Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 12:01

Mám doma jen hokaido, ale jdu napustit vanu. To jsou mi věci toto.

A tady jedna covidová záhada. Já už tedy včera tipovala, že PCR vyjdou negativní, když jsem četla o vysokém výskytu pouze na jedné jediné škole. Bych se ani moc nedivila, kdyby se děti nějak domluvily, už jsem slyšela o nějakých postupech jak ovlivnit antigen, aby byl pozitivní :) A nevěřím, že se příčina zjistí :)

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 12:07

nonemy Jen je zvláštní, že (jak píšou v tom článku) pozitivní byly napříč třídami, komunitami, věkem....kdyby to byla třeba jedna třída, tak není co řešit. :-) 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 12:19

Garfie se schválně mohly takto domluvit, aby to bylo míň nápadné. Jedna třída by byla "jasná", děti jsou chytré :) Samozřejmě pouhá spekulace :)

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 12:50

nonemy To je jasné, ale musí to už být nějaká parta, trochu sehrané, to už mi napříč školou přijde zbytečně překombinované, zvlášť když teda nejsou ze stejné "komunity" (tak předpokládám sourozenci, partičky a tak-myslím, že podfuk bylo to první, co učitele napadlo ).

Offline Lenka22
2674 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 13:01

U muže se včera objevil taky pásový opar, očkován v červnu. Jen jsem si o tom tady přečetla a lup, už je to tady .

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 13:04

nonemy spíš bych myslela, že má skola nějakou vadnou sarzi testu, blbě to skladovali něco tak něco

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 14:15

žluťásek proste vsechny skoly nakoupily ty negativni testy, jen tady se pan reditel spletl nebo setril

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 14:53

nonemy U nás se nedomluvili a už jsou doma. Včera PCR testy, hodinu společně na zahradě, jeden spolužák vyšel pozitivní, můj syn ho ani neviděl a šup, celá třída 14 dní doma. Bezva....já se prostě toho vaření nezbavím, přitom v té práci už skoro bydlím, máme jet ještě na školení a já budu zase řešit děcko doma. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:01

Renusatko To je divný, podle pokynů MŠMT jde celá třída pouze pokud spolu děti strávily dva dny. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:02

Renusatko fakt? to je mi líto :(

Celkem mě překvapilo, prý očkované dítě v takovém případě doma nezůstává. Si neumím představit, jak by to v té škole jako dělali. Ale možná jsem to jen blbě pochopila.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:07

Garfie No to nevím, jsou prostě 14 dní doma, přišlo to ze školy i hygieny. Přijde mi to totální pitomost. Nemáš někde odkaz?

nonemy A doma jsou i očkovaní, jen nemusí za 5 dní na test. Ale učitel se nerozdvojí.

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:09

nonemy Já to taky tak pochopila a nevím, jak to má fungovat, asi do paralelky, ale zase když se nemají potkávat? Nevím, je to prostě nedomyšlené. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:11

Garfie asi bude záležet na počtu těch očkovaných. Kdyby jich byla většina (což asi nikde nebude), tak by třeba normálně chodili do školy a ti dva neočkovaní by akorát dostali úkoly na doma

Renusatko to je fakt smůla. Nemůže si syn aspoň chodit pro oběd domů?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:15

Evaeva My máme školu na úplně jiném konci Brna, ale dle mého by v karanténě neměl chodit ani kdyby to bylo vedle domu.

Garfie Asi byl smolný výběr toho PCR testu, kde není výsledek hned a prostě spolu včera tu hodinu venku trávili, i když se vůbec nepotkali.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:21

Renusatko aha, mě nedošlo, že je v karanténě. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:22

Renusatko Promiň, četla jsem to tak tuším na Novinkách, ale teď jsem to hledala přímo na stránkách ministerstva myslím, že to špatně pochopili, taky je screen

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:23

Garfie Obávám se, že se tím myslí během těch dvou dnů a je asi jedno jestli hodinu, den nebo dva dny. 

Offline Garfie
28627 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:25

Renusatko jj, přesně tak to chápu já, ale v tom článku to psali jinak, dokonce tam výslovně bylo, že to testování tento týden tím pádem nikoho do karantény neuvrhne. Ale teď to nemůžu dohledat, myslím, že Novinky nebo Seznam, ale jistá si nejsem. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:47

Garfie Našla jsem to a píšou to, jak říkáš.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 02. zaří 2021 15:49

kopíruji z článku:

Do karantény se tak celá třída může dostat nejdříve koncem příštího týdne. „V praxi se bude jednat fakticky v případě AG testů pouze o testování 9. září, protože u prvního testu a testu 6. září nebude splněna podmínka, že spolu děti nebo žáci byli v předcházejících dvou dnech,“ uvádí manuál MŠMT.

Nárok na distanční výuku mají žáci pouze v případě, že je v karanténě alespoň polovina třídy nebo výukové skupiny.