Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 20. října 2021 17:35

rasaNori jezis

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:03

711990 a do toho ma sara IgE na 240. Normální hodnota je prý do 50 ve 2 letech. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 18:07

rasaNori pěkně se to u vás rozjelo! Ta vyrážka s tím souvisí? Přeju všem co nejmírnější průběh.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:12

Evaeva nevi, brali ji DAO na histaminovou intoleranci, ale to jeste nevime, zato ze by to moh byt covid vime teprve od vcera. Jestli ma vyrazka a covid souvislost, to taky nevime. A starsi ma teplotudiky, budeme to muset nejak dat doma:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 18:14

rasaNori já myslím, že holky budou v pořádku, děti mívají lehký průběh. To zvládnete!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 20. října 2021 18:43

rasaNori to je bajecny teda:(( takze jeste nejaka alergicka reakce?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. října 2021 19:40

rasaNori 

A já si říkala, kde se berou ty vysoký čísla zas, a ono u řasů. Né, konec srandy, lehký průběh všem!

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 20. října 2021 19:49

rasaNori no teda, držím palce. Zas kdyby si zjistilo, že ta vyrážka je z akutní nemoci, tak by to bylo asi ještě to nejlepší východisko z těch špatných. 

Ať jste hlavně brzo v pořádku. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 20. října 2021 20:11

dynda continuity dik, jsem z toho nejaka presla, nejvic me dere ze 3 dny chodila nachcipana teta do skolky. To jeste budu resit, az se trochu uklidnim. Jako snad jo, zbyle vysledky budou az zitra nebo v patek, vysadila jsem male vsechny potencialne skodlive potraviny a uvidime. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 20:28

rasaNori no nachcípaná teta u dětí ve školce je vždyť tam je nulová ochrana, pomáhá jim s jídlem, oblékáním, je s nimi celý den, respirátor asi taky nenosila.

Offline Tabea
8263 příspěvků moje polička 20. října 2021 20:42

Nosí učitelky v jeslích/ve školce roušky?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 20:51

Tabea nemusí, jen při styku s rodiči a to pouze uvnitř.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 20. října 2021 21:42

Tak abych vyrovnala statistiku, tak nase skolka je naopak tvrda dost. V podstate tam ted nikdo nechodi, protoze deti posilaji domu sotva smrknou. Mela jsem syna tyden doma s lehkym nachlazenim, po prvnim dnu ve skolce mi ho vratili, ze tam zakaslal. Totez se stalo vsem, co znam, nekterym opakovane, fakt staci, ze dite popotahne, a leti. A nemyslim, ze by zrovna tihle lide posilali do skolky nachcipane deti.  Pro pracujici rodice to musi byt radost. Driv to tak nebylo, myslim, ze kdyz ucitelky vedely, ze je dite čilé a ze bylo predtim tyden doma, tak nejake zachrchlani neresily. Aspon mne se to teda nestalo, ze by mi dite reklamovaly. A ucitelky bez rousek tam moc nevidam.  

Jinak v okoli dost prituhuje, vim o spouste karanten v mistnich zarizenich. Tak trochu doufam, ze jak nas ty ucitelky skoro vsechny z te skolky vyhodily, ze se nam to tento mesic vyhne. 

Offline žluťásek
8880 příspěvků moje polička 20. října 2021 22:03

Já jsem dneska četla statistiku v naší městské části a postupuje to strašně rychle. V karanténě je skoro 600 dětí, z 27 různých tříd. Máme 15 základních škol, covid je v 10 z nich.

Já jsem fakt nevěřila, že to letos zas udeří v takový síle. K tomu ty školkový děti a divná respirační nemoc, co maj teď všechny kolem. Ach jo. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. října 2021 22:14

žluťásek u nas na malomeste 5 tis obyv. 1 pozitivni, jsem z vysociny, na kraji, 40 km od brna. Ale to prijde. Je to dost beznadejny, v tomto se zit tak nejak neda. Od ockovani se cekalo vic a ti, co nechteli, uz nepujdou. Ja jsem se ockovala, ze tu nemoc vubec nechcu, ani lehkej prubeh, a snazim se verit, ze to nelapnu. Kdyz je nekomu blbe a mate ho rad, drzite ho za ruku  a kdyz je blbe vam, drzi zase on vas, s touto nemoci to nejde. Navic mate pozitivni test, je  vam dobre,ale za tri dny se stav muze tak zhorsit, ze zemrete. A to je desive. V podstate jste sam, nechany napospas, bud to date nebo ne. Ostatni nemoce se nejak leci, s touto se dostanete az do spitalu, az kdyz je hodne zle. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 20. října 2021 22:28

žluťásek jo jeste me tak napadlo, loni to uderilo, ze jsme pry nenosili v lete ochranu dychacich cest, letos jsme cele leto v uzavrenych prostorach nosili dokonce respiratory a je to tady zase a bude to uplne stejne jako loni, akorat se uvidi, jestli ti ockovani  budou mit aspon lehci prubeh.   A nasi stari rodice kovid nedaji, kolikrat daji vakcinu, kdyz ucinnost tak rychle vyprchava? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2021 22:30

žluťásek No rozjelo se to pěkněčekám, kdy spadneme do nějaké karantény nebo hůř kovidu 

Offline Kora
příspěvků moje polička 21. října 2021 07:27

nika tak apokalypsa klepe na dveře

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:14

Kora a vy si myslite, ze to bude nejak jinak nez loni? To asi ne. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:19

nika letos se realne v lete taky nikde nenosilo, bohuzel. Byli jsme v zari v Krkonosich a tam se na nas vsichni koukali jak na blbce, co nasazujou respirator. Stejne tak ve skole(dodelavam si VS) se taky nikdo neobtezoval, ani na chodbe, natoz v ucebnach. Ale poprve s tebou musim souhlasit, vystihla jsi tu samotu. Asi by me to samotnou nenapadlo, ale je to tak.