wendulka divala jsem se na youtube nahodne na nejaky kanal denik luciany, nataci to pani s autistickou dcerkou a prave mluvi o souvislosti s ockovanim. Ja nevim, jsem laik a nemam osobní zkusenost. Ze tady nekdo cte studie, nevim, lekarky jsou tady snad jen dve, tak uz vidim, jak nekdo je tak renesancni osobnost, ze vsude byl, vsechni videl a od vseho ma klice. Je mi to uz nesympaticky a protivny. Divim se, ze sem jeste chodim, je to ztrata casu a otrava. Ale vas si vybavuju, vy jste v tom centru, asi zdravotnik? Vy jste fajn, mejte se. Radeji jdu zehlit, to bude smysluplnejsi
akorat doufam, ze se ockovanci a neockovanci nebudou nakonec mlatit na ulici, to byl vtip, blbej, ostatne jako ja![]()
Koronavirus
nika někdy si říkám, proč ty sem vlastně chodíš? Sama píšeš, že na babské kamarádšofty nejsi zvědavá, názorové souznění tu taky nenajdeš - jsme matroš a vyjíždíme po tobě. Že ty si taky nejsi jistá? ![]()
Na přechozích stránkách někdo zmiňoval, že očkování považuje za zbytečné "šťouchání do imunity". To je ale prodělání nemoci taky a i když lidi vyváznou bez přímých důsledků covidu tak se to na jejich imunitě dokáže někdy podepsat a být třeba za zhoršením či propuknutím autoimunitní i jiné nemoci.
jinx Děkuji za shrnutí a doufám, že i v pondělí pújde vše jako po másle.
Černá kočka přesně to si taky myslím
Otázky, které by sis k očkování na covid měla položit a které by případně mohly svědčit proti: mám nějakou závažnou poruchu srážlivosti krve nebo genetickou predispozici k ní, beru na něco na srážlivost krve? Mám nějakou závažnou poruchu imunity? Měla jsem někdy v životě závažnou alergickou reakci na nějaké očkování? Zjistila jsem na základě testu, že mám vysoké protilátky proti covidu19? Mám nebo nemám mezi blízkými někoho s oslabenou imunitou, koho případným neočkováním, pokud nemám protilátky, můžu ohrozit? Jsem těhotná nebo kojím?
Ne, nejsem zdravotník, ale mám teď to štěstí, že s nimi můžu dva měsíce denně pracovat a obdivuju je teď ještě víc než dřív za to, jak zvládají boj nejen s covidem, ale i s dezinformacemi kolem něj. Diskutovat s někým, kdo se nesnaží hledat pravdu a jen tvrdošíjně šíří tu svou, je fakt na palici a nedá se to.
Můj otec se taky takhle domníval, když jsem s ním byla v patnácti u jeho PL, že k léčbě kolísavého tlaku mu postačí přírodní preparáty, když vysadí léky. Pamatuju si jako dnes, jak mu říkal, co mu výhledově v kombinaci s nezdravě nastaveným jídelníčkem hrozí. A výsledek? Před deseti lety ta CMP opravdu přišla, pak v nemocnici o pár dní později i přes okamžitě nasazenou léčbu druhé krvácení, k němuž se přidala menigkoková infekce a byl konec.
Člověk přece nemusí hned zdravotník nebo renesanční člověk, aby věděl, že Facebook nebo youtube nejsou úplně nejlepší zdroj pro hledání seriózních faktů k očkování.
Tenhle despekt a výsměch z tvojí strany je úplně zbytečnej.
Asi fakt jdi radši žehlit
.
nika Jenze prave ta osobni zkusenost je strasne matouci. Samozrejme, ze ta dana matka autistickeho ditete hleda nejakou pricinu, nejakeho "vinika". To je pochopitelne. Ale z objektivniho hlediska to vubec neni smerodatne, co ona si mysli. K tomu jsou vsechny ty slozite vypadajici studie s obrovskymi pocty ucastniku...A ty souvislost ockovani a autismu opakovane vyvratily. Jine zavazne nezadouci ucinky vakcin (byt vzacne) vubec nezpochybnuju. Ale profit? koukni se treba na detskou obrnu a velkou epidemii v kodani v roce 1952 (hesla copenhagen polio). Tehdy se vlastne zacala rozvijet umela plicni ventilace, protoze najednou bylo strasne deti, kterym ochrnuly dychaci svaly. Fotky casto koluji, byla to opravdu hruza. Dnes uz tohle nevidime diky ockovani. To stejne plati pro ostatni onemocneni. Antivaxeri profituji z toho, ze drtiva vetsina ostatnich ockovana je. Nemoci se tedy tolik nesiri. Ale jak klesne proockovanost, tak jsme zpet v minulosti. Plus jsou lide, kteri se ockovat proste nemohou a ta ockovana vetsina je vlastne chrani.
Ockovani proti covidu je analogicke.
Jos
tak tohle tesat do kamene
Já si delší dobu myslím, že nika úmyslně píše ty nesmysly, aby tu rozviřila vášně. Nebo je jenom hloupá.
Jos 100% ![]()
wendulka protoze jsem pomerne optimisticka, ze se v dohledne dobe dostane i na nas 30+, mozna i diky odmitacum, jak moc horke to je s tim kojenim? Kojim porad dost, ale dite uz na tom neni zavisle, je to rocni batole, ale odstavovat se mi kvuli ockovani nechce. Taky beru antikoncepci, ale mam za sebou vysetreni na hematologii a nemam zadnou poruchu srazlivosti. Ma smysl se na to ptat gynekologa, az tam pujdu na prevenci, a nebo mi na to zatim nedokaze odpovedet? Plus si rikam, ze by asi bylo lepsi, abychom s muzem sli kazdy v jiny termin, aby se pri pripadne horecce a bolesti kloubu a hlavy mel o mlade kdo postarat ![]()
A hlavne bych byla strasny srab, kdybych se nedala ockovat, kdyz do mimina jsem nechala napichat skoro vsechno a taky to zvladla. Jako vzdycky se bojim, jak to ponese, ale porad tvrdim, ze je lepsi nenaladene mimino po ockovani, nez mimino s cernym kaslem a podobne.
Černá kočka to jsem psala já a souhlasím i s tebou, máš pravdu
Člověk přece nemusí hned zdravotník nebo renesanční člověk, aby věděl, že Facebook nebo youtube nejsou úplně nejlepší zdroj pro hledání seriózních faktů k očkování.
![]()
![]()
Jos No jasně!!
Další pozitivní příklad - jen díky očkování vymýceny pravé neštovice.
Zuzuli Šla bych. A protože tady hodně funguje ta osobní zkušenost, tak znám příklady kojicích kolegyní, co se očkovaly.
No prý to má být normálně bezpečné. Ta otázka je tam z důvodu, že žádný z výrobců kojící do své klinické studie nezahrnul.
Řešila to sestra kolegyně se svým gynekologem a ten jí řekl, že přerušovat kojení určitě nemusí, ale doporučil jí spíše RNA vakcíny (tzn. Modernu nebo Commirnaty od Pfizeru)
Osobně jsme ale zatím žádnou kojící u nás ještě neměly.
Já myslím, že kdyby tady nika neprispivala, neměly byste se nad čím rozčilovat, s čím polemizovat a ukousaly se nudou. Podle mě je velkým přínosem ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY