Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 11. května 2021 22:13

AntjeTy tvoje byly asi jen IgG, ja platila 490,- Soubor vice typu protilatek, IgG + IgM + IgA?? byl taky za 1500,-. Pokud chci znat dlouhodobe protilatky po prodelani nebo ockovani, IgG jsou ty prave a postacujici. IgM vznikaji casne behem infekce a rychle klesaji. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 11. května 2021 22:15

mirajo ale porad to nejsou dva tisice

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. května 2021 22:16
Reakce na Victoria:

Mám již několikátou vynikající zkušenost s očkovacím centrem v Dobřichovicích. Všichni kolem, kdo tam byli, dostali termín velmi rychle. Já jsem se zaregistrovala dnes po půlnoci a dnes odpoledne mám termín. 

​Také jsem tam byla. Je to tam takové milé. :-) Registrovala jsem se ve středu a termín jsem mohla mít už v sobotu, ale nehodilo se nám to, tak pondělí. A dostali jsme lízátko!!! :-)

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 11. května 2021 22:19

Antje 1500 uz se jim docela blizi Ty IgG uz jsem taky zazila za 400, ale taky 700 nebo 750,-?, uz si presne nepamatuju, ceny jsou rozdilne. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 11. května 2021 22:21

mirajo me to prekvapilo a vic k tomu nemam.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 11. května 2021 22:28

Antje Setkala jsem se i s kombinaci panel protilatek+ hladina vit.D za 2400,- Podavam ciste jako informaci, jako tema pro nejaky rozpor si to ani nedokazu predstavit.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 11. května 2021 22:42
Reakce na Sweet Potato:

https://plus.rozhlas.cz/alkohol-po-vakcine-nesnizi-jeji-ucinnost-ale-nadmerne-piti-muze-znasobit-8487670

​Hurá! Tak trochu mi vrtalo v hlavě, jestli jsem si těma včerejšíme 2 deci nevyrušila vakcínu. :-) Nebylo mi nic, naopak lépe než jindy ,a to i dneska. jestli ono to nebylo tím vínem! - jako bojovala jsem s tím si ho nedat, ale prohrála jsem. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 12. května 2021 00:02

999 no tohle, já jsem sama ve Vinárně, a tady se lije víno do gauče!

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 12. května 2021 00:09

Resch nojo, pravda, vzdyt ja to vim. Stydim se, napsala jsem blbost.

Offline viktorka_od splavu
49430 příspěvků moje polička 12. května 2021 01:24
Reakce na Resch:

Kokoska Já se teď trochu vmísím do debaty, ale "nemusíš se bát,že to na někoho nepřeneseš" je ten největší mýtus, který může být .. A rádo se s ním - bohužel - ohání. Po prodělání Covidu má člověk jak buněčné, tak slizniční protilátky, očkování aktivuje jen ty buněčné - tzn. jako očkovaná se nakazím Covidem, onemocnění u mě bude mít díky již vytvořené buněčné imunitě lehčí nebo žádný průběh, ale na sliznicích ten vir bude a imunita se bude muset teprve aktivovat a protilátky vytvořit- v ten moment, klidně i očkovaná můžu onemocnění přenášet dál, aniž bych to věděla.

​no presne proto me nebetycne rmouti ze po prodelani s dostatkem protilatek jsem ted clovek druhe kategorie oproti ockovanym

49430 příspěvků moje polička 12. května 2021 01:27
Reakce na 999:

Sweet Potato Já si zrovna teď vylila celou láhev vína do sedačky. Ale nevadí, otevřu druhou :-)-

​ty jsi tak mily optimista, ze me kazdy tvuj post vzdycky povzbudi:-)

49430 příspěvků moje polička 12. května 2021 01:28
Reakce na Pinot Noir:

999 no tohle, já jsem sama ve Vinárně, a tady se lije víno do gauče!

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 12. května 2021 04:06

Môj otec, dávno zaockovany, nosí respirator plus rúško, mama, zajtra má druhú dávku, stále nosí rúško aj v exteriéri, to len do štatistiky o nerozumnych senioroch.

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 12. května 2021 07:11
Reakce na wendulka:

Jo a závěrem zase jedna pozitivní zpráva: včera se u nás očkovala první kojící z řad nezdravotníků coby osoba pečující o osobu blízkou ve 3. nebo 4. stupni závislosti na základě předchozí konzultace se svým gynekologem, který jí rovněž doporučil mRNA vakcíny a byla v úplně v pohodě.

​tak ale to kojení snad není kontraindikace, ze by mělo očkováni s člověkem nějak s větší pravděpodobností šlehnout, ale kvůli tomu, ze se vakcina na kojicich netestovala, ne? 
já bych se asi víc bála v těhotenství, protože to je samo o sobě trombofilni stav, mi přijde, ale kojení už nic takovýho snad nezpůsobuje.

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 12. května 2021 08:03

Emi Děkuju, zatím dobře. Večer jsem v místě vpichu měla lokální horký červený otok, asi jako když blbě bodne nějaký obzlášť otrávený hmyzák. Trochu to bolelo, trochu to svědilo - ale zkušenost říká, že kdybych to podrbala, bolelo by to moc. Zrovna na mne z lékárničky vypadl gel na hmyzí štípnutí (jak jen se jmenuje), tak jsem to zkusila namazat - a ono to asi pomohlo!

Teď ráno už jen teplé místo.

A co ty?

Offline 999
19882 příspěvků moje polička 12. května 2021 08:04

Pinot Noir viktorka_od splavu Bylo to jak z grotesky :-).

49430 příspěvků moje polička 12. května 2021 08:07

Potrefenáhusa Mně ten výdej energie při kojení kolikrát připadal jako vrcholový sport. 

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 12. května 2021 08:08

999 Někdo má vodní postel, někdo vinný gauč. 

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 12. května 2021 08:49

viktorka_od splavu to mne spis samotná existence kojence/batolete  

Offline Victoria
1427 příspěvků moje polička 12. května 2021 08:55

ionicera Dělají to tam dobře. Já jsem o nich viděla už někdy v zimě reportáž, je to dílo dobrovolníků, zdravotnicky to snad "pokryl" místní zubař. Po té kovidové mizérii, kdy většina věcí fungovala spíš blbě, je osvěžující, že to někde jde tak dobře. A ano, i lízátko bylo:-)