Už mám zase v Tečce kraviny, zmizely mi moje platné certifikáty a mám tam očkování třetí dávkou, na které jsem v životě nebyla, a test na protilátky po covidu, který jsem nikdy neměla. Sice na moje rč, ale nesmysly. A zkuste se dovolat na 1221 ![]()
Koronavirus
ice to mela nase stara detska (kterou jsme meli do dceriny rocni prohlidky). Dvere do cekarny z ulice zamcene a cekalo se pred nimi, az prijde sestra. Na pocasi nezalezelo. A sice se chodilo jen na objednani na cas po predchozim telefonu, ale i tak si klidne predchoziho pacietna klidne o pul hodinky protahla. A teda cekat v lednu, kdy byl snih a zima, pul hodiny s miminem venku na ulici, bylo fakt neprijemny. Po ockovani jsme pak tu pul hodinu sedeli na lavicce na detskem hristi naproti ordinaci. Nova pediatra funguje bez problemu. Neni problem se dovolat, cekarna celou dobu otevrena a plna hracek, takze dite pak ani nechce domu
U nás je praxe sdílená, jsou v ní 4 pediatři (ne všichni na plný uvazek). Je to tu tak často. Nevím, jestli jsou extra hodiny pro prohlídky mimin, ale tady se s miminama na poradny nechodí. Dvě čekárny jsou propojený, jedna je extra. S vyrážkou se čeká na chodbě. Vždy je třeba termín. Pro akutní případy je termín někdy během dne. Ordinací je asi pět, pediatři chodí mezi ordinacemi, pacienti už v nich čekají, tak doktoři neztrácí čas.
Bože to jsou storky s těmi pediatry... ![]()
Zuzuli s čekárnou plnou hraček jsi mi připomněla jakési dávné očkování, dcera asi 1,5 roku, zabraná do hraní v čekárně. Mudra vyhlídla ze dveří a zašeptala: jen si klidně hrejte, my se se sestřičkou nenápadně připlížíme..! A fakt, bodly to dceři na zemi mezi hračkama, skoro si nestihla všimnout. ![]()
Kokoska Taky bys tam třeba mohla mít, že jsi Áda Hitler. Nabourali jim to.
Pavlena presna takovou mame tu novou pediatru
tta stara se nejspis vyzivala v drzeni zalehnuteho ditete na stole, kde jsme malou drzely dve se sestrou v nehybne pozici a doktorka teda ockovala. Malou chytal amok, jen se na ten stul posadila. Zatimco ted se ockuje tak, ze si skoro ani nevsimne, u me na kline, zatimco si hraje s pujcenou panenkou.
Ale teda ocenuji, ze pediatra male funguje dobre a taky obvodacka nasich je tak skvela. Ale jak je na tom ta moje, netusim. Budu tam muset kvuli necemu volat, tak uvidim.
Naše pediatrička má čekárnu oddělenou od té společné, poradna je v jiné časy než nemocní. Když někdo náhodou přijde s nemocným dítětem během poradny, dostane vynadáno:) a čeká na chodbě. Zamčenou čekárnu měla jen v první vlně, čekalo se v předprostoru.
711990 jo přesně, vždycky tam přijde někdo nemocný. Minule jsme čekali nemocní tak dlouho, že jsme "přetekli" do časů pro zdravé. Já teda vždycky čekám radši venku, když to jen trochu jde.
Nase dětská doktorka to má pitomě s tou velkou chodbou aka cekarnou pro snad 8 dalších ordinaci, někdo tam chcrchle úplně pokazdy. A teď tam má takovej saigon, ze mi ji je fakt lito, jak má objednávat na čas, když těch nemocných děti je teď tak strašně moc. Byly jsme vevnitř chvilku a za tu dobu zvedala telefon snad třikrát, ani tam neměla sestru.
