Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2021 22:05

nika stačí si před tou dovolenou udělat pcr, ten platí sedm dní, máš dva měsíčně zdarma. V lese být nemusíš.

Online continuity
43547 příspěvků moje polička 01. června 2021 22:15

Evaeva no ty dva měsíčně zdarma se ukazují jako celkem problém. Laborky to za ty úhrady nechtějí dělat. 

Zaplatím jim to normálně, pokud to půjde. My už jsme s mužem z obliga, dva členy nějak testovat utáhnene.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. června 2021 22:19

continuity taky jsem to dnes četla, ale prý koncem týdne už to půjde. Taky mám v plánu si to před dovolenou kdyžtak zaplatit. Já budu z obliga koncem června, děti jsou malé, do šesti let snad nemusí mít testy ani do bazénu.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 01. června 2021 22:21

continuity no prave, testy na měsíc, prázdniny trvaji dva, ne kazda mlada rodina je treba na tom financne tak, aby vse utahla. 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 01. června 2021 22:40

Karja Právě , že jsem také nic jiného nevymyslela, tak jsem se bodnout nechala. Ale ze dvou zel jsem si jedno vybrala. Kdybych nedělala v obchodě, nešla bych. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:01

ionicera No jo, ale to bys byla pořád jak na trní. Vyhýbala by ses lidem, široké rodině, přátelům. Prostě na nic, oni by si kvůli tobě testy nedělali, oslavu v respirátoru by taky nedelali. Pochybuju, že je na tom očkování něco blbě udělaného, nějaké vedlejší účinky, co se projeví později? A jaké vlastně u jiných očkování kdy byly? Nevím no. Jakoby měla jsem to jednou a stačilo mi to.

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:06

Karja ty jo takhle jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, já se nikomu nevyhýbám a mně taky nikdo, teda vlastně jo jeden kolega, co byl zrovna během toho roku ještě nemocnej takovou blbou nemocí, tak ten se bojí a nechce z HO do práce. ale vůbec to nezávisí na něčem reálným, prostě jsou lidi se kterýma si řekneme "už jsme to měli jsme v klidu" nebo rodiče, ti už jsou očkovaní, tak jsou v klidu, konečně si užívají života jako dřív.. ale že by třeba nechtěli vidět vnoučata protože ty očkovaný nejsou?:-O

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:07

ionicera do statistiky uvadim, ze ockovat jsem se nechala. Vybrala jsem si Pfizera, protoze ta technologie mi prijde vic pod kontrolou nez vakciny jinych typu.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:09

viktorka_od splavu Ne, já to brala tak, že ionicera se asi boji nemocí ne? Takže ona pokud by se nenaockovala, tak by stále držela sociální distanc a měla by se na nic, zatímco celé její příbuzenstvo a přátelé by se vrátili k normálnímu životu.

Nebo já nechápu ten tvůj post.  

49431 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:10

Karja ajo takhle, tak to už rozumím, to mi nedošlo. no já pochopila že se bojí v tom obchodě ale ne těch svých blízkých (což je taky nelogický ale takový prostě to lidský uvažování je)

btw já osobně se teda nemocí bojím, jako fakt že jo... ale tím spíš je mi jasný, že člověk se může buď někam zavřít a nevylízat nebo to prostě riskne a žije normálně. protože první návštěva po covidu u nás - zlatá moje kámoška která nepřivezla covid, ale - angínu, která je pro mě strašnej mor. nenaděláš nic. a brzy přijela zas

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:12

viktorka_od splavu No tak já vypíchla ty blízké, protože to je takové nejpodstatneji, ale promítá se to celým prostě všedním životem. Prostě takovej slabší lockdown nafurt:-D 

49431 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:26

Karja ale dyť to je blbost. tak vaše holky ještě do školky nechodí ale jestli to bude mít klasický průběh tak vám natahají domů hafo různých rýmiček a školkových nemocí, ze kterých se oklepou ale nedej bože abys to chytla nebo rodiče, to budou na umření. normální život prostě, a to nezměníš, jako určitě si kvůli tomu budeš dělat osobní lockdown žejo:-) tím nechci srovnávat covid se školkovou rýmou, ale to že existence respiračních chorob rozhodně nikoho nedonutí aby se izoloval od rodiny a okolí (leda by byl psychicky chorý)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 01. června 2021 23:33

viktorka_od splavu No to si asi nerozumíme. Já mluvím jen o kovidu. Školkovych rým se asi prodavačky v obchodech nebojí, protože doteď respirátor nenosily;-).

Tady mám svoji citaci a mám tam zvýrazněnou chybu, opravu mobilu, měla tam být ,,nemoc,, jakože se boji chytit covid, takze jí nic jiného než očkování nezbývá. Nebo ten lockdown.

,viktorka_od splavu Ne, já to brala tak, že ionicera se asi boji nemocí ne? Takže ...

Online Kokoska
35140 příspěvků moje polička 02. června 2021 00:19

viktorka_od splavu od svych deti jsem moc skolkovych nemoci nechytla, krome nestovic. Rymicky vubec, ale ani jinak nic, ani priusnice ani spalu. Kolega vzdycky vsechno a s blbym prubehem.Ted na stara kolena uz asi tu odolnost mam mensi, nejakou virozu od starsiho chlapecka jsem dostala, ale zas taky nijak strasny prubeh. Takze kazdy to ma asi jinak.

Offline Tanka
66 příspěvků moje polička 02. června 2021 07:09

ionicera Do štatistiky - očkovaná nie som a momentálne očkovanie ani neplánujem.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 02. června 2021 07:56

Evaeva už včera bylo možné se na spoustě míst v Praze na hrazené PCR testy objednat, já jsem koukala na Gendetective Zličín a polikliniku Stodůlky a na obou místech stovky volných termínů, jen je nutné v rezervaci vybrat správnou variantu - preventivní test, hned jsem se i objednala na příští týden. Nevidím důvod, proč někomu cpát peníze za to, co můžu mít jinde zdarma

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. června 2021 08:04

Kokoska ja v zivote nechytla od syna nemoc a dokonce ani on od jinych deti ve skolce.

Online Kokoska
35140 příspěvků moje polička 02. června 2021 08:14

Zarinya tak u nas hlavne syn nemocny byval, ale jak jsem psala, na nas dospele to ani moc neskakalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. června 2021 08:17

Mermaid to určitě, a díky za info z mojí lokality:) Já ten pcr před dovolenou plánovala už před tou možností testovat se zdarma. Prostě se mi nechtělo honit antigenní testy uprostřed Krkonoš;) Samozřejmě, jestli to půjde zdarma, tím líp.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 02. června 2021 08:20

ionicera Tanka u me to rozhodovani byla strasna muka a dost jsem zavidela tem, co v tom meli hned jasno. At uz ze ani nahodou, nebo se na ockovani naopak tesili celi nazhaveni.  Mne se to v hlave furt mlelo, vsechna pro a proti.Chtela jsem to odlozit na pristi rok, az budu chodit do prace, protoze se nepovazuju za uplne rizikovou skupinu a nejsem zrovna sberatelka nalepek v ockovacim prukazu. Ale jsem ten typ, co je podelany ze vseho, tak kdyz jsem si zive predstavila, jak tady na podzim panikarim z rostoucich cisel a cpu se ve vrcholici epidemii na ockovani...no jen se modlim, aby to cele zafungovalo, nejak jsme se z toho vymanili a to ockovani nebylo jen plane cviceni.