Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 04. června 2021 18:57

coralline 

Chybně zadané rodné číslo v kombinaci s konkrétním jménem by obecně nemělo jít do ISINu vůbec odeslat. Jak psala barbucha, stává se, že hodně lidí se v něm uklikne při registraci. To se pak kontroluje přímo na místě a opraví. Akorát do Reservaticu se na to musí zadat extra požadavek, jelikož my můžeme opravit jen adresu, mail nebo telefon.

Zároveň se třeba stává, že jak někdo registruje jinou osobu, tak sice vyplní její rodný číslo, ale jméno svoje. To by se ale mělo kontrolovat na konci směny předcházejícího dne. Alespoň tak je to nastaveno u nás. Takže tam je zase potřeba zadat požadavek do Reservaticu.

Špatně zadaný rodný číslo je možno odeslat u cizinců, jak mají jiné rodné číslo a jiné číslo pojištěnce. U nás se na tohle na konci směny taky dělá validace a je na tom konkrétním centru, aby zjistilo, kde je chyba a opravili to.

Nicméně bordel v tom můžou dělat i praktikové. Takhle se nám třeba stalo, že jako náhradnice přišla paní na první dávku Comirnaty a při odeslání do ISINu nám vyjelo, že den předtím měla absolvovat u obvodní doktorky první dávku Astry. To nám spadla brada v první chvíli, že by paní byla tak blbá a nevěděla, že už byla očkovaná.

Paní to totiž měla ještě komplikované v tom, že z ní až po aplikaci vylezlo, když jí kolegyně donesla potvrzení, že na druhou dávku ji čeká hospitalizace kvůli plánované operaci, takže se hned muselo řešit i posunutí, tak působila trochu zmateně. Nakonec se to vyřešilo telefonátem dané obvodní doktorce a zjistilo se, že ta se při zadávání uklikla v křestním jménu a zároveň zřejmě nezkontrolovala důsledně rodné číslo.

Každopádně souhlasí, že s číslem OP centra vůbec nepracují. To si ocko.uzis tahá z registru.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:03

wendulka Tak mi z toho vychází, že buď to očkování zadali do systému na někoho jinýho nebo vůbec No jsem fakt zvědavá, co z toho vyleze...

Online barbucha blogger
36083 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:07
Reakce na coralline:

wendulka barbucha Nějaký nápad, proč v očko úzis neexistuje člověk, který nemá novou občanku? Má dva týdny po první dávce. 

​Není to cizinec? Velkej problém je vždycky s tím rodným číslem, typicky u Slováků - zadají nějaký hausnumero který u nás vůbec neplatí a systém mi to nevezme... většinou ho musím zadat jako cizince (někdy to podle jména nepoznáš) a vypočítat datum narození, pokud to jde.

Jinak jo, bere se to z nějakejch registrů, ale to tam automaticky naskakuje jen občanka a pas, to rodný číslo se musí zadávat ručně. Ale mluvím jen o tom ISINu, s registrací a nakonec ani očkem nepracuju.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:10

barbucha Není to cizinec.

Online barbucha blogger
36083 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:13

wendulka 

"Špatně zadaný rodný číslo je možno odeslat u cizinců, jak mají jiné rodné číslo a jiné číslo pojištěnce."

Tohle vůbec nejde, nemůžeš zadat špatný číslo resp. to neprojde...

"že ta se při zadávání uklikla v křestním jménu a zároveň zřejmě nezkontrolovala důsledně rodné číslo."

Tohle taky nechápu. Já jak nezadám perfektně správně křestní jméno, příjmení i rodný číslo, jak je v jednom jediným chyba, tak mě to prostě nepustí dál a červeně to na mě ječí Prostě to musí všechno odpovídat, společně.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:13

barbucha Slováci mají dve moznosti: buď zadají slovenské rodné číslo nebo čislo pojištěnce. Rodné číslo je úplně v pořádku, a lze na něj tady čerpat podporu pro stavební spoření, vzít si na něj hypo a podávat daňové přiznání. Prostě všude jinde než ve zdravotnictví funguje úplně bez problémů. No a čislo pojištěnce je to divné číslo, které mám na kartičce pojištěnce. všude u doktorů dávám číslo pojistence, ale když jsem přišla do laborky v UVN tak mě s ním vyhodili achteli, aby tam bylo jako čislo pojištěnce moje rodné číslo, jinak jim to prý pojišťovna neproplati. Je tam někde bordel, ale Slováci za nej nemůžou. 

