Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mha
příspěvků moje polička 12. května 2021 19:35

Prosím je tu někdo, kdo měl třeba rodiče očkované u praktického lékaře?

Stále nepřišel očkovací certifikát... 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 12. května 2021 20:32

Mha můj otec, ma 67, očkovaný byl před měsícem a cca měsíc čekal, očkovaný byl Astrou

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. května 2021 20:44

Evaeva ionicera V mém okolí přátel naposledy poprvé a naposledy kamarádka v září. V rodině nikde nikdo ani v široké za celou dobu. A to se celkem divím, protože já žiju v rodině, kde nikdo nic neřešil a celou dobu jsme se setkávali i s rodiči a širší rodinou. A celkem i s dost přáteli. Moje jediná konspirace na tohle jsou silné gruzínské geny . V práci ty kolegyně po očkování, ale to už je tak 8 týdnů. 

Myslím, že je to souběh očkování a promoření, že případy ubývají. Zase teď třeba v Brně už není tolik lidí mometálně nemocných, že bych musela někoho znát. Už se ani pacienti neomlouvají kvůli karanténám a nemocem, chodí všichni. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2021 20:48

Renusatko on se ten úbytek dal očekávat, s lepším počasím se mění chování lidí, víc se scházejí venku,... samozřejmě očkování i to promoření snad dělá svoje. Já jsem to psala hlavně proto, že s blízkého okolí se nedá nic usuzovat, v mojí ani mužově rodině (řekněme třeba 20 lidí) nikdo nic za celou dobu, což přičítám štěstí, všichni se chrání tak nějak přiměřeně.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. května 2021 21:00

EvaevaTo máš pravdu, že z blízkého okolí nejde nic posuzovat. Já bych řekla, že máme i tu blízkou rodinu větší a nikdo covid neměl ani ze sourozenců mých babiček, rodičů, z rodin mých bratranců a sourozenců, nikdo. Většina těch mladších chodila celou dobu do práce, málokdo byl na HO. Z kamarádů vím občas o někom, ale z toho opravdu blízkého okolí taky nikdo. Nebo nikdo o tom nevěděl, až na tu kamarádku, která by též nevěděla, kdyby nebyla vytrasovaná. Tak jedině v té práci. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. května 2021 21:27

Mha otec 78, pred par týdny astrou, prvni davka, tchyně 75 johnson vcera, tchyně cekala docela dlouho od registrace 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 12. května 2021 21:32

Garfie mohu se zeptat, o kolik dnů Vám posunuli druhý termín? Dnes jsem se o totéž pokoušela v Brně a bylo mi řečeno, že termín lze posunout max o 2 dny dopředu. 

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 12. května 2021 22:07

Samart O kolik jsem chtela, s tim ze druha davka muze byt nejdriv tusim tri tydny po prvni. Puvodni termin jsem mela na 23.6., domluvila jsem se na 8.6. Potom jsem ho jeste telefonicky posunula na 15.6., protoze mezi to potrebuju dostat jeste jedno ockovani. 

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 12. května 2021 22:21

Garfie děkuji. Já jsem volala na linku a tam mi řekli ty dva dny max. Kdyby mi to posunuli na těch 21 dní, tak bych jela na dovolenou plně naočkovaná a po návratu bych nemusela na 5 dní do karantény a pak PČR test. Vakcínu máte pfizer?

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 12. května 2021 22:28

Samart Ano, Pfizer. A zkusila jste se domluvit primo na tom ockovacim miste? Mozna tam budou vstricnejsi.

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 12. května 2021 22:34

Garfie ano, v pondělí na brněnském výstavišti. Neexistuje, nabourala bych jim celý systém. Ale že mi kecají na té lince 1221 mě teda štve. Zítra zkusím znovu, když teď vím, že to jde.

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 12. května 2021 22:49

Samart Tak to je teda pech :-/ pritom jsem koukala, ze vystaviste ockuje pod svou kapacitu. :-(

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 12. května 2021 23:02

Garfie třeba doufají, že se jim to rozjede. Dnes jsem četla výsledky jakéhosi průzkumu, že se chce očkovat 75% (?) dospělých. Nepamatuji si to čislo přesně, resp. bylo jich tam víc. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 12. května 2021 23:09
Reakce na Garfie:

Samart Ano, Pfizer. A zkusila jste se domluvit primo na tom ockovacim miste? Mozna tam budou vstricnejsi.

​Na to nemá vliv, jestli telefonicky nebo osobně, ale na důvodu. Ty se stěhuješ do Japonska, ne? To se bere stejně jako závažné lékařské důvody, tj. dlouho plánovaná operace, nemoc, hospitalizace apod. 

Proto tobě vyšli vstříc takto hodně. Jinak změnit ten termín druhé dávky skutečně není organizačně vůbec žádná legrace tím, že se jakoby dá posunout jen směrem dopředu a max. o tři týdny. Dělá to kolegyně a už teď na tom tráví plno přesčasů, že z toho nespí.

Musí ti totiž vždy sedět totální počty vakcín na ten den (u Pfizeru násobky šesti, u Moderny deseti) kvůli objednávce předem, aby nedošlo k jejich zbytečnému znehodnocení. Za každou takto odloženou druhou dávku je potřeba na ten den sehnat náhradníka na první dávku, jejichž počet se s klesajícím věkem snižuje a na to se ti za dalších šest týdnů váže dalších pět lidí.

Proto na to u nás máme vyhrazené jen dva dny v týdnu, jinak bychom to prostě systémově nedali.

Kdyby měla začít vycházet vstříc i dovolenkářům, jak jim to vyhovuje, aby nemuseli na test, hu...

Zatím máme vstřícné pacienty, že je čekali "jen lázně v ČR", a tak jsme jim posunuli termín první dávky, aby jim druhá vyšla až po návratu, protože to je organizačně brnkačka, ale upřímně se děsí, až začnou chodit neodbytní zahraniční dovolenkáři a měla by jim dle nového pokynu krajského koordinátora, který borec toto řešit nemusí, rovněž vyhovět, jak oni chtějí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. května 2021 23:52

wendulka 

Ať si každý za sebe najde náhradníka - akce kulový blesk.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 13. května 2021 00:12

dynda 

Jenže takhle jednoduchý to právě není. Každý za sebe. Na každou takhle odloženou druhou dávku je potřeba navázat ještě pět dalších lidí. Kde najdeš ty, abys to sladila na stejný den?

Já tím, že to znám organizačně z té druhé strany a vím, že to fakt není sranda dát ty druhé dávky dohromady, bych si osobně raději zajistila ten test nebo tu dovolenou odložila nebo ji zrušila a nechala si vrátit peníze. Pochopení mám jen pro závažné důvody, jako je stěhování do zahraničí nebo lékařské důvody.

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 13. května 2021 06:59

continuity Jo, pravda je, že i v tom mém očkovacím centru mně nechtěli dát druhý termín na víkend, že sice teď o víkendu očkují, ale prostě se čeká, jaký bude trend. 

wendulka No obávám se, že těmi dovolenkáři se to začně hemžit....možná by se víc mělo zdůrazňovat, že člověk rovnou dostane druhý termín-a měl by být vidět, protože jsem zjistila, že spousta lidí to netuší! Já myslím, že to je rovnou v tom objednávacím formuláři, ale úplně jistá si nejsem. Jinak teda mému švagrovi změnili termín, i když řekl, že nechce pátek, protože po první vakcíně byl vyřízenej a chce jít o víkendu na zápas, takže zlatí vaši dovolenkáři! 

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. května 2021 07:27

nonemy nika Díky a zkoušely jste to nějak uspisit? Třeba přes očko.UZIS? Ten je ke mně vysloveně nepřátelský. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 13. května 2021 07:35

Garfie

O2 má na stránkach, že ho to možné jenom posunout dopředu, tedy oddálit. Paradoxně si myslím, že to tam není moc k řešení, protože z těch vyšších stovek až menších tisicu denně stejně nakonec někdo nepřijde nebo se bude z nejruznějších důvodu omlouvat, takže to budou muset nějak řešit (nebo vylejt).

Jsem si dost jistá, že by se to dalo elegantně osetrit tak, aby systém dynamicky uvolňoval místa tak, aby to bylo dělitelné šesti ( takže když vím, že na druhou dávku nám 50 lidi, tak na první může přijít 4, 10, 16 atd). Není to Sputnik, kde je druhá dávka úplně jiná vakcína. IT schopnosti našeho státu jsou bohužel jaké jsou. Aby to tam řešila na full tam nějaká zoufalá administrátorka je myslím zbytečně drahé. 

Online Garfie
28613 příspěvků moje polička 13. května 2021 07:57

continuity To "moje" očkovací centrum má v tomhle asi výhodu, očkuje denně cca 600 lidí, ale koukala jsem, že na zítřek má ještě polovinu volných míst (dělitelnou šesti, haha), ale zároveň jim čeká víc než tisícovka na první dávku a stejně tak víc než tisícovka registraci. Možná mají větší vůli doplnit ty druhé termíny těmi prvními. Protože já teda musím říct, že byli opravdu vstřícní a dali mi termín vybrat-a vlastně i tomu švagrovi, který měl fakt důvod úplně směšný.