Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:07

Akras Pavlena U nás zatím reakce nulová. Ovšem já mám silnou reakci na toto 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/druha-davka-pfizeru-za-21-dni-schvalila-vladni-rada-posun-se-tyka-i-deti-169493

U dětí ve věku 12 až 15 let i těch, které už mají za sebou první dávku, se bude zkracovat ten termín automaticky na 21 dní. Cílem je, abychom měli i v této populaci co největší proočkovanost, zejména před začátkem školního roku,“ uvedl ministr.

Doufám, že je to jen blbý vtip. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:10

Panenka už neví, co by vymysleli.. ale synovi ta druhá dávka časově nevychází,tak ji chci posunout (snad to nebude problém)

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:21

Akras No my byli šťastní, že jsme sehnali vyhovující termín z hlediska obou dávek a teď toto?!? Na tu druhou dávku by to po tomto posunu fakt nešlo, nezruším hlavní akci prázdnin kvůli tomu, že někomu nahoře došlo pozdě, že to očkování ta děcka přes prázdniny nestihnou včas. A předpokládám, že nebudu v takové situaci zdaleka sama. To snad opravdu nemůžou myslet vážně!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:42

Panenka tak to se tyka az novych registraci? Termin, kterej uz mate zabookovanej se neposouva?

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:55

moora No podle toho textu jo: U dětí ve věku 12 až 15 let i těch, které už mají za sebou první dávku, se bude zkracovat ten termín automaticky na 21 dní. Cílem je, abychom měli i v této populaci co největší proočkovanost, zejména před začátkem školního roku,“ uvedl ministr.

Ale muž mi teď říkal,  že ve zprávách to řekli jinak a že si ty děcka,  co už termín 2.dávky mají, budou moct ten termín posunout a nebo toho nevyužít.

Takže nakonec celkem rozumné řešení. Jen teda ta formulace z toho seznamu byla imho dost nešťastná. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:57

moora no právě píšou, že posouvá.

Panenka já bych byla v klidu. Buď se to ještě změní, nebo ten termín posunete, v krajním případě řekneš, že mělo dítě virózu. Se to nezblázni.

Já jsem velký zastánce očkování, s očkováním děti otálet nechci, ale vůbec mě nenapadlo očkovat je o prázdninách, kdy je opravdu těžko udržíme v klidu: babičky, koupání, tábory, dovolená. Když se objeví nějaký ten raritní vedlejší účinek, co s nimi budou dělat na táboře a poznají vůbec, že děcko není ve své kůži? Ani mě nehne. Z pohledu epidemie ani delty děti zatím nijak extra ohrožené nejsou, takže si myslím, že když ty moje budou naočkovány před zimou, úplně to stačí. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. července 2021 20:58

Panenka moora Zda se, ze zmena uz naplanovaneho terminu bude na vyzadani..."Rodičům dětí ve věku 12 až 15 let, které mají termín nebo první očkování, přijde SMS, že si ho mohou změnit na 21 dní na lince 1221", upřesnilo ministerstvo zdravotnictví. A i kdyby nebyla, tak je asi realne po tech trech tydnech dolecovat rymu, anginu, cokoli a presunout na pozdeji. Asi bych se nestresovala, treba to pozitri bude jinak nez zitra

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 12. července 2021 21:00

continuityViroza, stejny napadTaky nechapu, kdyz tvrdili, ze imunitni reakce je lepsi, kdyz ten odstup je delsi, proc u deti tak spechat. Asi usetri za testy 1., 6., 9. zari, nebo co to maji v planu.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 12. července 2021 21:01

continuity no, já jsem to taky zvažovala. Ale syn je většinou na podzim usoplenej, tak jsem to nechtěla komplikovat. A na první dávku jde 14dní před dovolenou, tak to snad bude ok.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 12. července 2021 21:03

Akras moje děti byly usoplene každej rok, kromě loni. Nějak se nám ty virózy vyhly, když nemocné děti nemusi do školy. 

Ony jsou právě o prázdninách doma celkem asi 14 dní a to ještě ne v kuse. Fakt nevím, kam bych to nacpala. 

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 12. července 2021 21:04

continuity přesně, syn taky :)

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 12. července 2021 21:22

continuity mirajoViroza mě nenapadla, ale že se to změní, v to jsem doufala. A ejhle... Takže už jsem se uklidnila.

Jinak o testy v září (a o prachy) jde určitě taky.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. července 2021 21:28

Peetra1 áááá to jsem nechtěla slyšet.

jinak konec OT

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 13. července 2021 09:39
Reakce na continuity:

Z pohledu epidemie ani delty děti zatím nijak extra ohrožené nejsou, takže si myslím, že když ty moje budou naočkovány před zimou, úplně to stačí. 

​No nevim. Nákaza se teď nejvíc rozmáhá mezi mládeží (pochopitelně, ale posledním srpnem to jistě neskončí). To ty tvoje nejdou v září do školy?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. července 2021 10:44

barbucha myslela jsem, že se rozmáhá spíš mezi starší mládeží, než jsou holky continuity? Jako takovou tou večírkovou a diskotékovou mládeží...Ale nesleduju to nijak podrobně.

Jinak já dnes absolvovala průchod o2 arénou a připadala jsem si tam trochu jak v tom klipu od Pink Floyd...jak v mlejnku na maso. Ovšem vojáky máme fešné a sympatické, to se musí nechat

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 13. července 2021 10:54

Akras Dcera 15 let bez reakce, jen trochu ji bolela ruka.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 13. července 2021 10:55

Mohučanka 

Tak já myslela, že jsou holky už větší, minimálně v pubertě... a takový už na diskotéky choděj, ne? Ale vtip je v tom, že samy nemusej jít nikam, leč jejich (více společenský) spolužák to přitáhne do třídy... já bych to řešila už před nástupem do školy kvůli tomu, to je vše.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. července 2021 11:04

barbucha já mám 10 a 12. Takže mi očkování té starší zas tak moc neřeší. 

Puberta s nima mlátí, to jo, ale na diskotéky a po barech zatím nastasti nechodej.

Offline Akras
243 příspěvků moje polička 13. července 2021 11:10

Mirka moc děkuju! Jdeme dneska, tak doufám, že dopadne stejně :)

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 13. července 2021 11:16

Do statistiky, na druhe davce jsem byla vcera pred polednem, do 5 minut od vpichu me zacala brnet ruka, to za chvili ustoupilo. Bolest ruky do ted, v noci jsem se parkrat vzbudila s pocitem jak pri chripce, takova schvacenost. A dnes jsem jak prastena pytlem po hlave. Prezivam na pomerancovem dzusu:)