Online barbucha blogger
36083 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:16
Reakce na coralline:

barbucha Není to cizinec.

​Tak to je v tom očku prostě bordel. V ISINu to podle mě možný neni, ten mi neveme ani snad krátký "i" místo dlouhýho.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:21
Reakce na continuity:

OliveOyl byly doby, kde se tyto případy léčili v takových ústavech. Dnes je to ještě v rámci normy?

Minule jsem četla o klukovi, ktery si o sobě mysli, že je sanitka značky Mercedes a sexuálně ho vzrušují jiné sanitky. To se ještě vejde do definice jednoho ze x pohlaví a je to tudíž v pořádku  nebo je to už nějaká porucha, co vyžaduje psychiatra?

​to má chudák blbý, když je dneska vyžadovanej výslovnej souhlas.

já vůbec netuším, kolik lidí to myslí vážně, kolik si dělá srandu a kdo jenom něco nasdílí a nepřemýšlí o tom

Online barbucha blogger
36083 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:23
Reakce na continuity:

barbucha Slováci mají dve moznosti: buď zadají slovenské rodné číslo nebo čislo pojištěnce. Rodné číslo je úplně v pořádku, a lze na něj tady čerpat podporu pro stavební spoření, vzít si na něj hypo a podávat daňové přiznání. Prostě všude jinde než ve zdravotnictví funguje úplně bez problémů. No a čislo pojištěnce je to divné číslo, které mám na kartičce pojištěnce. všude u doktorů dávám číslo pojistence, ale když jsem přišla do laborky v UVN tak mě s ním vyhodili achteli, aby tam bylo jako čislo pojištěnce moje rodné číslo, jinak jim to prý pojišťovna neproplati. Je tam někde bordel, ale Slováci za nej nemůžou. 

​Číslo pojištěnce se v ISINu nezadává, takže je to fuk Rodný číslo tak úplně v pořádku není, protože je myslím kratší? 

On by to nebyl takovej problém, kdyby tam každej takovej uved rovnou, že je cizinec, protože jak jsem řekla, ze jména to někdy nejde poznat (a dá se předpokládat, že se někdo ukliknul v tom rodným čísle, lidská chyba...prostě hned nevíš odkud vítr vane). To nejsou jen Slováci, i jiný národy, a ještě když se cizinka vdá za Čecha a má normální křestní jméno (ne nějaký cizokrajný) a český příjmení, tak jsem rázem v háji... a než přijdu na to, odkud ten člověk vůbec je (protože u cizinců pak musíš zadat i konkrétní stát), mám o zábavu postaráno.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:33

barbucha 

Jde to. Přišel k nám před měsícem jeden, kterého jsme měli u nás pod rodným číslem začínajícím 9 a klasickým číslem pojištěnce, odpovídajícím českému rodnému číslu. ISIN to normálně vzal, a při validaci na konci směny vyjelo, že pán by měl mít úplně jiné rodné číslo. Pán už mezitím dávno pryč. Z kontaktního telefonu vyplynulo, že ho hromadně registrovala personalistka (řidič autobusu), tak bylo potřeba zjistit, který to rodný číslo je teda správně.

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:35

barbucha no to rodné číslo a čislo pojištěnce jsou úplně stejně dlouhé. Já teda hlásím, že jsem cizinec rovnou, protože vím, že to věci komplikuje. Jinak mě v O2 aréně ten očkovací QR kód vůbec nenacetlo a rovnou mě odeslali k speciální přepážce. 

Ale zrovninka včera jsem byla na pracovně lékařské prohlídce a do formuláře jsem paní doktorce zadala to, na co se ptala. Teda rodní čislo a adresu trvalého pobytu ve velkém městě na Slovensku. Zkoušela tam zadávat RC, když ji to nešlo, rovnou jsem jí řekla, jak to se mnou je. Ale já jsem už takový poloviční autista, do formuláru odpovídám přesně na to, co se mě ptají. 

