Fiction Jasne, mne jen doslo, ze vlastne historii a drivejsi pouziti vektorovych vakcin vubec neznam, popatram. Nejdriv obed, pak veda![]()
Koronavirus
mirajo vektorové jsou tuším pertussis a hepka B. Ale bez záruky, jen si pamatuji, že se to už tady jednou probíralo.
Som zaočkovana 2.davkou AZ, tak dúfam, že budem mať slabšie vedľajšie účinky ako pri prvej.
Tak syn má Pfizer a dnes bolest ramene a docela mu to udělalo bicák. Druhou dá do druhého a máme doma Pepka Námořníka.
Fiction dekuju, i za tve ostatni prispevky, cenim si toho, te davas nahled z oboru. Jsem rada, ze se to u vas trochu uklidnilo.
ionicera Tak já si nedávám za úkol někoho přemlouvat k očkování nebo snad slibovat, že očkování 100% nevyvolá žádné reakce. Každý musí zvážit svou situaci, věk, nemocnost, rizika.. Bohužel, s každým nemocným stoupá pravděpodobnost mutace... a to už je nebezpečí, které se týká nás všech (ne jen toho nemocného).
Vnímám to stejně.
Já třeba rozumím viktorce, když ví, že jí ani po půlroce protilátky neklesají. To bych se osobně do očkování taky nehrnula.
Podobně jsem chápala včera paní, která se včera přišla poradit, protože čerstvě změřené protilátky jí vyšly 133, zda nemá očkování ještě odložit a počká. Povinně testovaná je pravidelně v práci, takže kadeřníka neřešila.
Ale nechtít se očkovat čistě jen na základě domněnky, že mám celkem dobrou imunitu nebo že manžel nechce, mi přijde dost krátkozraké. A to jsem jinak osobně narozdíl od mojí matky s oslabenou imunitou nikdy neabsolvovala očkování proti pneumonii (vidět blízkého člověka v hlubokém bezvědomí do té doby neočkovaného s oboustranným zápalem plic a kyslíkovou maskou opravdu není něco, co můžu komukoliv doporučit) nebo chřipce, příp. jiné dobrovolné očkování.
Takhle se synův soused (do letoška zdravý čtyřicátník, policista) rozhodl nevyužít přednostního očkování taky jen na základě domněnky, že přece má dobrou imunitu. Šla jen jeho žena (rovněž policistka). Stihla první dávku, na kterou měla silnější reakci. A zhruba dva týdny na to oba covid dostali. Ona mírné příznaky, on středně těžký průběh s náběhem na covidový zápal plic.
Přestože už jsou to dva měsíce, co byl znovu uschopněn práce, stále není v předcovidové fyzické kondici.
Sweet Potato diky moc, ty brambory vyzkouším a po kucharce se podívám ![]()
Mám termín v úterný odpoledne, Moderna. Nevíte, jaké lze očekávat reakce?
Potřebuju být funkční ve čtvrtek v poledne, je to opravdu nezbytné.
Tak váhám, jestli očkování odložit, byť velmi nerada, nebo věřit a doufat.
Máma po Moderně neměla vubec žádnou reakci, ani po druhé dávce. Ja teda po Pfizeru druhy den naprosto mrtvá.
Ze statistiky od nás z centra přidávám po první dávce Moderny zčervenání nebo modřinu v místě vpichu druhý den po očkování, která prý vybledla do týdne, někdo bolesti kloubů druhý a třetí den po první dávce, jinak většinou jen únava, zvýšená teplota, horečka nebo zimnice druhý den po dávce. V drtivé většině do třetího dne přetrvávala jen bolavá ruka, ta modřina/zčervenání. Jen moje učitelka angličtiny ze základky mi hlásila po první dávce mi hlásila do druhého dne ruku a únavu a čtvrtý den zimnici, po druhé dávce prý vůbec nic. Ale ta měla covid loni v říjnu a ještě v lednu měla protilátky kolem 80.
Jinak včera přišel na odloženou druhou dávku Moderny ten pán 80+, o kterém jsem tu cca před měsícem psala, že jako jeden z pěti chytnul covid v mezidobí, kdy mu ale stihly naběhnout protilátky z první dávky, takže ho měl bezpříznakový. Vypadal úplně fit
.
Z 5300 vyočkovaných dávek víme zatím jen o jednom seniorovi, který dostal covid po první dávce v době kratší než dva týdny a bohužel to nedal.
wendulkato patrilo mne? Ja jsem napsala, ze se nechci ockovat? Aha. Tak to potom jo. ![]()
Myslim si, ze ockovani proti kovidu bude brzy tema, ktere je lepsi s nikym neresit stejne jako politiku nebo nabozenske vyznani. Divim se te pani ionicere, co tady psala o tom svem diteti s tou reakci na ockovani, ze to sem vubec dala. Kdybych byla na jejim miste a nekdo mi tady argumentoval, jak cetl studie, asi bych ho klepla.
nika tvl ty ale nemas vubec zakladni schopnost porozumet textu
vzdyt to byl text z netu, ne jeji zkusenost. Vrat se na zakladku, fakt.
wendulka jo a co se tyka toho navodneho pribehu o policistovi, co odmitl ockovani a spatne dopadl, tak ja jsem zvědavá jak dopadnou ti, co znam a vim, ze se ockovat nechteji. ale spis verim tomu, ze ta sousedka ucitelka, co ockovani odmitla, kovid nedostane a zdravotne na tom bude mozna i lepe, nez my, co se ockovat necháme. Po pravde mne osobne se do ockovani vubec nechce, ale nejsem schopna ustat ten natlak, na to nejsem dostatecne sebevedoma osobnost.
Tak v ockovacim centru O2 vse bezi jak po masle, plynule, odsejpa to, nikde zadny prostoj, vsichni moc mili, ockuji pfizer.
wendulka jo a co se tyka toho navodneho pribehu o policistovi, co odmitl ockovani a spatne dopadl, tak ja jsem zvědavá jak dopadnou ti, co znam a vim, ze se ockovat nechteji. ale spis verim tomu, ze ta sousedka ucitelka, co ockovani odmitla, kovid nedostane a zdravotne na tom bude mozna i lepe, nez my, co se ockovat necháme.
návodný příběh.... ty dnes perlíš![]()
olte to si rikam tady o nekterych taky ![]()
711990 nevsimla jsem si nejakych uvozovek a tusim ze ona psala, ze je spis takovy prirodni typ, mne ty baby nejak splyvaji dohromady. Ja se vracet na zakladku nemusim, mam jen gympl a to je jako byste meli zakladku ![]()
Tobě by hlavně pomohlo umět filtrovat informace
To, co sem ionicera dala, byl dezinformační zprostředkovaný příběh ohledně očkování obecně.
Opakuji já nikoho k očkování proti covidu nepřesvědčuji a rozhodně nejsem bezhlavý nadšenec, jak jsi nás tady pojmenovala. Naopak zastávám názor, že je třeba pečlivě a rozumně zvážit předem všechna pro a proti na základě seriózních faktů, nikoliv domněnek a dezinformací.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY