se to s ockovanimi neprehanet, mela jsem ujimani i z nejakych cestovatelskych vakcin, to jsem si rikala, jestli to za to stoji, a rozkladala si to ruzne s predstihem. No a zname to jeji pribuzna (zdravotnice) prala najednou, pekne do jedne rucky tyfus a do druhe zloutenku, aby to stihla. Nevim, jestli nekecala, trochu doufam, ze jo

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 09. května 2021 22:13

Gatita znám spoustu lidí, kteří to cestovatelské očkování mají takto. Třeba se jim to nepovedlo naplánovat, nebo musí náhle odcestovat pracovně. 

Všichni to nějak přežili. 

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 09. května 2021 23:05

Mha přežila jsem bez následků

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 09. května 2021 23:46
Reakce na Gatita:

No a zname to jeji pribuzna (zdravotnice) prala najednou, pekne do jedne rucky tyfus a do druhe zloutenku, aby to stihla. Nevim, jestli nekecala, trochu doufam, ze jo

​Měla jsem to přesně takhle taky a nestalo se mi vůbec nic. A ani doktorka o žádným riziku nemluvila

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 10. května 2021 01:47

mirajo a kde si tú teplotu merias? S tým digitálnym si meriam v uchu, lebo pod pazuchou mám obvykle 33 st Celzia.