Online barbucha blogger
36083 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:55

wendulka

To je nějaký divný. Jak je to tam přednastavený, tak vůbec neměl projít - aspoň mně se fakt nikdy nestalo, že by mi systém odpustil jedinou chybičku... jak nenapasuje všechna jména na rodný číslo, tak přes to nejede vlak. 

continuity 

Jsou stejně dlouhý, protože je to jedno a to samý... ale tak buď to ty lidi udávaj blbě nebo nevim, fakt jsem mnohokrát viděla to rodný číslo kratší než máme my

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 04. června 2021 19:56

wendulka A to rodné číslo se vlastně do systému dostane jak, automaticky se předpokládá, že je to to samé, jako číslo pojištěnce, nebo se to tam taky natáhne z externího zdroje jako číslo OP, nebo to tam datlí dobrovolníci v očkovacím centru, nebo...?

Já jen, že v online registraci se vyplňuje jen číslo pojištěnce, ne rodné číslo, a jediné místo, kde jsem já osobně rodné číslo vyplňovala, byl papírový formulář v očkovacím centru. Takže mě překvapilo, že když si chci stáhnout certifikát, chce to po mně pro přihlášení najednou zrovna to rodné číslo, které do té doby v té digitální části procesu nefigurovalo. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 04. června 2021 20:32

Tak magnety na me nedrzi, oci mam primo jiskrnne, ale prilipla se na me Bu! Ta kocka mi sama skocila na klin naposled nekdy v roce 2015, za me vakcina super

Online Aranel
6678 příspěvků moje polička 04. června 2021 20:38

continuity No, jak se začnou tvořit protilátky, tak jestli to AG test (protilátkový) nevyhodnotí jako pozitivní výsledek.

(Fakt se ptám asi jako blbec, ale nenašla jsem k tomu info)

Offline continuity
43549 příspěvků moje polička 04. června 2021 20:41

Aranel antigenovy test nezkoumá protilátky.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 04. června 2021 20:45

barbucha 

Tak ve všech ostatních případech jsme to měli taky tak. Jen tady ten jeden divnej.

Jinak většinou je to tak, jak píšeš, buď to nevezme chybně do Reservaticu zadaný rodný číslo nebo jméno. To si vzpomínám, že nám to nechtělo vzít taky jednoho Slováka a trvalo asi 15 minut, než jsme uviděly, že pán je Jozef, nikoliv Josef. Nebo jednu paní zaregistrovali jako Marii, jenže v občance měla Maruška a podobný chuťovky.

Karoleena 

Ano, při registraci vyplňuješ číslo pojištěnce, které se do těch interních zdravotnických systémů naimportuje z Reservaticu, ale zároveň s ním se tam právě naimportuje i jeho rodné číslo - pokud se třeba jedná o očkovací centrum zdravotnického zařízení, ve kterém už ta daná osoba byla někdy s něčím léčená. Pokud ne, datluje se to tam celý v centru.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. června 2021 20:57

Aranel Jestli se ptáš na domácí test z kapičky krve, který si můžeš dělat i doma, tak ten zachytí i protilátky po očkování. Zkoušeno kolegyní z práce. 

Jinak nám dnes říkal lékař, že odebírají protilátky po očkování a u starších +-30% lidí se nevytvoří dostatek

Online barbucha blogger
36083 příspěvků moje polička 04. června 2021 21:02
Reakce na wendulka:

Karoleena 

Ano, při registraci vyplňuješ číslo pojištěnce, které se do těch interních zdravotnických systémů naimportuje z Reservaticu, ale zároveň s ním se tam právě naimportuje i jeho rodné číslo - pokud se třeba jedná o očkovací centrum zdravotnického zařízení, ve kterém už ta daná osoba byla někdy s něčím léčená. Pokud ne, datluje se to tam celý v centru.

​My ten Reservatic nemáme anžto si (pouze naše) pacienty naobjednává sestra, ta jim dává termín... a musím to všechno zadávat do ISINu ručně 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 21:05

Prosím, kdo to má teď nastudované? Ty dva pcr testy měsíčně zdarma musí být také v nějakém rozestupu? Odestup od antigenních se asi neřeší, že?