Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:26

711990 hm, dik. Tady jsem za hysterku a to nepopiram, ale dobre mi to nedela. Stacil mi falesne pozitivni antigen a to, ze jsem doma byla zavrena do vecera v loznici, nez prislo pcr, chodili ke mne s respiratorem a se synem jsem si mohla jen telefonovat. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:26

rasaNori Tak hlavně at mají holky co nejlehčí průběh. U nás to bylo vloni u dětí na dva dny a pak jen drobná únava. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:36

711990 Nenosí se ani teď. Bude to znít pragocentricky, ale Praha je proti jiným částem fakt docela vzorná.

nika Mne ten vývoj taky děsí, jak současná čísla, kopírující loňská, tak situace v dalších zemích.

A k tomu metoda spálené země, kterou používá končící vláda.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:39

nika Vloni bylo pravidlo, že s covidem se k lékaři nemá chodit, až když se člověk dusí, tak volat záchranku, aspoň takhle jsem to chápala. To snad letos není, ne? Kdyby mi nebylo dobře, tak bych k lékaři šla. Mám novou obvoďačku, viděla jsem ji tedy až letos a když jsem jí říkala, že jsem vloni nechtěla obtěžovat, tak brblala, že normálně fungovala i preventivky dělala, že jsem měla přijít aspoň na krev.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:41

Sweet Potato ano.presne tak to mam. Velka uzkost, strach o blizke, o  budoucnost, jak budou zit nase deti atd. 

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. října 2021 08:53
Reakce na Sweet Potato:

711990 Nenosí se ani teď. Bude to znít pragocentricky, ale Praha je proti jiným částem fakt docela vzorná.

To můžu potvrdit. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 21. října 2021 09:12
Reakce na wendulka:

To můžu potvrdit. 

​Přesně tak. Jsem úředník kam chodí lidi, nemám přepážku a když otevřou dveře tak 1z 10 ma roušku či resp. Když jim řeknu ať si něco nasadí tak vyvalí oči a pak tedy něco vyhrabou. Taky tedy argumentují že už to měly nebo jsou očkování. A to nejdřív musí projít celým úřadem kde jim nikdo nic neřekne. O obchodech ani nemluvě. Středni Morava.

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 21. října 2021 09:20

my byli v neděli poprvé od začátku kovidu na obědě.Je to restaurace na vesnici,nedaleko města, jezdí sem spousta lidí na obědy z firem z okolí, lidi cestou na výlety, spíš taková jídelna to je, ale slušně vaří,obsluha je rychlá a ceny příznivé, fungovali celou dobu přes výdejní okénko.Vešli jsme s manželem s respiratory a byli tam jediní,nikdo,ani obsluha nic.mluvila jsem o tom s kamarádkou a prý u nich je ro v restauracích stejné,v létě ale byli pár dnů v Praze a v hotelu i restauraci měli respirátor všichni a odkládali jen při jídle.

Jinak u nás byly v pondělí z devíti tříd na ZŠ sedm v karanténě,asi ze 160deti ve školce 102doma.V práci nosíme respirátor pořád a většina klientů taky, občas někdo zapomene, pár lidí prostě nenosí.dezinfekci používají většinou důchodci.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 21. října 2021 09:21

Vcera v obchodaku na Chodove meli rousky nebo respiratory vsichni, koho jsem videla. A minuly tyden na malomeste taky  tam to starsi lidi casto nosi i venku.

Ty soucasne grafy hodne neprijemne kopiruji vyvoj z lonskeho podzimu, jen je to o nejakych par tydnu posunute. Docela by me zajimala skladba ockovani - neockovani u zemrelych, vsude jsou jen udaje o hospitalizovanych.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. října 2021 09:23

rysamona 

Jj, veřejná doprava dtto. A to mě osobně vadí, protože tu ve srovnání s obchody považuji určitě za rizikovou.

Když jsem jezdila do Prahy během léta, tak ten poměr byl tak 2/3 s respirátorem/rouškou, zbytek bez. Naivně jsem doufala, že aspoň v těch autobusech se to s chladnějším počasí umoudří nebo alespoň ustálí. A nastal přesný opak, že se ten poměr naopak obrátil.

Jako jsem liberální a nikomu nic neříkám, ale když budu hodně hnusná, fakt mi to začíná někdy připadat, že čím dál od Prahy, tím míň lidí používá mozek.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 21. října 2021 09:27

wendulka Občas jedu autobusem (mimo Prahu) a bez roušky není nikdo.

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 21. října 2021 09:36

Mirka 

No tady v SZ Čechách je to bohužel jinak.

A veřejnou dopravou jezdím do Prahy každý týden odtud.

Offline Kora
příspěvků moje polička 21. října 2021 10:02

nika doufám, že to bude o něco málo lepší. Ale hlavně to neberu tak tragicky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2021 10:04

Vlm v restauracích se roušky nenosí ani v Praze, nemá jí nikdy nikdo včetně obsluhy. Jinak se teda roušky nosí.

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 21. října 2021 10:09

nika ja se letos bojim trochu vic nez predtim, s kazdou vlnou se priblizuje " dostanu to ja, muz, deti, rodice". A zacinam vic bat o sebe a deti nez o rodice.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 21. října 2021 10:11

wendulka Ja kvůli tomu ani veřejnou dopravou nejezdím. Sejří mě to, autobus mi jezdí pěkně ale 90% bez Rousek nedám. Hrozně mi to vadí. Bych ty lidi fackovala. Vrcholem bylo když si za mě stoupla ženská ze které táhl chlast takovým způsobem že ještě chvíli a byla bych ožralá já. Kdyby měla roušku tak by to aspoň trochu vykryla. 

No takže jezdím autem. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 21. října 2021 10:23

Evaevame u těch hospod překvapuje,jak pokaždé když se mělo otvírat , tak hospodští v TV, předvádějí jak vyměřují vzdálenosti, chystají dezinfekce, počítají s dezinfekci stolu po každém zákazníkovi a v reálu? teď ten křik jak nebudou kontrolovat certifikáty.proste neochota udělat aspoň něco.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 21. října 2021 10:26

Já jsem strašně ráda, že jsou naši mladí už všichni očkovaní, holky jsem k tomu teda trochu přemlouvala, ale už mají obě po druhé dávce. Vnuci chodí do školky, tak budu jen tiše doufat, že to nelapnou. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 21. října 2021 10:29

Vlm jo, předváděli, ale realita byla / je trochu jiná. Nechápu, když si přijde pingl pro objednávku, proč nemůže sejmout QR kód, je to pár vteřin. Nebo tam, kde personál usazuje hosty, to můžou udělat rovnou u dveří. Spíš mají strach, jak se budou dohadovat s těma, co požadavku nevyhoví.

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 21. října 2021 10:31

Já teda byla teď o víkendu v Praze a musím říct, že roušky jsem zase tak moc neviděla. V hospodách vůbec, dokonce ani u personálu, v metru taky lidi bez roušek. V divadle bylo vidět, že si je dost lidí sundalo po začátku představení.