Tak zažíváme přesně to, co Izrael, kde po slibném začátku nakonec ta celková proočkovanost nedosáhla potřebné vysoké hodnoty, takže jim nic jiného než třetí dávka pro rizikové skupiny holt nezbývalo.
Osobně si myslím, že než negativně motivovat nebo jak dotčení říkají "nutit" další lidi k očkování, kteří se k němu neměli doteď, kdy my s tou celkovou proočkovaností nejspíš stejně nakonec nedosáhneme ani hodnot Izraele, natož abychom se dostali na úroveň Dánska, Španělska nebo Portugalska, se měla vláda raději soustředit na totéž.
Mojí mamku na třetí dávku během prosince rozhodně vezmu. U sebe se rozhodnu, až jak mi tento měsíc, kdy musím jít na kontrolní odběry na štítnou žlázu, dopadnout protilátky. V květnu (na den přesně dva měsíce po druhé dávce) mi u AeskuLab vyšlo, že mám přes 400.
Tohle je děsivé. O nárůstu všelijakých dětských respiračních chorob, často s hodně vážným průběhem
Potrefenáhusa To je právě další věc, že trávíš čas zvedáním tisíce telefonů, když máš uvnitř pacienta. To vidím i u nás, že třeba elektronické recepty jsou super, ale kde to řeší doktor, tak to je velké množství hovorů navíc. U nás to tiskne sestra v recepci a odpoledne to dává doktorovi, ten to během směny napíše.
Sweet Potato ta reakce s rouškami? Lidi už jsou tak mimo, na opatření je třeba svést všechno ![]()
wendulka moji mamu naockovali dneska bez registrace u nich na endokrinologii. Ona sice mic nikam nechodi, ale obcas k doktorovi a taky my se tam stridame, cert nikdy nespi.
Sweet Potato je to děsivé. To přece nemůže být jen omezením kontaktu. Vždyť mrňousci do tří let bývají doma. Jestli jsou ty bacily nějak agresivnější...![]()
Já tedy říkám, že příroda nás má plný zuby tak se pokouší nás zbavit![]()
Sweet Potato to jsem hned klidnejsi
Já mám hrozně nerada takové ty povzdechy, jak jsme tady u nás všichni hrozní. Jenže teď jsem byla týden v Lisabonu. Jsou tam povinné jen roušky, dost lidí nosí i respirátory a někdo i na ulici. V metru a tramvaji jsem za tu dobu potkala JEDNU osobu s rouškou pod nosem - a byla okolím hned upozorněna. Obsluha restaurací vždy s maskou, i venku. Stejně tak v obchodech. A to i v takových těch turistických kýčárnách, které jinak vůbec nepůsobí důvěryhodně. U vchodu desinfekce a když ji zákazník nepoužije sám, prodavač/majitel ho k ní velmi často slušně, leč nekompromisně nasměruje.
Proočkovanost cca 90%, zásluhou armády a admirála (jméno už zas nevím). Vznikly i speciální anticovid výložky. Nevím, jestli lidé armádě tolik věří nebo se bojí, ale zafungovalo to.
Teď se čísla horší, min.zdravotnictví promluvila o možném zpřísnění opatření. Samozřejmě nevím nic o veřejném mínění, ale těch pár lidí, s kterými jsem mluvila, to bere jako hotovou a logickou věc.
Příletový formulář do Portugalska nám kontrolovali v Praze, tam už ne. Při návratu nekontroloval nikdo nic. Jen mi po přistání přišla sms, že si ho mám vyplnit.
INCOM1 Celkově ty nemoci jsem myslela, přetížení lékařů a vůbec všechno.
Sweet Potato nene, já nemyslela tebe, promiň! V tom vláknu na Twitteru někdo píše, že děti jsou nemocné určitě z Rousek, přitom se jedná o malé děti které je nenosí.
Sweet Potato jinak ty nemoci mě taky děsí, sleduju to, zrovna mám nemocné kašlající batole ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY